Ιδέες χειροτεχνίας, ΒΙΝΤΕΟ

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών-20 ιδέες με διαφορετικά υλικά

Η ζωγραφική και η χειροτεχνία με νήπια είναι πάντα διασκεδαστική και έχει επίσης θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του παιδιού. Κατά τη διάρκεια τέτοιων δραστηριοτήτων, η συγκέντρωση αυξάνεται, αναπτύσσονται λεπτές κινητικές δεξιότητες και διεγείρεται η φαντασία.

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών, βαφή δαχτύλων

Ακόμα και από πολύ νωρίς, τα μικρά είναι περίεργα για τα διαφορετικά υλικά και θέλουν να αγγίξουν τα πάντα με τα χέρια τους. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει πολλές υπέροχες ιδέες και συμβουλές για χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών που μπορούν να σας εμπνεύσουν να ξεκινήσετε δημιουργικά έργα χειροτεχνίας.

tinker-with-2-year-old-ideas-salty-ζύμη-μοτίβα

Οι ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά 2 ετών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλές, αλλά να περιέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι φιλικά προς τα παιδιά και μη τοξικά. Στην ηλικία των 2 ετών, τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να αυτοαπασχολούνται και εμπνέονται για διάφορα έργα χειροτεχνίας. Ωστόσο, πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι η ανάπτυξη του κάθε παιδιού είναι ατομική. Επομένως, δεν πρέπει να συγκρίνετε το παιδί σας με παιδιά της ίδιας ηλικίας και δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι το ένα ή το άλλο παιδί μπορεί να κάνει περισσότερα ή μερικά πράγματα μόνο του.

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών χρησιμοποιώντας χρώματα δακτύλων

μπερδεμένος-με-2-ετών-παιδιά-παιδιά-δάχτυλο-βαφή-diy-βρώσιμο

Τα χρώματα δακτύλων και το χαρτί είναι τα καλύτερα εργαλεία για χειροτεχνίες με νήπια. Τους αρέσει να βυθίζουν τα δάχτυλά τους στο χρώμα και διασκεδάζουν πολύ κάνοντάς το. Μερικές φορές αυτό δημιουργεί όμορφες εικόνες γεμάτες χρώμα και δημιουργικότητα. Εάν τα νήπια κάνουν χειροτεχνίες με χρώματα δαχτύλων στο σπίτι, τότε θα πρέπει να καλύψετε το τραπέζι ή την περιοχή όπου γίνονται χειροτεχνίες με ένα κερωμένο τραπεζομάντιλο για να το προστατέψετε. Με αυτόν τον τρόπο, το περιβάλλον μπορεί επίσης να τακτοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα μετά τις χειροτεχνίες.

Χειροτεχνία με παιδιά κάτω των 3 ετών – δημιουργικές ιδέες για κάθε εποχή

Χειροτεχνίες φθινοπώρου με παιδιά – ιδέες με χαρτί κατασκευής

Χειροτεχνίες με παιδιά για φθινόπωρο και Απόκριες – DIY ιδέες

μπερδεμένος-με-2-ετών-diy-βρώσιμο-δάχτυλα-χρώματα

Παρακάτω ακολουθούν δύο εύκολες συνταγές για βαφή δακτύλων που είναι εντελώς μη τοξικές και εξαιρετικά γρήγορες στην προετοιμασία. Εάν το 2χρονο παιδί σας το χρησιμοποιεί για να ζωγραφίσει, δεν πρέπει να ανησυχείτε για το λάθος που θα μπει τυχαία στο στόμα του.

Συνταγή για χρώματα δακτύλων με αλεύρι:

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 200 ml νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Χρωστικές τροφίμων

Παρασκευή: Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, χτυπήστε τα όλα με ένα σύρμα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Στη συνέχεια μοιράστε σε μικρά δοχεία και ανακατέψτε με διάφορα χρώματα τροφίμων.

Συνταγή για βρώσιμα χρώματα δακτύλων χωρίς αλεύρι:

  • 500 γρ γιαούρτι
  • Χρωστικές τροφίμων

Παρασκευή: Χωρίστε το γιαούρτι σε ξεχωριστά δοχεία και προσθέστε χρωματισμό τροφίμων. Σε κάθε δοχείο, ανακατέψτε το μείγμα με ένα ξυλάκι μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.

tinker-paint-with-2-year-old-paints

Με χρώματα δακτύλων, μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμες εικόνες με παιδιά 2 ετών. Είτε με αποτυπώματα χεριών, δακτυλικά αποτυπώματα είτε με πινέλο – δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα. Χρησιμοποιήστε τον ενθουσιασμό του παιδιού και δώστε του την ελευθερία να κάνει χειροτεχνίες. Αφού βάψετε με χρώματα δακτύλων, θα πρέπει να καθαρίσετε εντελώς τα χέρια του παιδιού από το χρώμα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος λεκέδων χρώματος σε όλο το διαμέρισμα.

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών με αποτυπώματα χειρός

φτιάξτε μόνοι σας με αράχνες-αποκριών-2 ετών

Με τη βοήθεια των γονιών τους, τα παιδιά μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν όμορφες εικόνες αποτυπώματος στο χέρι όταν είναι 2 ετών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χειροποίητα χρώματα δακτύλων ή απλά άλλα μη τοξικά χρώματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε δημιουργικές εικόνες για μια ειδική περίσταση και να τις χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε έναν τοίχο στο διαμέρισμα.

Τρομακτικά μοτίβα όπως φαντάσματα και αράχνες είναι πολύ κατάλληλα για τις Απόκριες. Με τα δακτυλικά αποτυπώματα του παιδιού σας, μπορείτε να σχεδιάσετε αυτές τις απλές αράχνες με λευκή μπογιά σε μαύρο χαρτί. Για να το κάνετε αυτό, βάψτε ολόκληρο το χέρι χωρίς τον αντίχειρα με λευκή μπογιά και κάντε δύο αντίθετα αποτυπώματα. Τέλος κολλήστε τα googly μάτια πάνω του και τελειώσατε.

χρωματοπωλείο-με-2-χρονών-παιδιά-παιδιά-παγώνια-αποτυπώματα

Τα πολύχρωμα πουλιά, όπως αυτό το παγώνι, μπορούν να κονσερβοποιηθούν με παιδιά 2 ετών το Πάσχα και την άνοιξη. Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτυπώματα χεριών, δακτύλων, ακόμη και ποδιών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ανακαλέσετε άλλα πασχαλινά μοτίβα, όπως λαγουδάκια του Πάσχα, νεοσσούς και κότες.

Δημοφιλή μοτίβα για τα Χριστούγεννα όπως ο Άγιος Βασίλης, ο Ράντολφ ο τάρανδος, οι λευκοί άγγελοι και οι απλές νιφάδες χιονιού μπορούν να δημιουργηθούν δημιουργικά με μικρά αποτυπώματα χεριών. Δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα και είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στους πολύ μικρούς.

μπερδεμένο-με-2-ετών-παιδιά-πατάτες-εκτυπώσεις

Διάφορα φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος σφραγίδας, είναι κατάλληλα ως εναλλακτική λύση στα αποτυπώματα χεριών και δακτύλων. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα κατάλληλα λαχανικά σε κομμάτια και δώστε τα στο παιδί. Το 2χρονο παιδί σας θα πρέπει στη συνέχεια να βυθίσει τη «σφραγίδα» στο χρώμα και να δημιουργήσει όμορφα σχήματα σε ένα φύλλο χαρτιού. Οι πατάτες, τα μήλα, το σέλινο και τα λεμόνια είναι τα καλύτερα για αυτό το έργο χειροτεχνίας.

Ιδέες χειροτεχνίας για μικρά παιδιά με χαρτί

μπερδεμένο-με-2-χρονών-παιδιά-πασχαλινό-γκόμενα-χαρτί

Εκτός από τα δάχτυλα, το χαρτί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για χειροτεχνίες με παιδιά 2 ετών. Διασκεδάζουν πάντα σκίζοντας το χαρτί, τσαλακώνοντάς το ή κολλώντας το σε διαφορετικά πρότυπα. Για αυτό συνιστούμε τη χρήση έγχρωμου χαρτιού ιχνηθέτησης ή κρεπ χαρτιού, επειδή είναι πολύ λεπτότερα από το χαρτί χειροτεχνίας και είναι πιο εύκολο να δουλέψουν τα παιδιά.

Υπάρχουν υλικά και εργαλεία που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε ενώ φτιάχνετε με παιδιά 2 ετών. Όλα αυτά είναι αντικείμενα που έχουν αιχμηρά άκρα, είναι εύθραυστα ή δηλητηριώδη. Εάν απαιτείται κόλλα ή ψαλίδι όταν κάνετε χειροτεχνίες, εσείς ή ένα μεγαλύτερο παιδί μπορείτε να κάνετε τη δουλειά. Μερικά νήπια μπορούν να χειριστούν το ψαλίδι των παιδιών μέχρι την ηλικία των 2 ετών, αλλά ένας ενήλικας πρέπει να είναι πάντα μαζί τους.

μπέρδεμα-με-2-χρονών-χαρτί-αποσπάσματα-κόλλημα

Το μπέρδεμα με κομμάτια χαρτιού είναι σίγουρα διασκεδαστικό για παιδιά δύο ετών. Δώστε στο μικρό παιδί έγχρωμο χαρτί ανίχνευσης, χαρτί κρεπ ή μια παλιά εφημερίδα ή περιοδικό και αφήστε το να σκίσει το χαρτί. Στη συνέχεια, μπορείτε να τσαλακώσετε τα απορρίμματα χαρτιού που προκύπτουν και να τα τοποθετήσετε σε χρώματα. Οι μπάλες χαρτιού που προκύπτουν κολλούνται στη συνέχεια από το μικρό παιδί σε ένα φύλλο χαρτιού που έχει επικαλυφθεί με κόλλα εκ των προτέρων, έτσι ώστε να προκύψει μια δημιουργική εικόνα.

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα για χειροτεχνία με παιδιά ηλικίας 2 ετών είναι το χαρτομάντιλο. Και πάλι, χρησιμοποιούνται θραύσματα χαρτιού, τα οποία βυθίζονται σε ένα μείγμα αλευριού και νερού από το παιδί και στη συνέχεια κολλάνε σε μια επιφάνεια. Με ένα απλό μπαλόνι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό στρογγυλό σχήμα και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ως μπολ.

χαρτί-χαρτόνι-χαρτομάντιλο-χαρτιού 2 ετών

Εάν θα θέλατε να φτιάξετε ένα συγκεκριμένο ζώο ή αντικείμενο με παιδιά 2 ετών, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ή δύο ιδέες. Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμη τα χρώματα σε ηλικία 2 ετών, η εργασία διευκολύνεται. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φτιάξετε μια πασχαλίτσα, δώστε πρώτα στο παιδί μόνο κόκκινο χαρτί ανίχνευσης για να κολλήσει σε ένα κατάλληλο πρότυπο. Μόνο αφού το σώμα της πασχαλίτσας είναι έτοιμο, οι κύκλοι από μαύρο χαρτί δίνονται στο παιδί. Με αυτόν τον τρόπο, η μικρή δεν μπορεί να μπερδέψει τα χρώματα και το αποτέλεσμα είναι πάντα όμορφο.

χειροτεχνήματα-με-παιδιά 2 ετών-αποτυπώματα-χαρτί-ψάρι

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα αποτυπώματα των παιδιών για ζωγραφική. Μπορούν επίσης να κοπούν από δείγμα χαρτιού και στη συνέχεια να μετατραπούν σε δημιουργικές χειροτεχνίες. Το να κόψετε το αποτύπωμα χεριού από το χαρτί είναι κάτι που πρέπει να κάνετε, αλλά το παιδί σας 2 ετών μπορεί στη συνέχεια να βοηθήσει στη διακόσμηση της τέχνης.

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών-ιδέες με απλά υλικά

μπερδεμένος-με-2-ετών-παιδιά-χαρτί-πιάτο-παγώνι

Εάν έχετε ένα παιδί δύο ετών, μπορεί να μην έχετε ελεύθερο χρόνο για να ψωνίσετε στο κατάστημα χειροτεχνίας. Αν ναι, παρακάτω είναι μερικές υπέροχες ιδέες χειροτεχνίας χρησιμοποιώντας υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Είναι ιδανικά για χειροτεχνίες με παιδιά 2 ετών και είναι κατάλληλα για κάθε εποχή.

Τα χάρτινα πιάτα, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα για διάφορες ιδέες χειροτεχνίας, όπως ζώα, φρούτα και λαχανικά. Χρησιμοποιείται η τεχνική για το μπέρδεμα με υπολείμματα χαρτιού, αλλά το μικρό παιδί δεν επιτρέπεται μόνο να κολλήσει χαρτί, αλλά και άλλα αντικείμενα στην πλάκα χαρτιού.

χαρτοκιβώτιο με πασχαλίτσα-2 ετών-χαρτοκιβώτιο

Εάν θέλετε να κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά 2 ετών το Πάσχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά αυγών. Δεδομένου ότι πολλά αυγά αγοράζονται συνήθως το Πάσχα, μερικά κουτιά αυγών περισσεύουν μετά το χρωματισμό των πασχαλινών αυγών. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφα μοτίβα άνοιξης και Πάσχα με τα παιδιά και να τα χρησιμοποιήσετε ως μέρος της διακόσμησης του σπιτιού.

χαρτοκιβώτιο-με-2-ετών-αυγό-χαρτοκιβώτιο-καθαριστικό σωλήνων

Οι ιδέες για χειροτεχνίες με κουτιά αυγών είναι απλά ατελείωτες και δεν ταιριάζουν μόνο στο Πάσχα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε πολύχρωμες κάμπιες, σαλιγκάρια, νεοσσούς, λαγουδάκια και πολλά άλλα με παιδιά 2 ετών. Κόψτε τα μεμονωμένα δοχεία από το χαρτόνι και χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε τη φιγούρα που θέλετε. Στη συνέχεια, το μικρό παιδί μπορεί να βάψει τα μπολ με μπογιές και να τα κολλήσει με κατάλληλη διακόσμηση.

μπερδεμένος-με-2-ετών-παιδιά-παιδιά-άνοιξη-πεταλούδες

Ένα άλλο οικιακό υλικό που είναι ιδανικό για χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών είναι τα φίλτρα καφέ. Μπορούν να βαφτούν με χρώματα δακτύλων και κραγιόνια και με αυτά μπορείτε να φτιάξετε απλά ζώα όπως αυτές οι πεταλούδες. Τα φίλτρα καφέ είναι δεμένα στη μέση με μανταλάκια, τα οποία στη συνέχεια διακοσμούνται με χρωματιστά πομπόν.

μπαστούνια-με-2-ετών-παιδιά-κάκτος-παγωτά μπαστούνια

Με ξυλάκια παγωτού, ακριβώς όπως πολλά διαφορετικά πράγματα μπορούν να γαντζωθούν με παιδιά 2 ετών. Τα πιτσιρίκια μπορούν να τακτοποιήσουν τα ξυλάκια του παγωτού στο κατάλληλο σχήμα, να τα βάψουν και να τα διακοσμήσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να κολλήσετε τα ξυλάκια και να φτιάξετε όμορφες φιγούρες, όπως αυτούς τους χαριτωμένους κάκτους.

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών με ζύμη αλατιού

χειροτεχνήματα-με-2-ετών-αλάτι-ζύμη-πουλιά

Με παιδιά 2 ετών μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να ζυμώσετε ζύμη και να φτιάξετε διάφορες φιγούρες. Η ζύμη αλατιού είναι η καλύτερη για αυτό, επειδή είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία. Επιπλέον, οι φιγούρες μπορούν να ψηθούν από ζύμη αλατιού και να χρησιμοποιηθούν ως δημιουργική διακόσμηση.

τσιμπιδάκι-με-2-ετών-παιδιά-αλμυρά-ζυμωτήρια-κοπτικά

Για τη ζύμη αλατιού, χρειάζονται μόνο νερό, αλάτι και αλεύρι, αναμειγνύονται σε ένα μπολ και ζυμώνουν σε μια ζύμη. Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε τη ζύμη αλατιού και να κόψετε διάφορα σχήματα με το μικρό παιδί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ακόμη και να κάνετε όμορφες διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου με παιδιά 2 ετών.

χειροτεχνήματα-με-μικρά-παιδιά-αλμυρά-ζυμάρι-αποτυπώματα

Με τα αποτυπώματα χεριών, μπορείτε όχι μόνο να ζωγραφίσετε δημιουργικές εικόνες, αλλά και να κάνετε αστείες φιγούρες από ζύμη αλατιού με παιδιά 2 ετών. Βοηθήστε το παιδί να κάνει το αποτύπωμά του στη ζύμη και στη συνέχεια ψήστε τη ζύμη στο φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, τα αποτυπώματα χεριών του παιδιού μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργικές εικόνες με λίγη μπογιά.