Σχεδιασμός νυχιών, στυλ

Ιστορία του μανικιούρ – πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες με μια ματιά!

Ο σχεδιασμός των νυχιών ουράνιο τόξο κάνει τις τάσεις των νυχιών παστέλ χρώματα καθημερινό μακιγιάζ

Οι τάσεις στα νύχια έχουν αλλάξει πραγματικά με τα χρόνια. Από τα κλασικά κόκκινα νύχια των νοικοκυρών από τη δεκαετία του ’50 έως τα τρελά ακρυλικά νύχια που τραβούν τα βλέμματα με τρελά σχέδια στη δεκαετία του ’80 μέχρι την τάση του νέον χρώματος αυτό το καλοκαίρι. Έχετε αναρωτηθεί όμως πότε και πού έγινε το μανικιούρ; Λέγεται ότι τα πρώτα μανικιούρ έγιναν πριν από περίπου 5000 χρόνια! Αποκαλύπτουμε πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα και πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του μανικιούρ στο άρθρο μας!

Η ιστορία του μανικιούρ με μια ματιά

Ιστορία του μανικιούρ 90s Short Nails Σχέδια νυχιών Blue Eye Make up Accessories

Η λέξη “μανικιούρ” προέρχεται από ένα συνδυασμό των λατινικών λέξεων “manus”, που μεταφράζεται ως “χέρι” και “cura” – φροντίδα.

 • 5000-3000 π.Χ Χρ. – 5000δη από το 5000 π.Χ Οι Ινδιάνες έβαψαν τα νύχια τους με χέννα. Η Κλεοπάτρα και η βασίλισσα Νεφερτίτη εκλαϊκεύουν το μανικιούρ στην αρχαία Αίγυπτο χρωματίζοντας τα νύχια τους σε κόκκινες αποχρώσεις με τη βοήθεια διαφόρων χυμών μούρων και λαχανικών. Η Κλεοπάτρα προτιμούσε πάντα μια κόκκινη απόχρωση του αίματος, ενώ η Νεφερτίτη επέλεγε πάντα το ρουμπίνι. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, μόνο οι πλούσιοι και οι ισχυροί είχαν το δικαίωμα να φορούν αυτό το χρώμα – όσο υψηλότερη είναι η κοινωνική θέση, τόσο πιο σκοτεινή είναι η σκιά. Οι σκλάβοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν διακριτικά και ανοιχτά χρώματα, ακόμη και αν ήταν πολύ κοντά νύχια. Η Κλεοπάτρα είχε ήδη διαμορφώσει νύχια από ειδική σκόνη πορσελάνης, την οποία στερέωσε με ένα υγρό που μοιάζει με κόλλα.
 • Από το έτος 3200 π.Χ Ένα σετ μανικιούρ από μασίφ χρυσό βρέθηκε στη Βαβυλώνα. Ακόμα και τότε, η φροντίδα των νυχιών δεν ήταν προνόμιο των γυναικών – οι άνδρες χρησιμοποιούσαν επίσης μεταλλικά στοιχεία μολύβδου για να βάψουν τα νύχια τους.

Αγοράστε Nail Art Set Vintage History of Manicure Facts

 • 2000 π.Χ Χρ. – Και στην Κίνα, τα νύχια χρησιμοποιήθηκαν πριν από πολλά χρόνια για να δείξουν ευημερία και κοινωνική θέση. Επινόησαν το δικό τους “βερνίκι νυχιών” για αυτό. Ταν ένα σύνθετο μείγμα από κερί μέλισσας, ζελατίνη, ασπράδι αυγού, αραβικό κόμμι και πέταλα λουλουδιών με χρόνο έκθεσης 8 έως 9 ώρες. Διαφορετικές αποχρώσεις επιτεύχθηκαν με την προσθήκη ορχιδέων, τριαντάφυλλων ή άλλων λουλουδιών. Τα πιο δημοφιλή, όμως, ήταν το κόκκινο και το μαύρο.
 • 600 π.Χ Χρ. – Μια άλλη τάση στα κινέζικα νύχια ήταν επίσης η βαφή των νυχιών στα χρώματα της κυρίαρχης αυτοκρατορικής δυναστείας. Αλλά αυτό επιτρεπόταν μόνο σε άνδρες και γυναίκες υψηλότερης κατάταξης – για τις κατώτερες τάξεις της κοινωνίας η χρήση των χρωμάτων των ηγεμόνων τιμωρούνταν με θάνατο. Κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τσου, η βασιλική οικογένεια χρησιμοποίησε χρυσή και ασημένια σκόνη για να διακοσμήσει τα νύχια τους.

Πιο ενδιαφέροντα γεγονότα για την ιστορία του μανικιούρ

Ιδέες σχεδιασμού νυχιών ιστορία μανικιούρ μαλλιών χαλκού τάσεις μόδας κοντά μαλλιά

 • Την εποχή της δυναστείας Ming στα χρόνια 1268-1644, τα πρώτα τεχνητά νύχια στην ιστορία του μανικιούρ εμφανίστηκαν στην Κίνα. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι ήταν οι άνδρες που ενίσχυαν τα νύχια τους με ριζόχαρτο, σκόνη πορσελάνης ή μετάξι, όχι οι γυναίκες. Ο πιο διάσημος σχεδιασμός νυχιών και η πιο ασυνήθιστη τέχνη νυχιών από όλα ήταν τα λεγόμενα “προστατευτικά νυχιών” ή “προστατευτικά νυχιών” της δυναστείας Τσινγκ (1644-1912). Αυτά έμοιαζαν με μυτερά δάχτυλα και ήταν πολύτιμα. Μερικά από αυτά ήταν από ασήμι και άλλα μάλιστα από καθαρό χρυσό και διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους. Τα έργα τέχνης φορέθηκαν σε κάθε χέρι στο μικρό δάχτυλο και ήταν σύμβολο της κοινωνικής θέσης του χρήστη. Οι άνθρωποι έδειξαν ότι δεν χρειάζεται να σηκώνουν ούτε ένα δάχτυλο, αλλά να έχουν έναν υπηρέτη για τα πάντα ανά πάσα στιγμή.

Gloria Vanderbildt Ηθοποιός Vintage Διαφημιστικές Ιδέες Ιστορία του μανικιούρ

 • Γύρω στα 1800 οι πρώτες συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας βερνίκι νυχιών δημοσιεύθηκαν σε πολλά βιβλία μαγειρικής. Εκείνη την εποχή, τα πολύχρωμα χρώματα και τα απαραίτητα συστατικά θεωρούνταν δημοφιλές μέσο ανταλλαγής ή πληρωμής.
 • 1830 – Με τα χρόνια, όχι μόνο το μανικιούρ έχει αναπτυχθεί πολύ, αλλά και εργαλεία για τη φροντίδα των νυχιών. Το 1930, ένας γιατρός με το όνομα Sits στην Ευρώπη ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε ένα φύλλο πορτοκαλιάς στα νύχια των ασθενών του – με αυτό αφαίρεσε απαλά τις μαλακές επιδερμίδες. Διάφορες συσκευές μετάλλου ή οξέος χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό πριν από την εφεύρεσή του.
 • Μέσα στο έτος 1878 Η Mary Cobb άνοιξε το πρώτο σαλόνι μανικιούρ στις ΗΠΑ.
 • Dr. Ο Sits πήγε ένα βήμα παραπέρα και εφηύρε 1892 ένα πλήρες σύστημα περιποίησης νυχιών. Οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξάρτητα από το εισόδημα ή την κοινωνική της θέση, θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά το κιτ φροντίδας επειδή ήταν αρκετά φθηνό.

Η συναρπαστική ιστορία του μανικιούρ στις αρχές της δεκαετίας του ’90

κόκκινη λάκα τάσεις της μόδας νύχια σε σχήμα αμυγδάλου μακριά ροζ τσάντα ώμου

 • Η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε προϊόντα περιποίησης νυχιών ονομάστηκε “Flowery Manicure Products” και ιδρύθηκε το 1910 στη Νέα Υόρκη.
 • 1914 το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε για το πρώτο προστατευτικό νυχιών. Η επίστρωση, η οποία προστατεύει τα νύχια από τον αποχρωματισμό από χημικά ή άλλους παράγοντες, αναπτύχθηκε από την Anna Kindred από τη Βόρεια Ντακότα.
 • Ρθε το πρώτο βερνίκι νυχιών το 1925 στην αγορά. Το χρώμα ήταν ημιδιαφανές, απαλό ροζ και εφαρμόστηκε μόνο στο κέντρο του νυχιού – η άκρη του νυχιού και το φεγγάρι των νυχιών παρέμειναν άχρωμα. Η εμφάνιση είναι ακόμα γνωστή σήμερα ως “μανικιούρ φεγγαριού” και αναπτύχθηκε από την αισθητικό Beatrice Kaye, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για τα όμορφα μανικιούρ των αστεριών εκείνη την εποχή. Εκείνα τα χρόνια απαγορευόταν για τις «αξιοπρεπείς» γυναίκες να βάφουν τα νύχια τους σε έντονα ή έντονα χρώματα.

Nail Polish Revlon Red Vintage Advertising Make Up Nail Design Trends

 • 1932 γεννήθηκε η μάρκα καλλυντικών “Revlon”. Οι αδελφοί Charles και Joseph Revson δημιούργησαν το πρώτο βερνίκι νυχιών με έντονο χρώμα και αδιαφανές που θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί χωρίς να αφήσει ραβδώσεις. Σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα, δεν βασίστηκε πλέον σε βαφές, αλλά σε χρωστικές χρωστικές, γεγονός που επέτρεψε μεγαλύτερη επιλογή αποχρώσεων. Η «Revlon» ήταν η εταιρεία που εισήγαγε την τάση του μακιγιάζ στα χείλη και τα νύχια στην ίδια απόχρωση. Εκτός από το ροζ και το κόκκινο, το χρυσό και το ασημί ήταν τα πιο δημοφιλή.
 • Η επέκταση των νυχιών με ακρυλικό, η οποία είναι ακόμα πολύ σύγχρονη σήμερα, δεν οφείλει την προέλευσή της στη βιομηχανία καλλυντικών, αλλά σε μια σύμπτωση. Ο Αμερικανός οδοντίατρος Fred Slack έσπασε ένα καρφί ενώ ήταν στη δουλειά και το κόλλησε ξανά στο δάχτυλό του με ακρυλικό. Δεδομένου ότι το νύχι θεραπεύτηκε πολύ γρήγορα και έγινε επίσης πολύ πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό, αυτή η λύση σταματήματος έγινε μια από τις καλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία του μανικιούρ.

Η ιστορία του μανικιούρ γίνεται όλο και πιο πολύχρωμη και ενδιαφέρουσα

Nail art nude nail polish trends τάσεις καλοκαιρινών νυχιών

 • Στη δεκαετία του 1950, μπορούσαν να παρατηρηθούν δύο τάσεις στα νύχια: Είτε μακριά, μυτερά νύχια, βαμμένα σε χρώματα όπως δαμάσκηνο, σκούρο μπλε ή σκούρο πράσινο, είτε το όμορφο σχήμα αμυγδάλου σε συνδυασμό με ελαφρές και μάλλον λεπτές αποχρώσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρχαν επίσης τα πρώτα μαθήματα μοντελοποίησης νυχιών και η εταιρεία “Revlon” προσέφερε ένα εκπαιδευτικό σετ που περιλάμβανε βασικό εξοπλισμό.
 • Μέσα στο έτος 1970 Αναπτύχθηκε το γαλλικό μανικιούρ.
 • Οι τάσεις των νυχιών στη δεκαετία του ’80 δεν περιορίζονταν πλέον σε μονόχρωμες βερνίκες. Οι γυναίκες άφησαν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη και μετέτρεψαν τα νύχια τους σε πραγματικά έργα τέχνης μέσα από διάφορες διακοσμήσεις και πολύτιμους λίθους.

κόκκινο βερνίκι νυχιών Chanel Rouge Noire Uma Turman ιδέες σχεδιασμού νυχιών

 • Το πρώτο στυλό βερνίκι νυχιών και το πρώτο “αρωματικό” βερνίκι νυχιών στην ιστορία του μανικιούρ βγήκαν στην αγορά το 1990. Τα αρώματα που προσέφερε η εταιρεία Manhattan ήταν βανίλια και μούρα.
 • Η ταινία “Pulp Fiction” είναι μια από αυτές τις ταινίες που πρέπει απλώς να δείτε. Εκεί η ηθοποιός Uma Thurman φορά το άγνωστο μέχρι πρότινος βερνίκι νυχιών “Rouge Noir” της Chanel. Το μέχρι τώρα ανήκουστο, σχεδόν μαύρο, σκούρο κόκκινο έγινε το βερνίκι νυχιών με τις καλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Ιστορία του μανικιούρ πρώτο βερνίκι νυχιών ακρυλικές νυχιές ιδέες διακόσμησης νυχιών

 • Οι μικρές πέτρες και οι διακοσμήσεις κρυστάλλων ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στα νύχια από το 2007. Το κύμα μόδας δημιουργήθηκε από σχεδιαστές όπως η Swarovski, οι οποίοι στόλισαν τα νύχια των μοντέλων με τις λαμπερές εφαρμογές.
 • Το 2011 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η πρώτη έκθεση τέχνης νυχιών “Nailphilia”.
 • Το 2014 ιδρύθηκε το “Nailpolis” – μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει στους καλλιτέχνες ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ιδεών και σχεδίων νυχιών.

Ποιο είναι το πιο ακριβό βερνίκι νυχιών στην ιστορία του μανικιούρ?

Ιστορία των τάσεων νυχιών μανικιούρ Ιδέες διακόσμησης καλοκαιρινών θαλάσσιων νυχιών

Το πιο ακριβό βερνίκι νυχιών στον κόσμο ονομάζεται “Black Diamond” και στην πραγματικότητα κοστίζει όσο μια ολοκαίνουργια Ferrari, δηλαδή 250.000 ευρώ. Το έφερε στην αγορά η εταιρεία “Azature” και περιέχει συνολικά 267 καράτια διαμάντια, τα οποία αλέθονται σε μια πολύ λεπτή σκόνη. Οι τραγουδιστές Katy Perry και Kelly Osbourne έχουν ήδη υποβληθεί σε αυτό το σχέδιο νυχιών.

Πώς φαίνεται το μέλλον του μανικιούρ;?

Nail Art Ideas Καλοκαιρινό σχήμα αμυγδάλου καρπούζι

Τώρα που γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ιστορία του μανικιούρ, ίσως αναρωτιέστε πού πηγαίνουν οι τάσεις στα νύχια στο μέλλον; Τα σχέδια και οι διακοσμήσεις είναι πολύ διαφορετικές και οι nail artists από όλο τον κόσμο μας εκπλήσσουν ξανά και ξανά με τις ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές ιδέες τους. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε – οπότε πρέπει απλώς να εκπλαγείτε.

Rainbow Nails trend trend neon χρώματα βερνίκι νυχιών ροζ χρώμα μαλλιών κοντό χτένισμα bob