Χάστε βάρος, αγάπη & οικογένεια

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης μπορούν να παρατηρηθούν νωρίς

Κόπωση και αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι υψηλή θερμοκρασία σώματος, καθυστερημένες ή χαμένες περίοδοι και ναυτία. Νιώθετε κουρασμένοι, ζαλάδες ή ναυτία; Σας ακούγεται οικείο; Βρίσκουμε αυτά τα συμπτώματα στις περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου τους. Το πιο σημαντικό ερώτημα, ωστόσο, είναι αν είστε έγκυος. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης και ελπίζουμε ότι θα μπορείτε να το παρατηρήσετε πιο γρήγορα όταν είστε έγκυος.

Πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης- αυξημένη θερμοκρασία σώματος

Μετρήστε-τη-θερμοκρασία-κόπωση-αδιαθεσία

Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται κατά την ωορρηξία. Εάν αυτή η θερμοκρασία επιμένει μέχρι και μετά την πρώτη ημέρα της περιόδου σας, είναι πολύ πιθανό να είστε έγκυος. Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης αλλά είναι και καθυστερημένη εμμηνόρροια.

Καθυστερημένη ή καθόλου περίοδος

Κοιλιακό άλγος-κράμπες στην κοιλιά-εγκυμοσύνη

Ο έμμηνος κύκλος που λείπει ή καθυστερεί είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ο πρώτος δείκτης που μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάτι όμορφο συμβαίνει στο σώμα μας. Φυσικά, συνιστάται μια επίσκεψη στον γυναικολόγο μας γιατί θα μπορούσε να είναι και το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος υγείας. Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν κόπωση και ελαφριά απόρριψη. Η αίσθηση της κούρασης και η αυξημένη ανάγκη για ύπνο θα σας ειδοποιήσουν για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες που δεν αναμένουν την πιθανότητα να μείνουν έγκυες πίνουν περισσότερο καφέ για να τον αντισταθμίσουν. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση καφέ καφέ δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεπώς, συνιστάται να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να το σκεφτείτε για να διαπιστώσετε εάν είστε έγκυος.

Η ελαφρά κολπική έκκριση παρατηρείται στο 25% των εγκύων γυναικών τον πρώτο μήνα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για έμμηνο ρύση, αλλά για κηλίδες που είναι ροζ ή ελαφρώς καφετί. Περίπου δέκα ημέρες μετά την ωορρηξία, αυτή η αιμορραγία εμφύτευσης ή εμφύτευσης συμβαίνει επειδή το γονιμοποιημένο ωάριο έχει προσκολληθεί στο βλεννογόνο της μήτρας. Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν επίσης ήπιες κοιλιακές κράμπες ή κολικούς κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Το γεγονός είναι, ωστόσο, ότι ένα τράβηγμα στην κάτω κοιλιακή χώρα υποδεικνύει τα πρώτα συμπτώματα για την ωορρηξία και την επερχόμενη περίοδο. Έτσι μπορεί να σας ξεγελάσει και εσάς.

Συμπτώματα-ναυτίας

ναυτία

Η διαβόητη πρωινή αδιαθεσία παρατηρείται στο 85% των εγκύων γυναικών τους πρώτους δύο μήνες. Δεν είναι όμως κανόνας. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ακόμη και το βράδυ. Τα συμπτώματα της ναυτίας ή της κακουχίας προκαλούνται από ορισμένα διατροφικά προϊόντα (κυρίως γάλα και κρέας) ή από συγκεκριμένες μυρωδιές. Εάν είστε τυχεροί θα διατηρήσετε την αίσθηση της γεύσης σας σε ισορροπία καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

βαριά πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αλλαγές στο σώμα – βαριά πόδια, σκοτεινός αποχρωματισμός του αρεόλα και αίσθημα σφίξιμο στο στήθος

Η αυξημένη παραγωγή ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί το σώμα να παράγει περισσότερη μελανίνη, την καφέ χρωστική ουσία, στα κύτταρα των θηλών. Οι γυναίκες με πιο σκούρους τύπους δέρματος δύσκολα θα παρατηρήσουν αυτή τη διαδικασία ή θα την παρατηρήσουν σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο – γύρω στη δέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Οι θηλές θα διογκωθούν, ειδικά τις πρώτες ημέρες, και θα γίνουν πιο ευαίσθητες στην αφή. Βαριά πόδια και ελαφρώς πρησμένα πόδια μπορούν επίσης να παρατηρηθούν από τον τρίτο μήνα μιας υπάρχουσας εγκυμοσύνης. Πίνετε αρκετά υγρά και ζεστό και κρύο ντους για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας.

 πονοκέφαλος πρώτων σημείων εγκυμοσύνης

Επίμονος πονοκέφαλος

Οι επίμονοι πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μερικές φορές πολύ ενοχλητικοί και καλό είναι να αποφεύγουμε τα αναλγητικά. Τα αυξημένα επίπεδα ορμονών και η παραγωγή αίματος είναι η αιτία αυτού. Μόλις το σώμα σας συνηθίσει στην αύξηση των ορμονών, ο πονοκέφαλος θα εξαφανιστεί επίσης τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Και τελικά…

Επιβεβαίωση-εγκυμοσύνης

Τα σημεία ή συμπτώματα εγκυμοσύνης που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση για μια υπάρχουσα εγκυμοσύνη, αλλά δεν αποτελούν αξιόπιστη επιβεβαίωση αυτής. Η αιτία των αλλαγών στο σώμα μπορεί επίσης να έγκειται στην υγεία, οπότε είναι επιθυμητό να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Τρώγοντας-Ευαισθησία-Κακές συνήθειες

Απολαύστε αυτή τη φορά