υγιεινή διατροφή, οδοντιατρική περίθαλψη

Καλή οδοντιατρική φροντίδα για ένα γοητευτικό χαμόγελο – 4 χρήσιμες συμβουλές

Μητέρα εσπεριδοειδών μαγειρεύει κόρη μαζί

Ενας καλή οδοντιατρική φροντίδα εγγυημένο γοητευτικό χαμόγελο. Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν με την καθημερινή στοματική υγιεινή.

 Καλή οδοντιατρική φροντίδα – βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από εσπεριδοειδή

Συμβουλές ιδέες οξέα δόντια εσπεριδοειδών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, θα διατηρείτε καλή στοματική υγιεινή. Στην πραγματικότητα, η στοματική υγιεινή σχετίζεται στενά με τα τρόφιμα που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα εσπεριδοειδή περιέχουν οξύ που καταστρέφει το σμάλτο. Οι οδοντίατροι συνιστούν συνεπώς να μην τσιμπολογούν εσπεριδοειδή στο μεταξύ, αλλά να τα τρώνε ως επιδόρπιο το μεσημέρι. Ξεπλύνετε καλά τα δόντια με νερό μετά το φαγητό και βουρτσίστε καλά μετά από μισή ώρα. Ο καφές και τα ανθρακούχα ποτά έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα – αλλά εκτός από το οξύ, περιέχουν και ζάχαρη. Γι ‘αυτό πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας γρήγορα.

Καλή οδοντιατρική φροντίδα – βουρτσίστε σχολαστικά τη γλώσσα και τα ούλα σας

Βουρτσίστε τα δόντια σας Συμβουλές φροντίδας Βραδινό καθάρισμα

Το βούρτσισμα σχολαστικά της γλώσσας και των ούλων σας θα αποτρέψει τη φλεγμονή και την κακή αναπνοή. Για καλή οδοντιατρική φροντίδα το νήμα και το νερό ξεβγάλματος συμβάλλουν.

Καλή οδοντιατρική φροντίδα – κέικ ή αποξηραμένα φρούτα

καλές συμβουλές φροντίδας δοντιών τρώτε κέικ ζάχαρης

Παραδόξως, τα αποξηραμένα φρούτα είναι πιο επιβλαβή από τα κέικ – συχνά κολλάνε στα δόντια και μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε χωρίς αυτό, τα δόντια σας πρέπει να καθαριστούν με μεσοδόντια βούρτσα και οδοντόκρεμα με φθόριο αμέσως μετά το φαγητό. Όσοι αφαιρούν τακτικά τις οδοντικές αποθέσεις θα διατηρούν τα υγιή δόντια ελεύθερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ευαίσθητα δόντια – αποφύγετε τα ποτά που είναι πολύ ζεστά και πολύ κρύα

ζεστά κρύα ροφήματα αποφύγετε την οδοντόκρεμα με φθόριο

 Εάν ξαφνικά αισθάνεστε πόνο ενώ πίνετε ή τρώτε, πιθανότατα έχετε ευαίσθητα δόντια. Μια οδοντόβουρτσα με μέτρια σκληρότητα και μια οδοντόκρεμα με φθόριο μπορούν να βοηθήσουν εδώ. Σε κάθε περίπτωση, εάν τα ούλα έχουν φλεγμονή, πρέπει να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο.

Η μητέρα κόρη μαγειρεύει μαζί υγιεινό φαγητό

Υποδειγματικό πρόγραμμα διατροφής για καλή οδοντιατρική φροντίδα: Ρολά πρωινού με τυρί, ζαμπόν και καφέ με γάλα. Πιείτε δύο ποτήρια μεταλλικό νερό μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Μεσημεριανό – σαλάτα, κρέας ή ψάρι, προαιρετικά φρούτα. Μετά το φαγητό, πρώτα ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και μετά καθαρίστε το στόμα σας καλά σε 30 λεπτά. Μεταξύ των γευμάτων – πίνετε ξηρούς καρπούς, γάλα ή νερό. Δείπνο – ποτήρι κρασί, σαλάτα, κυρίως πιάτο, γιαούρτι. Καθαρίστε σχολαστικά τα δόντια.

Διατροφή φιλική προς τα δόντια λαχανικά ψωμί

τι καλό κάνει η φροντίδα των δοντιών πόσο συχνά βουρτσίζετε τις άκρες