Φθινόπωρο, ΒΙΝΤΕΟ

Φτιάξτε τη δική σας κολοκύθα – οδηγίες με μπαλόνι, πάστα και μαλλί

Πώς να φτιάξετε κολοκύθες από μαλλί το φθινόπωρο

Θα θέλατε να φτιάξετε μια κολοκύθα το φθινόπωρο; Σήμερα θα σας δείξουμε μία από τις πιο εύκολες και όμορφες ιδέες χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους. Υπέροχες διακοσμητικές κολοκύθες μπορούν να δημιουργηθούν από μαλλί, πάστα και μπαλόνια! Μπορείτε να τα κρεμάσετε ως γιρλάντα, για παράδειγμα, ή να τα χρησιμοποιήσετε για διακοσμήσεις φθινοπωρινού τραπεζιού.

Το φθινόπωρο, φτιάξτε κολοκύθες από μπαλόνια, μαλλί και πάστα

Απαιτούμενα υλικά:

Νήματα από βαμβάκι (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο)

λευκή κόλλα χειροτεχνίας

ψαλίδι

Μπαλόνια

πράσινη τσόχα

καφέ τσόχα

βελόνα

Νήμα

1. Φουσκώστε ένα μπαλόνι στη μέση. Όσο μεγαλύτερο φουσκώνετε τα μπαλόνια, τόσο περισσότερο νήμα θα χρειαστείτε. Όσο πιο μικρά φουσκώνουν τα μπαλόνια, τόσο πιο αυγοειδές γίνονται. Οι κολοκύθες σας πρέπει να είναι στρογγυλές.

Βουτήξτε το βαμβακερό νήμα σε πάστα και περιστρέψτε το με ένα πλαστικό πιρούνι

2. Κόψτε περίπου 20 κομμάτια νήματος που έχουν μήκος περίπου 1 μέτρο. Εάν τα κομμάτια νήματος είναι πολύ μακρύτερα, θα μπερδευτούν όταν τα απορροφήσετε στην κόλλα.

Κόψτε το κομμάτι νήματος στο τέλος του μπαλονιού

3. Δέστε ένα κομμάτι κλωστή στο τέλος του μπαλονιού. Ρίξτε την κόλλα σε ένα μικρό μπολ. Χρειάζεστε περίπου 60 χιλιοστόλιτρα κόλλας για μια διακοσμητική κολοκύθα. Βουτήξτε το πρώτο κομμάτι νήματος στην κόλλα και περιστρέψτε απαλά με ένα πλαστικό πιρούνι μέχρι να καλυφθεί εντελώς με κόλλα.

Τυλίξτε το μπαλόνι με νήμα εμποτισμένο με πάστα

4. Ξεκινήστε να τυλίγετε το νήμα γύρω από το μπαλόνι. Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι, πάρτε ένα δεύτερο και επαναλάβετε μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

5. Όταν τελειώσετε με το σπάσιμο, βρείτε ένα βολικό μέρος για να κρεμάσετε τις μάλλινες κολοκύθες για να στεγνώσουν. Απλώστε εφημερίδα για να αποφύγετε να στάξει. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει όλη τη νύχτα και στεγνώστε καλά.

Κόψτε το μπαλόνι με ψαλίδι και αφαιρέστε το

6. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε το μπαλόνι και σπρώξτε το προς τα μέσα για να το αφαιρέσετε από την μπάλα του νήματος.

Κόψτε το σχήμα και το φύλλο του φύλλου από πράσινη και καφέ τσόχα

7. Φτιάξτε το στέλεχος και τα φύλλα της κολοκύθας από τσόχα. Κόψτε ένα ορθογώνιο από πράσινη τσόχα και διπλώστε το στη μέση. Κόψτε το σχήμα φύλλου. Φτιάξτε τη λαβή από την καφέ τσόχα. Συνδέστε τα κομμάτια από τσόχα στην κολοκύθα με βελόνα και κλωστή.

Κολοκύθα από πορτοκαλί μαλλί και φύλλα πάστας και στέλεχος από τσόχα

Οι κολοκύθες με μπαλόνια και νήμα από βαμβάκι δημιουργούν πράσινα φύλλα από τσόχα