Αρχιτεκτονική, ονειρεμένα σπίτια

μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού στην Ταϊλάνδη από τους αρχιτέκτονες Vaslab

“Bunker House” – απομόνωση στην πόλη

Το «Bunker House» επηρεάστηκε ασυνήθιστα από την αρχιτεκτονική του στρατού κατά τη διάρκεια του Β ’Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Vaslab Architects είναι οι δημιουργοί αυτού του υπέροχου τσιμεντένιου κτιρίου. Οτι μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού είναι το προτιμώμενο στυλ της εταιρείας στην περίπτωση αυτού του πελάτη. Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του «bunker house» είναι ο στιβαρός σχεδιασμός και η εντελώς μοντέρνα γωνιακή εμφάνιση. Το σκυρόδεμα είναι ένα εύκαμπτο υλικό που δυστυχώς ωθείται μέσα. Η υπερβολική χρήση σε πόλεις σε όλο τον κόσμο δημιούργησε φτωχή φήμη για την ουσία. Αυτό συμβαίνει γιατί αν δεν συντηρηθεί σωστά, το σκυρόδεμα δεν φαίνεται ελκυστικό και σχετίζεται με περιοχές αστικής αποσύνθεσης.

μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού – το bunker house τη νύχτα

Τίποτα δεν θα μπορούσε να μιλήσει ενάντια σε αυτό το ζοφερό σενάριο περισσότερο από την εμφάνιση του υπέροχου «Bunker House». Αυτό δείχνει μια δομή από σκυρόδεμα προς όφελός της. Γνωστό για την αξιοσημείωτη δύναμη και την ευελιξία του από την κλασική αρχαιότητα, ήταν το σκυρόδεμα που επέτρεψε την ανέγερση τόσο αξιόλογων μνημείων όπως το θολωτό Πάνθεον στη Ρώμη. Το οπλισμένο σκυρόδεμα παραμένει το “υλικό της καλύτερης επιλογής” όταν πρόκειται για μινιμαλιστικά σχέδια σπιτιών.

Ασύμμετρο σχήμα H από το μινιμαλιστικό bunker house

Το “Bunker House” είναι ένα τυπικό παράδειγμα από το χαρτοφυλάκιο σχεδιασμού Vaslabs. Οι επιρροές της «… προκλητικής τέχνης και αρχιτεκτονικής όπως ο κυβισμός, η αφηρημένη τέχνη, ο μοντερνισμός, ο Νταντά, ο σουρεαλισμός, ο αποδομητισμός …» είναι εμφανείς. Αυτό είναι ένα ισχυρό μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού, που δίνει μια σοβαρή αναπαράσταση. Φαίνεται αδιαπέραστο εξωτερικά και ανάλαφρο στο μινιμαλιστικό εσωτερικό σχεδιασμό του. Πληροί τις επιθυμίες του πελάτη να παραμείνει ιδιωτικός από έξω και μόλις είναι ορατός και ανοιχτός μέσα στο προστατευτικό κέλυφος από σκυρόδεμα.

μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού – διάδρομος στο καταφύγιο

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα αίσθημα ανοιχτότητας εντός των εξωτερικών συνόρων, το σχέδιο ακολουθεί ένα ασύμμετρο σχήμα H. Ετσι ώστε μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού περιλαμβάνει χώρο για δύο μεγάλες αυλές για υπαίθρια χαλάρωση και διασκέδαση. Ένας διάδρομος που συνδέει το κεντρικό κτίριο και την πτέρυγα φιλοξενεί επίσης αυτούς τους δύο εξωτερικούς χώρους. Εκτός από τη συνολική εντύπωση της προστατευμένης απομόνωσης και του στρατιωτικού σχεδιασμού, αυτό υποδεικνύεται επίσης από ένα παράθυρο υποδοχής που φαίνεται στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου.

Πλάγια όψη από το bunker house – μινιμαλιστική μοντέρνα αρχιτεκτονική

Η πιο πιθανή ιδέα ενός πολεμικού καταφυγίου ανήκει σε ένα έρημο, απρόσκλητο, γκρίζο κτίριο. Το αντίστροφο ισχύει σε αυτό το θαρραλέο παράδειγμα μινιμαλιστικά σχέδια σπιτιών, που αφήνει την εντύπωση για άνεση και ζεστασιά. Οι εξωτερικοί χώροι φύτευσης, που συνδέονται με διακοσμημένες ξύλινες περιοχές, αντισταθμίζουν εντελώς τη ψυχρότητα του δομικού υλικού. Οι ζεστοί λεπτοί τόνοι είναι im μινιμαλιστικός σχεδιασμός σπιτιού-Το σχήμα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα σε αυτό το ευρύχωρο σπίτι. Τα έπιπλα και ο φωτισμός είναι άλλα κομψά και διεγερτικά σημεία εστίασης.

Από την Τζαζ