Αρχιτεκτονική, ονειρεμένα σπίτια

Ένα σπίτι στο λόφο – μινιμαλιστικό έργο από το Σιάτλ

μοντέρνα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - ένα σπίτι στο λόφο

Ο Fred Bassetti θεωρείται πρότυπο για τους αρχιτέκτονες στο Σιάτλ. Οι ιδέες του επηρέασαν το σχεδιασμό του ορίζοντα του Σιάτλ και των βορειοδυτικών πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετακόμισε στο Σιάτλ το 1853, όπου η οικονομία άκμασε λόγω της εξόρυξης και της αλιείας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1890, το Σιάτλ αναπτύχθηκε ραγδαία μέσω της χρυσής βιασύνης της Αλάσκας και η αρχιτεκτονική της πόλης άλλαξε πολύ γρήγορα. Ο Smith Tower, που χτίστηκε το 1914 για $ 1.000.000, (μια περιουσία εκείνη την εποχή), ήταν ενδεικτικός της ανάπτυξης.

Ένα σπίτι στο λόφο

μοντέρνα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - πρόσοψη μπροστά

Ο Fred Bassetti άρχισε να σχεδιάζει τα έργα του στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Συνεπώς συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στη βορειοδυτική ακτή του Ειρηνικού στο. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα πιο αξιοσημείωτα κτίρια του Σιάτλ επηρεάζονται από το έργο του – το Federal Building, το Forest Park Zoo, το Key Tower και το Pike Place Mark.

Ένα από τα πρώτα του κτίρια, που χτίστηκε το 1962, ανακαινίστηκε πρόσφατα από τους Chadbourne + Doss Architects. Το έργο της ενσαρκώνει μια γοητεία με την καθημερινότητα γεμάτη αντιθέσεις – μέσα / έξω, δημόσια / ιδιωτικά, τεχνολογία / φύση. Το σπίτι στο νησί Mercer στην Ουάσινγκτον ενσωματώνει την κλίση στην κατασκευή. Ντυμένο με ατσάλι, το εσωτερικό του σπιτιού προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα για την οικογένεια. Μια μάσκα αλουμινίου περιβάλλει το σπίτι, μια εξωτερική βεράντα και ξαπλώστρες σας προσκαλούν έξω.

μινιμαλιστικό έργο από το Σιάτλ

ένα μινιμαλιστικό έργο από το Σιάτλ

Οι τσιμεντένιοι τοίχοι του σπιτιού παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους. Περιστρεφόμενη πόρτα. Αυτό στο εσωτερικό σχέδιο αυτού μοντέρνα αρχιτεκτονική Τα υλικά που χρησιμοποιούνται φαίνονται τραχιά, ενώ μεγάλοι γυάλινοι τοίχοι εμβαθύνουν τη σύνδεση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. Ο ενιαίος χώρος διαβίωσης ενθαρρύνει σίγουρα την κοινωνικοποίηση και την αλληλεπίδραση στους μεγάλους χώρους διαβίωσής του. Οι χώροι του μπάνιου είναι φωτεινοί, κομψοί και απρόσκοπτοι.

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - εσωτερικό