Ανδρικός κόσμος

Αποθήκευση πούρων – συμβουλές για τη βέλτιστη αποθήκευση των εξαιρετικών προϊόντων καπνού

Για πραγματικούς γνώστες, ένα υψηλής ποιότητας πούρο είναι πραγματική απόλαυση. Η σωστή αποθήκευση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της χαρακτηριστικής γεύσης του προϊόντος καπνού για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη, επειδή τα πούρα υψηλής ποιότητας είναι ευαίσθητα στις συνθήκες του δωματίου. Σε ένα θερμαινόμενο ή κλιματιζόμενο δωμάτιο, ένα πούρο μπορεί να στεγνώσει γρήγορα και να χάσει γρήγορα τις τυπικές του ιδιότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την ανάρτηση εξηγούμε πώς μπορείτε να το αποφύγετε.

Αποθηκεύστε τα πούρα και διατηρήστε τα φρέσκα

Σωστή αποθήκευση στη σωστή θερμοκρασία και υγρασία, αποθηκεύστε πούρα

Όταν αγοράζετε από έναν αξιόπιστο λιανοπωλητή, θα πάρετε ένα προϊόν καπνού υψηλής ποιότητας. ο Πούρα από Pfeifen Huber αποθηκεύονται, για παράδειγμα, υπό βέλτιστες συνθήκες. Για να μπορείτε να συνεχίσετε να αποθηκεύετε μόνοι σας τέτοια προϊόντα, θα πρέπει να διατηρήσετε το κλίμα στο οποίο παρήχθησαν. Αυτή δεν είναι πάντα μια εύκολη ή απλή διαδικασία, αλλά η συνέπεια μπορεί να είναι το κλειδί.

Αποθήκευση σωστών πούρων: έτσι δημιουργείτε ιδανικές συνθήκες

χρήση φυτών καπνού για ποιοτικά προϊόντα καπνού όπως τα πούρα

Έτσι, οι διακυμάνσεις της υγρασίας ή της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα των πούρων σας να καίγονται σωστά και να έχουν καλή γεύση. 70% υγρασία και 22 βαθμοί Κελσίου είναι οι ιδανικές συνθήκες για την αποθήκευση πούρων. Τα περισσότερα πούρα αποθηκεύονται σε υγρασία 65-72% και θερμοκρασία 18-22 βαθμούς Κελσίου, που είναι ακόμα μια χαρά. Τα πούρα που είναι πολύ υγρά ή πολύ μαλακά τείνουν να καίγονται στραβά. Στην ιδανική περίπτωση, τα πούρα σας πρέπει να δίνουν λίγο όταν ασκείτε ελαφριά πίεση μεταξύ των δακτύλων σας. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι δεν δημιουργούνται όλες οι ποικιλίες ίσες. Ορισμένα μίγματα θα τυλίγονται πιο σφιχτά ή πιο σφιχτά από άλλα.

Αποθηκεύστε πούρα και χρησιμοποιήστε υγραντήρες

Ξύλινο κουτί με πούρα humidor αποθηκεύστε και υγράνετε για μεγαλύτερη αποθήκευση

Ο σκοπός των υγραντήρων πούρων είναι πολύ απλός. Διατηρούν σταθερά επίπεδα υγρασίας και θερμοκρασίας, έτσι ώστε ο τυλιγμένος καπνός να διατηρεί την ακεραιότητα της γεύσης και της υφής. Ο υγραντήρας είναι ουσιαστικά ένα ξύλινο κουτί με καπάκι ή πόρτα που σφραγίζει αρκετή υγρασία στο εσωτερικό για να διατηρεί τα πούρα σας υγρά. Η υγρασία παρέχεται από μια δεξαμενή. Οι περισσότεροι υγραντήρες είναι κατασκευασμένοι από ξύλο κέδρου, καθώς αυτό είναι το υλικό που διατηρεί καλύτερα τη γεύση των πούρων. Τα πούρα είναι σαν το κρασί κατά κάποιο τρόπο. Γίνονται καλύτερα με την ηλικία και μπορούν ακόμη και να φτάσουν σε μια κορυφαία γεύση με την πάροδο του χρόνου.

Τσάντα με φερμουάρ και υγρό σφουγγάρι

σφουγγαράκια και τσέπες με φερμουάρ πούρα αποθηκεύουν οικιακές θεραπείες και εναλλακτική μέθοδο

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε μόνο ένα ή μερικά πούρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συμβατική τσάντα με φερμουάρ και ένα υγρό σφουγγάρι. Απλώς πάρτε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης και τοποθετήστε τα πούρα μέσα. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα νέο, ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι και σφραγίστε καλά τη σακούλα. Το σφουγγάρι θα διατηρήσει τα πούρα φρέσκα για εβδομάδες. Για να είστε ασφαλείς, ελέγχετε κάθε τόσο αν το σφουγγάρι είναι ακόμα υγρό.

Γυάλινα ή πλαστικά δοχεία ως κουτιά αποθήκευσης

πλαστικά δοχεία σε διάφορα χρώματα για την αποθήκευση φρέσκων προϊόντων

Για επιπλέον προστασία από το στέγνωμα, ένα δοχείο ή ένα ποτήρι μπορεί να κάνει έναν πολύ καλό αυτοσχέδιο υγραντήρα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε πολλά πούρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι για να διατηρήσετε την υγρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό για αυτό. Αυτό εμποδίζει το σχηματισμό μούχλας και διασφαλίζει ότι τα πούρα δεν εκτίθενται σε χημικές ουσίες που περιέχονται στο κανονικό νερό της βρύσης και μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση.

Πρόσθετες συμβουλές

κρατήστε μερικά κουβανικά πούρα με τασάκια σε ξύλινο κουτί με δερμάτινη θήκη

Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, υπάρχουν μερικά επιπλέον σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου. Τα περισσότερα premium πούρα είναι συσκευασμένα σε ξύλινα κουτιά, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι πολύ περίτεχνα και διακοσμητικά. Τα περισσότερα από αυτά, ωστόσο, δεν λειτουργούν ως υγραντήρες. Ενώ μερικά κουτιά πούρων είναι αισθητικά ευχάριστα, δεν έχουν πάντα μια σφραγίδα. Ως αποτέλεσμα, η υγρασία μπορεί εύκολα να διαφύγει. Ένα κουτί πούρων τυλιγμένο σε ένα εξωτερικό στρώμα σελοφάν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πούρα σας φρέσκα και προστατευμένα για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μην βασίζεστε σε αυτό για να διατηρήσετε τα πούρα σας υγρά για περισσότερες από μερικές ημέρες.

Έτσι, τώρα γνωρίζετε περισσότερα για την αποθήκευση των πούρων και μπορείτε να απολαύσετε την πλήρη γεύση του καλού καπνού υψηλής ποιότητας μακροπρόθεσμα.