Επιπλα

Καρέκλες Vitra – διαχρονικά κλασικά σχέδια με αδιαμφισβήτητη σχεδίαση

Καρέκλες Vitra εσωτερική διακόσμηση-μοντέρνος σχεδιασμός κλασική-τραπεζαρία

Διαχρονική κομψότητα, εξαιρετική λειτουργικότητα και υψηλή ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζουν τα μοναδικά σχέδια του πάντα επίκαιρου Καρέκλες Vitra. Σε συνεργασία με διάσημους σχεδιαστές από αυτήν και την προηγούμενη δεκαετία, όπως οι Verner Panton, Charles and Ray Eames, Eero Saarinen, Antonio Citterio και πολλοί άλλοι, η ελβετική εταιρεία παράγει μερικά από τα διαχρονικά κλασικά σχέδια ανάμεσα σε καρέκλες.

Εξαιρετικές καρέκλες Vitra με διαχρονικό σχεδιασμό – η καρέκλα Panton

Καρέκλες Vitra panton-καρέκλα-καρέκλα-κίτρινο σχεδιασμό κλασικά

Το Panton Chair είναι ένα πραγματικό κλασικό σχέδιο του 20ού αιώνα, σχεδιασμένο από τον σχεδιαστή Verner Panton το 1960. Η καρέκλα έχει μια ξεχωριστή σιλουέτα που είναι ιδιότυπη και δύσκολα συγχέεται. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού της, η καρέκλα μπορεί να παρουσιαστεί διαφορετικά από κάθε πλευρά και θεωρείται ένα ευέλικτο κλασικό μεταξύ των καρεκλών. Ο εμβληματικός σχεδιασμός έχει κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού και έχει κερδίσει αναγνώριση από παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Κλασικές καρέκλες Vitra για επίπλωση – ιδέες επίπλωσης με καρέκλα Panton

Έπιπλα Vitra καρέκλες panton-καρέκλα-τραπεζαρία

Παρόλο που το Panton Chair έχει έναν ιδιότυπο σχεδιασμό, τα κλασικά έπιπλα μπορούν να ενσωματωθούν τέλεια σε όλα τα στυλ διαβίωσης. Διατίθεται τόσο σε διακριτικά όσο και σε εκφραστικά χρώματα για να ταιριάζει με μεγάλη ποικιλία εσωτερικών χώρων. Η ειδική καρέκλα της Vitra είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από πολυπροπυλένιο από το 1999, έτσι ώστε να είναι επίσης κατάλληλη για εξωτερική χρήση. Μπορείτε να παραγγείλετε την εμβληματική καρέκλα Panton εδώ.

Πλαστική πολυθρόνα Eames – Όταν η άνεση και ο σχεδιασμός συμβαδίζουν

Οι καρέκλες Vitra σχεδιάζουν κλασικά-λευκά-eames-πλαστικά-πολυθρόνα-ξύλινα-πόδια

Το αμερικανικό ζευγάρι σχεδιαστών Charles και Ray Eames δημιούργησε μια συλλογή από πλαστικές καρέκλες που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία πενήντα χρόνια αργότερα. Η διάσημη πλαστική πολυθρόνα Eames είναι μία από τις καρέκλες Vitra που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της τραπεζαρίας και εντυπωσιάζει με ένα διαχρονικό σχεδιασμό.

Καρέκλες Vitra για την τραπεζαρία – η πλαστική πολυθρόνα Eames

Καρέκλες Vitra eames-πλαστικό-πολυθρόνα-μαύρο-ξύλο-υποπλαίσιο-τραπεζαρία

Το κέλυφος του καθίσματος αυτής της καρέκλας έχει οργανικό σχήμα το οποίο, σε συνδυασμό με ενσωματωμένα υποβραχιόνια και διάφορα μαξιλάρια καθισμάτων, εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση όταν κάθεστε. Η έξυπνη βάση, η οποία είναι κατασκευασμένη είτε από ξύλο είτε από επιχρωμιωμένο σύρμα, συμβάλλει περαιτέρω στον ασυνήθιστο σχεδιασμό. Παραγγείλετε τη δημοφιλή κλασική καρέκλα εδώ.

Eames Plastic Armchair RAR – κουνιστή καρέκλα ως προέκταση του κλασικού μοντέλου

Vitra-καρέκλες-eames-πλαστικό-πολυθρόνα-κουνιστή-καρέκλα-χρώματα-design classic

Δεδομένου ότι το κέλυφος του καθίσματος της συλλογής Plastic Chairs Collection by Eames και το σχήμα του απολάμβαναν μεγάλη δημοτικότητα συνολικά, οι σχεδιαστές σχεδίασαν διάφορες βάσεις για αυτό. Έτσι δημιουργήθηκε το Rocking Armchair Rod Base (RAR), το οποίο είναι ιδανικό για χαλάρωση στο σπίτι. Παραγγείλετε το κλασικό σχέδιο από την Vitra εδώ.

Ευέλικτες καρέκλες Vitra για κάθε στυλ ζωής – η πλαστική πλαϊνή καρέκλα Eames

Vitra-καρέκλες-eames-πλαστικό-πλαϊνή-καρέκλα-σχέδιο-κλασικά-λευκά-ξύλινα-πόδια

Ένα άλλο κλασικό από την ίδια συλλογή είναι η πλαστική πλαϊνή καρέκλα Eames, η οποία είναι παρόμοια με τα άλλα μοντέλα, αλλά δεν έχει μπράτσα. Αν και ο σχεδιασμός είναι απλώς αδιαμφισβήτητος, η καρέκλα προσφέρεται σε διάφορους συνδυασμούς για να επιτρέψει την ατομική επίπλωση. Μπορείτε να παραγγείλετε το μοντέλο σε λευκό χρώμα εδώ.

Σχεδιάστε την πλαϊνή καρέκλα Eames ξεχωριστά

Vitra-καρέκλες-σχέδιο-κλασικά-eames-πλαστικά-πλαϊνά-καρέκλες-τραπεζαρία-έπιπλα

Προκειμένου να προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις, η πλαστική πλαϊνή καρέκλα διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα και παραλλαγές ταπετσαρίας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια κατάλληλη βάση που ταιριάζει με το δικό σας εσωτερικό. Για παράδειγμα, η ξύλινη βάση φαίνεται ιδιαίτερα σπιτική και ταιριάζει τέλεια με μοντέρνα εσωτερική επίπλωση. Εάν, από την άλλη πλευρά, η καρέκλα προορίζεται για εξωτερική χρήση, συνιστάται μια βάση επιχρωμιωμένη ή με επίστρωση σκόνης.

Σχεδιάστε κλασικές καρέκλες Vitra – Wire Chair

Vitra-καρέκλες-σχέδιο-σύρμα-καρέκλα-καρέκλα-σχέδιο-κλασικά-σύρμα-εργονομικά

Μια άλλη κλασική καρέκλα από την οικογένεια Vitra είναι η Wire Chair. Σχεδιασμένο το 1951 από το ζευγάρι σχεδιαστών Charles και Ray Eames, η καρέκλα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς καρέκλες Vitra που είναι δημοφιλείς παγκοσμίως για περισσότερα από πενήντα χρόνια. Η καρέκλα Wire διαθέτει οργανικό σχήμα, μονοκόμματο κέλυφος καθίσματος που είναι ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερη άνεση όταν κάθεστε.

Eames Wire Chair – Ένα διαχρονικό σχέδιο

Vitra-καρέκλες-γραφείο-καρέκλα-σύρμα-καρέκλα-ατσάλι-σύρμα-κάθισμα-πλάτη-μαξιλάρια

Το πλαίσιο της Wire Chair είναι κατασκευασμένο από χρωμιωμένο ατσάλινο σύρμα, το οποίο συνδυάζει διαφάνεια και λειτουργικότητα. Εκτός από τον απλό σχεδιασμό χωρίς ταπετσαρία, η καρέκλα Vitra μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με διάφορα καλύμματα καθισμάτων, όπως μαξιλάρια καθισμάτων, μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης για περισσότερη άνεση. Εάν το Wire Chair είναι μια καλή προσθήκη στο εσωτερικό σας, μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.

Καρέκλες Vitra για το σαλόνι – η βιολογική καρέκλα

Vitra-καρέκλες-μοντέρνα-βιολογικά-καρέκλα-πράσινο-σαλόνι-επίπλωση

Ορισμένα μοντέλα των καρεκλών Vitra δημιουργήθηκαν ακόμη νωρίτερα, όπως το Organic Chair από τους σχεδιαστές Charles Eames και Eero Saarinen. Η Organic Chair και η έκδοση πολυθρόνας – Organic Highback σχεδιάστηκαν το 1940 και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σχεδιασμού από τότε. Το κέλυφος του καθίσματος της καρέκλας και της πολυθρόνας είναι κατασκευασμένο από φύλλο κόντρα πλακέ και τα πόδια από ξύλο τέφρας. Σε αντίθεση με το σχέδιο της καρέκλας, η πολυθρόνα έχει υψηλότερη πλάτη και στήριγμα λαιμού. Επομένως, η οργανική πολυθρόνα highback θεωρείται κλασική σχεδίαση στην επίπλωση του καθιστικού.

Σχεδιάστε κλασική πολυθρόνα με γεωμετρικό σχέδιο – Κοντόκρεμα

Vitra-καρέκλες-σχέδιο-κλασικά-κώνου-καρέκλα-μαύρο-αλουμίνιο-βάση

Ο Δανός σχεδιαστής Verner Panton σχεδίασε αυτήν την εντυπωσιακή πολυθρόνα με συνοδευτικό σκαμπό το 1958 ειδικά για ένα εστιατόριο στη Δανία. Ο σχεδιασμός θυμίζει μια κλασική γεωμετρική φιγούρα – τον κώνο, εξ ου και το όνομα της καρέκλας.

Καρέκλες Vitra για άνεση στο σπίτι – Κωνικό καρέκλα με σκαμπό

Vitra-καρέκλες-σχέδιο-κλασικά-verner-panton-cone-καρέκλα-πολυθρόνα-σκαμπό-μπλε

Η κομψή καρέκλα από κώνιο έχει γίνει πολύ περισσότερο από μια καρέκλα εστιατορίου με τα χρόνια. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του έχει σχεδιαστεί με ένα άνετο μαξιλάρι καθίσματος και πλάτη και ταιριάζει σε διαφορετικούς τρόπους ζωής. Για να συμπληρώσει αυτό, έχει σχεδιαστεί το κωνικό σκαμνί, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκαμπό ή ως οθωμανός.

Καρέκλα σχεδιαστών εμπνευσμένη από τα τροπικά – καρέκλα καρύδας

Vitra-καρέκλες-σχέδιο-κλασικά-καρύδα-καρέκλα-nelson-μαύρο-δέρμα

Ο Αμερικανός σχεδιαστής Τζορτζ Νέλσον σχεδίασε αυτή την πολυθρόνα που τραβάει τα βλέμματα το 1955 και την ονόμασε Καρέκλα καρύδας λόγω της ομοιότητάς της με μια κομμένη καρύδα. Ωστόσο, το σχέδιο χρωμάτων αντιστρέφεται στο σχεδιασμό: η εξωτερική πλευρά του πλαστικού κελύφους καθίσματος είναι λευκή και η επένδυση διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα. Ως μέρος των κλασικών καρεκλών Vitra, η καρέκλα καρύδας έχει έναν αδιαμφισβήτητο σχεδιασμό και προσφέρει μια ξεχωριστή πινελιά σε κάθε εγκατάσταση.

Παγκόσμια διάσημες καρέκλες Vitra – The Lounge Chair

Vitra-καρέκλες-σαλόνι-καρέκλα-οθωμανική-σχέδιο-κλασικά-δέρμα-ξύλο-εσωτερικό

Η περιστρεφόμενη πολυθρόνα είναι μέρος των εμβληματικών καρεκλών Vitra και των επίπλων στο σύνολό τους, τα οποία έχουν δημιουργήσει τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό εδώ και δεκαετίες. Ο σχεδιασμός χρονολογείται από το 1956 και πάλι ανήκει στο διάσημο ζευγάρι σχεδιαστών Charles και Ray Eames. Η θρυλική πολυθρόνα είναι εμπνευσμένη από την παλιά αγγλική πολυθρόνα club, αλλά έχει σύγχρονο σχεδιασμό.

Καρέκλες Vitra που χαρακτηρίζονται από άνεση – Lounge Chair & Ντιβανοκασέλα

Vitra-καρέκλες-σχέδιο-κλασικά-σαλόνι-καρέκλα-πολυθρόνα-ξύλο-δέρμα

Η κομψή καρέκλα Vitra έχει σχεδιαστεί με αντίστοιχη οθωμανική, η οποία έχει παρόμοια κατασκευή. Τα κελύφη πλάτης και καθίσματος αυτών των καρεκλών Vitra είναι κατασκευασμένα από κόντρα πλακέ και επικαλυμμένα με ένα άνετο δερμάτινο κάλυμμα. Αρκετοί πιθανοί συνδυασμοί για τύπους καπλαμά, δερμάτινα χρώματα και βάσεις επιτρέπουν στην κλασική καρέκλα να σχεδιαστεί ξεχωριστά. Μπορείτε να παραγγείλετε το κλασικό μοντέλο εδώ.

Καρέκλες αλουμινίου Vitra με κλασικό σχεδιασμό

Vitra-καρέκλες-γραφεία-καρέκλες-σχέδιο-κλασικό-αλουμίνιο-καρέκλα-λευκό

Η καρέκλα αλουμινίου των Charles και Ray Eames θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά σχέδια επίπλων καθισμάτων του 20ού αιώνα. Η κατασκευή της καρέκλας αποτελείται από κέλυφος καθίσματος, υφασμάτινο πάνελ για μεγαλύτερη άνεση, δύο πλευρικά μέρη και πλαίσιο αλουμινίου. Η συλλογή Aluminium Group αποτελείται από πολλά μοντέλα που είναι κατάλληλα τόσο για οικιακούς όσο και για δημόσιους χώρους.

Κλασικά σχέδια για δημόσιους χώρους – η μικρή καρέκλα αλουμινίου

Vitra-stuüle-γραφείο-καρέκλες-αλουμίνιο-σχέδιο-κλασικά-χρώματα-επιλογή

Οι καρέκλες Vitra από την ομάδα αλουμινίου είναι υψηλής ποιότητας και προσφέρουν μεγάλη άνεση. Έρχονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και ταπετσαριών, όπως δέρμα και πλέγμα. Η συλλογή αποτελείται από καρέκλες γραφείου σε διάφορα μεγέθη. Μπορείτε να παραγγείλετε τη μικρή καρέκλα αλουμινίου Vitra για το σπίτι ή το γραφείο εδώ.

Η μεγάλη καρέκλα αλουμινίου της Vitra

Vitra-καρέκλες-καρέκλα αλουμινίου-μεγάλο-μοντέλο-γκρι-έπιπλα γραφείου

Σε αντίθεση με τη μικρότερη έκδοση, η μεγάλη καρέκλα από αλουμίνιο Vitra διαθέτει υψηλότερη στήριξη πλάτης και λαιμό. Η καρέκλα διατίθεται και πάλι σε διάφορα χρώματα και προσφέρεται με περιστρεφόμενη ή σταθερή βάση.

Καρέκλες Vitra με σχέδια από τον 21ο αιώνα

Vitra-καρέκλες-γραφεία-καρέκλες-04-αντίθετη-περιστρεφόμενη-καρέκλα

Αν και οι περισσότερες κλασικές καρέκλες σχεδιασμού χρονολογούνται από την προηγούμενη δεκαετία, μερικοί από τους σημερινούς σχεδιαστές έχουν επίσης αφήσει το στίγμα τους στο σχεδιασμό επίπλων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η καρέκλα γραφείου Vitra 04 Counter, η οποία σχεδιάστηκε από τον Maarten Van Severen το 2000. Ο σχεδιασμός ταιριάζει απόλυτα τόσο για έπιπλα γραφείου όσο και για το γραφείο του σπιτιού.

Πολυθρόνα σχεδιαστών με σκαμπό Vitra – Slow Chair

Vitra-καρέκλες-πολυθρόνα-πολυθρόνα-οθωμανική-ελαφριά

Οι σχεδιαστές Ronan και Erwan Bouroullec σχεδίασαν μια κομψή πολυθρόνα το 2006, η οποία, με τον εργονομικό της σχεδιασμό, είναι ιδανική για χαλάρωση στο σαλόνι. Αν και η πολυθρόνα φαίνεται μεγάλη και άνετη, το έπιπλο είναι πολύ ελαφρύ και κομψό. Το Slow Chair είναι επίσης σχεδιασμένο με αντίστοιχο οθωμανικό, το οποίο διατίθεται σε αντίστοιχα χρώματα. Το υλικό κάλυψης που χρησιμοποιείται είναι κάπως διαφανές και προσφέρει μια κομψή εναλλακτική λύση στην παχιά επένδυση των συνηθισμένων πολυθρόνων.

Καρέκλες Vitra με μοντέρνο σχεδιασμό – Πολυθρόνες Repos

Vitra-καρέκλες-μοντέρνος-σχεδιασμός-repos-πολυθρόνα-καφέ

Οι καρέκλες Vitra έχουν μια ευγενή εμφάνιση που μιλά για υψηλή ποιότητα και κομψότητα. Μια μοντέρνα πολυθρόνα, ένα από τα κλασικά μοντέρνα σχέδια ανάμεσα στα έπιπλα καθισμάτων, σχεδιάστηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή Antonio Citterio το 2011. Ο σχεδιασμός του Repos έχει ιδιαίτερα σπιτικό αποτέλεσμα και επομένως είναι κατάλληλος για δωμάτια όπου η άνεση έχει μεγάλη σημασία.

Repos & Panchina – χαρακτηριστικά του κομψού ζευγαριού

Vitra-καρέκλες-μοντέρνος-σχεδιασμός-repos-πολυθρόνα-παντσίνα-σκαμπό

Η πολυθρόνα Repos συμπληρώνεται από την οθωμανική Panchina, η οποία χρησιμεύει ως το τέλειο συμπλήρωμα. Και τα δύο έπιπλα είναι γενναιόδωρα επικαλυμμένα για να εξασφαλίσουν την απόλυτη άνεση. Ένας ειδικός μηχανισμός παρέχει περισσότερη άνεση και προσφέρει μεγάλη ελευθερία κινήσεων για μέγιστη στήριξη της πλάτης. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφασμάτων, repos & Προσαρμόστε την πολυθρόνα και την οθωμανική Panchina στο δικό σας εσωτερικό.

Σύγχρονες καρέκλες Vitra – HAL Group από τον Jasper Morrison

Vitra-καρέκλες-hal-group-μοντέρνο-καρέκλα-σχέδιο-καρέκλες τραπεζαρίας

Ο Άγγλος σχεδιαστής επίπλων Jasper Morrison δημιούργησε μια μοντέρνα καρέκλα με προσαρμοσμένο σχεδιασμό, η οποία θεωρείται ένα από τα κλασικά μοντέρνου σχεδιασμού. Η HAL Ply Wood είναι μία από τις πιο πρόσφατες καρέκλες Vitra, σχεδιασμένη το 2012 και ανήκει στην εκτεταμένη συλλογή HAL Group. Η συλλογή προσφέρει καρέκλες με κελύφη από πλαστικό, κόντρα πλακέ και ταπετσαρία, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες βάσεις. Ορισμένα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και επομένως είναι επίσης κατάλληλα για εξωτερική χρήση.

Ξύλινες καρέκλες Vitra – Ξύλινη καρέκλα HAL

Vitra-καρέκλες-μοντέρνος-σχεδιασμός-hal-ξύλο-καρέκλα-λευκό

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα από τη συλλογή HAL Group είναι σίγουρα η καρέκλα HAL Ply Wood. Με το άνετο κέλυφος του καθίσματος από κόντρα πλακέ και τη βάση με τέσσερα πόδια, η καρέκλα Vitra έχει κλασικό σχεδιασμό που ταιριάζει με μεγάλη ποικιλία στυλ διαβίωσης και εσωτερικών χώρων. Η καρέκλα έχει σχεδιαστεί επίσης για να ενθαρρύνει την εργονομική συνεδρίαση. Μπορείτε να παραγγείλετε την πολυλειτουργική καρέκλα με πλαστικό κέλυφος καθίσματος και ξύλινο πλαίσιο εδώ.