Γυμναστήριο, υγεία, κόσμος ανδρών

Crossfit Training – Ασκηθείτε με λογικό τρόπο και βελτιώστε τη γενική σας φυσική κατάσταση

άνδρες και γυναίκες στην προπόνηση crossfit με αλτήρες

Η προπόνηση Crossfit μπορεί να σας βοηθήσει να είστε σε φόρμα και δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Αυτός ο τύπος άσκησης μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, δύναμη και να χάσετε λίπος, γι ‘αυτό και πολλοί από εμάς δεν εμπλέκονται καθόλου σε αυτήν. Αν λοιπόν ο κύριος στόχος σας είναι να χτίσετε μυς, να αδυνατίσετε ή να αυξήσετε την καρδιαγγειακή σας αντοχή, θα ήταν καλύτερα να τηρήσετε την παραδοσιακή προπόνηση δύναμης ή καρδιο. Ωστόσο, για να μάθετε εάν η προπόνηση Crossfit είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη συνολική σας φυσική κατάσταση, μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό σε αυτήν την ανάρτηση.

Αλλάξτε τρόπο ζωής μέσω προπόνησης crossfit

βάρη αλτήρων στο πάτωμα στο γυμναστήριο

Η προπόνηση Crossfit δεν μπορεί μόνο να μεταμορφώσει το σώμα σας, αλλά μπορεί επίσης να αλλάξει την οπτική σας για τη ζωή. Ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο μπορεί επίσης να είναι η δύναμη που αλλάζει τη ζωή που χρειάζεστε για να το κάνετε. Με το σωστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνεις σε φόρμα μακροπρόθεσμα. Μια τέτοια εκπαίδευση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη την τελευταία δεκαετία και υπάρχουν πάνω από 13.000 γυμναστήρια Crossfit σε όλο τον κόσμο. Οι Crossfitters είναι μερικοί από τους πιο παθιασμένους αθλητές που θα συναντήσετε ποτέ.

προετοιμαστείτε για άρση βαρών με ομιλία

Είναι όμως όλα αυτά που λένε οι πραγματικοί πιστοί; Είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε φυσική κατάσταση; Μετατρέπεται η απλή άσκηση σε κάτι το υπερβατικό ή είναι η προπόνηση crossfit απλά μια μόδα; Δεν προσφέρει στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από έναν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού και υπερπροπόνησης, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι κριτικοί; Λοιπόν, η μεγάλη ιστορία με λίγα λόγια: Ανάλογα με τον εκπαιδευτή, το Crossfit μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε σημαντικά τον τρόπο ζωής σας.

Τι είναι η προπόνηση crossfit?

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα άσκησης υψηλής έντασης που εστιάζει στην εκτέλεση μιας ποικιλίας ασκήσεων δύναμης και αερόβιας άσκησης, που κυμαίνονται από push-ups έως σπριντ μέχρι καθαρισμό και τράνταγμα. Οι ασκήσεις συνήθως ομαδοποιούνται σε “Workouts of the Day” ή “WODs”, οι οποίες συνήθως διαρκούν 5 έως 15 λεπτά. Οι επιδόσεις καταγράφονται και βαθμολογούνται για να ενθαρρύνουν τον φιλικό ανταγωνισμό και να μετρήσουν την πρόοδο. Στα περισσότερα WOD, εκτελείτε μία άσκηση τη φορά χωρίς να σταματάτε για έναν καθορισμένο αριθμό “γύρων” όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σε άλλες περιπτώσεις, ολοκληρώστε όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους, ενώ αγωνίζεστε με το ρολόι.

crossfit εξοπλισμός γυμναστικής για βάρη γυμναστικής δαχτυλίδια κωπηλατικών μηχανών αίθουσα

Όπως μπορείτε να δείτε, τέτοιες αίθουσες γυμναστικής είναι με ράφια κατάληψης, αλτήρες, μπάλες φαρμάκων, βραστήρες, εξοπλισμό γυμναστικής, ολυμπιακή άρση βαρών, σχοινιά, μηχανές κωπηλασίας και άλλες ποικιλίες άσκησης. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της προπόνησης CrossFit: τα περισσότερα γυμναστήρια διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε για μια αξιοπρεπή προπόνηση δύναμης. Αυτό που κάνετε με όλα αυτά είναι φυσικά πολύ σημαντικό, αλλά το πρώτο βήμα είναι να έχετε το σωστό υλικό. Τα περισσότερα γυμναστήρια CrossFit υπερέχουν από αυτή την άποψη. Η μετέωρη άνοδος του CrossFit, ωστόσο, μπορεί να εντοπιστεί πολύ περισσότερο από προπονήσεις και καλά εξοπλισμένα γυμναστήρια. Είναι ο πολιτισμός που το έκανε τόσο δημοφιλές.

Οφέλη από την προπόνηση Crossfit

γυναίκα που γυμνάζεται με δαχτυλίδια στο γυμναστήριο με εξοπλισμό και αθλητικά ρούχα

Αρχικά, ας δούμε τις θετικές πτυχές αυτού του αθλήματος. Ο εκπαιδευτής σας CrossFit μπορεί να σας πει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ένα γενικό πρόγραμμα προπόνησης και εμφανίζονται στο γυμναστήριο μερικές ημέρες την εβδομάδα. Εκεί εκπαιδεύουν ό, τι πιο δελεαστικό ή λιγότερο οδυνηρό αυτή τη στιγμή. Συνήθως πρόκειται για μια σειρά τυχαίων ασκήσεων και επαναλήψεων που κάνουν μέχρι να εξαντληθεί ο χρόνος τους. Αυτό μπορεί να ονομαστεί άσκηση και είναι καλύτερο από το τίποτα. Ωστόσο, σίγουρα δεν είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που απαιτεί λογική δομή και ομαλή πρόοδο και οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα.

προπόνηση crossfit σε εξωτερικούς χώρους με ομάδα και ομάδα παρακίνησης

Ωστόσο, όταν εμφανίζεστε για προπόνηση Crossfit, ο εκπαιδευτής θα σας πει ακριβώς τι να κάνετε, πώς να κάνετε τις ασκήσεις και πότε να σταματήσετε. Εάν ο εκπαιδευτής γνωρίζει επίσης κάτι για το πρόγραμμα, αυτό σημαίνει ότι κάθε σημαντική μυϊκή ομάδα στο σώμα σας θα λάβει μια δίκαιη τιμωρία. Οι εκπαιδευτές Crossfit μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την προπόνηση ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν η δύναμή σας βρίσκεται στο πάνω μέρος του σώματος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον αλτήρα με ένα πάτημα πάγκου. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει το τρέξιμο, μπορείτε να κάνετε έναν συνδυασμό ή κάποιο άλλο είδος καρδιο, όπως η κωπηλασία. Τα περισσότερα γυμναστήρια CrossFit παρακολουθούν επίσης την πρόοδο της προπόνησής σας. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τα οροπέδια σε δύναμη και αύξηση βάρους.

Η προπόνηση στο Crossfit έχει να κάνει με αλτήρες

προπόνηση με αλτήρα και στα δύο χέρια

Ο πρωταρχικός σας στόχος ως φυσικός άρσης βαρών πρέπει να είναι η αύξηση της συνολικής δύναμης του σώματός σας. Είναι καλύτερο να εστιάσετε σε ασκήσεις με μπάρα που περιλαμβάνουν πολλαπλές αρθρώσεις και ομάδες μυών, όπως καταλήψεις ή πιέσεις πάγκου. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προτεραιότητα ή κάνουν αυτές τις ασκήσεις και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί από αυτούς έχουν κολλήσει σε αδιέξοδο. Λοιπόν, ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνετε όταν συμμετέχετε σε μια προπόνηση Crossfit είναι ακριβώς αυτές οι μέθοδοι γυμναστικής. Το CrossFit σας ωθεί επίσης να εργαστείτε περισσότερο από όσο θα μπορούσατε μόνοι σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν να νιώθουν άβολα και όσο πιο άβολα είναι, τόσο περισσότερο θέλουν να σταματήσουν αμέσως αυτό που τους προκαλεί δυσφορία.

κίνητρο μέσω δυνατών εντολών στο γυμναστήριο στο μηχάνημα κωπηλασίας

Αυτή η νοοτροπία δεν είναι κατάλληλη για προπόνηση crossfit. Αν και μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνα άκρα, η διακοπή του Crossfit είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους λειτουργεί. Έτσι, όταν κάνετε μια προπόνηση Crossfit, περιμένετε να προπονηθείτε σκληρότερα, σκληρότερα, γρηγορότερα ή περισσότερο. Δεν έχουν όλοι ανάγκη ή θέλουν αυτούς τους τύπους ανταγωνιστικών περιβαλλόντων, αλλά μπορεί να βοηθήσει όσους παραμένουν σκληρά παρακινημένοι να παραμείνουν στο σωστό δρόμο.

Ο εκπαιδευτής crossfit δείχνει τις ομαδικές ασκήσεις με τα πόδια τους στο γυμναστήριο

Επιπλέον, όταν συμμετέχετε σε μια προπόνηση Crossfit, θα είστε περιτριγυρισμένοι από πολλούς ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά αυτό το είδος γυμναστικής. Όχι μόνο θα περάσετε πολύ περισσότερο χρόνο σε κίνηση από τον μέσο άνθρωπο, αλλά θα τρώτε και καλύτερα. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να εγκαταλείψετε λιγότερο ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα ή το ποτό.

Μειονεκτήματα της προπόνησης Crossfit

ο πόνος στον ώμο αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού και υπερπροπόνησης μέσω crossfit

Σε σύγκριση με τον συντριπτικό αριθμό ανόητων προγραμμάτων άσκησης, μπορεί να είναι πολύ χειρότερα από το CrossFit. Αν θέλετε να είστε αρκετά δυνατοί και καλοί σε Ολυμπιακές πίστες με αξιοπρεπή αντοχή και ευελιξία και ένα περιβάλλον κλάσης είναι σημαντικό για εσάς, τότε αυτό μπορεί να είναι τέλειο για εσάς. Εάν θέλετε να χάσετε λίπος, να χτίσετε μυς και να γίνετε υγιείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Εξαιτίας αυτού, το Crossfit δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να είστε σε φόρμα. Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να επιτύχετε την καλύτερη συνολική φυσική κατάσταση εκτελώντας μια ποικιλία ασκήσεων. Είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για να έχετε ένα αισθητικό σώμα.

προπόνηση με μπάρα και με τα δύο χέρια

Λοιπόν, το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης ορίζει τη φυσική κατάσταση ως “την προϋπόθεση της φυσικής κατάστασης και της υγείας”. Και η φυσική κατάσταση ορίζεται ως “σε καλή υγεία λόγω τακτικής σωματικής δραστηριότητας”. Με αυτούς τους ορισμούς μπορούμε να μετρήσουμε το επίπεδο φυσικής μας κατάστασης με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, από την άποψη του CrossFit, η φυσική κατάσταση έχει επίσης έναν διαφορετικό ορισμό – αυξημένη εργασιακή ικανότητα σε μεγάλο εύρος χρόνου και τρόπου. Βασικά, είστε τόσο κατάλληλοι όσο μπορείτε με το CrossFit. Έξυπνο και πρακτικό.

Αποτελεσματικότητα προπόνησης Crossfit

crossfit πλεονεκτήματα προπόνησης τα μειονεκτήματα παίρνουν σχήμα βελτιώνουν τη γενική φυσική κατάσταση χτίζουν μυς

Συχνά υποστηρίζεται ότι οι προπονήσεις CrossFit είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μυς, δύναμη και αντοχή ταυτόχρονα. Με την πρώτη ματιά, αυτή η θεωρία φαίνεται αληθοφανής λόγω της φύσης της εκπαίδευσης – είναι ουσιαστικά διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, αλλά γίνεται γρήγορα αισθητή αν συμβουλευτείτε την επιστημονική βιβλιογραφία. Εάν προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα, θα έχετε άσχημα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Πάγκος αλτήρων που σηκώνει βάρη στις ασκήσεις γυμναστικής για τον ώμο

Αυτό έχει αποδειχθεί σε μια σειρά από μελέτες. Για παράδειγμα, το 2009, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο RMIT συνεργάστηκαν με καλά εκπαιδευμένους αθλητές για να διαπιστώσουν ότι “ο συνδυασμός άσκησης αντίστασης και καρδιο στην ίδια συνεδρία μπορεί να διαταράξει τα γονίδια του αναβολισμού”. Σύμφωνα με τους λαϊκούς, ο συνδυασμός προπόνησης αντοχής και δύναμης φαίνεται να “μικτά σήματα.” “Για αποστολή στους μυς. Επηρεάζει επίσης την προσαρμοστικότητα τους και είναι μη βέλτιστη για τη μεγιστοποίηση των μυών και της δύναμης και της αερόβιας ικανότητας.

Προπόνηση Crossfit και απώλεια λίπους

γυναίκα που γυμνάζεται με άρση βάρους μπάρας στο γυμναστήριο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τέτοιες προπονήσεις είναι η καλύτερη επιλογή λόγω των μεγάλων προκλήσεων που σχετίζονται με την καύση πολλών θερμίδων και την απώλεια λίπους. Η προπόνηση Crossfit είναι ιδιαίτερα εντατική, αλλά και σύντομη. Εξαιτίας αυτού, οι γυναίκες μπορούν να κάψουν 60 έως 120 θερμίδες ανά συνεδρία και οι άνδρες 110 έως 170 θερμίδες ανά συνεδρία.

ο άνθρωπος προπονείται για αντοχή με το σπρώξιμο των ελαστικών σε εξωτερικούς χώρους

Ενώ αυτό μπορεί να είναι εντυπωσιακό δεδομένης της διάρκειας της προπόνησής σας, μπορείτε να κάψετε την ίδια ποσότητα θερμίδων με 30 λεπτά περπάτημα. Είναι επίσης μάλλον αμελητέο στο μεγαλύτερο πλαίσιο απώλειας βάρους, καθώς μισό κιλό λίπους περιέχει περίπου 3.500 θερμίδες. Μπορείτε να κάψετε λίγη περισσότερη ενέργεια κάθε μέρα μέσω της σωματικής δραστηριότητας εάν θέλετε να χάσετε αποτελεσματικά το λίπος.

συμπέρασμα

γυναίκα που γυμνάζεται για τα πόδια με τη συσκευή στο γυμναστήριο

Πρέπει να κάνετε προπόνηση Crossfit; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από τους στόχους σας. Αν θέλετε να γίνετε πιο κατάλληλοι και να διασκεδάσετε με μια ομάδα ομοϊδεάτων καθώς και έναν καλό προπονητή και ξέρετε πώς να αποφύγετε την υπερπροπόνηση και τους τραυματισμούς, το Crossfit δεν είναι κακή επιλογή. Ωστόσο, εάν η οικοδόμηση μυών, η απώλεια λίπους ή η αερόβια φυσική σας κατάσταση είναι οι κύριοι στόχοι σας, το Crossfit δεν είναι για εσάς. Θα εξυπηρετηθείτε καλύτερα με μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση στην προπόνηση δύναμης και / ή καρδιαγγειακής άσκησης.

διαγωνισμός ανύψωσης βαρών crossfit παιχνίδια camille leblanc kraft

Συνολικά, ωστόσο, αυτό το άθλημα έχει παρακινήσει εκατομμύρια ανθρώπους να ξεκινήσουν την άσκηση. Το Crossfit τους εισήγαγε στην προπόνηση με σκληρή μπάρα και τους βοήθησε να χάσουν λίπος, να αποκτήσουν μυς και να γίνουν πιο υγιείς. Από την άλλη πλευρά, έχει σημαντικά μειονεκτήματα και δεν είναι ο ασφαλέστερος ή πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνουν αυτά τα πράγματα. Έτσι, αν ψάχνετε για κάτι που είναι περισσότερο άθλημα παρά ένα εξορθολογισμένο πρόγραμμα προπόνησης και σας αρέσει ο ανταγωνισμός και θέλετε να δείτε πόσο σκληρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φάκελο στην προπόνησή σας, πιθανότατα θα απολαύσετε το Crossfit.