Αρχιτεκτονική, εσωτερική διακόσμηση

Γλυπτό τσιμεντένιο σπίτι στην πόλη Abiko, Ιαπωνία

μινιμαλιστικό αρχιτεκτονικό κτίριο από σκυρόδεμα στην Ιαπωνία

Το ζευγάρι που ανέθεσε αυτό το έργο έχει εκτιμήσει πλήρως την ομορφιά και την ευελιξία του σκυροδέματος ως σύγχρονο οικοδομικό υλικό. Συγκεκριμένα, ήθελαν το σπίτι τους να μοιάζει με μια γκαλερί εστιάζοντας την προσοχή στη συλλογή τους από έπιπλα σχεδιαστών.

Όλο το σπίτι είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα και το αποτέλεσμα είναι καθαρά γλυπτό. Οι αρχιτέκτονες “Fuse-Atelier” είναι τα δημιουργικά μυαλά πίσω από αυτό το έργο και το έχουν αγκαλιάσει ως έργο τέχνης. Η τοποθεσία για αυτό γλυπτό τσιμεντένιο σπίτι δεν επιλέχθηκε χωρίς προβλήματα, επειδή τα θεμέλια έπρεπε να ενισχυθούν σημαντικά για να σταθεροποιηθεί η ιδιοκτησία σε μαλακό έδαφος. Αυτή η πρόκληση έλεγξε επίσης το σχήμα που είχε Τσιμεντένιο σπίτι θα έπαιρνε τελικά.

Γλυπτό τσιμεντένιο σπίτι στην Ιαπωνία σαν ένα πραγματικό έργο τέχνης

σύγχρονη ιαπωνική αρχιτεκτονική από σκυρόδεμα

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η επαφή με το μαλακό έδαφος ελαχιστοποιήθηκε, με την κορυφαία δομή να γίνεται δραματικά προβλεπόμενη. Ως αποτέλεσμα, οι αρχιτέκτονες δήλωσαν ότι

“… Οι τοίχοι χτίστηκαν σε διαφορετικούς όγκους και η πλάκα οροφής σε τρισδιάστατες συνεχείς κεκλιμένες επιφάνειες και το φορτίο εξορθολογίστηκε, με αποτέλεσμα ένα χαρακτηριστικό σχήμα”.

Δωμάτια που κόβουν την ανάσα στο σύγχρονο σπίτι από οπλισμένο σκυρόδεμα

μινιμαλιστικός σχεδιασμός - τσιμεντένιο σπίτι

Εξωτερική θέα αυτού του διακριτικού οικιακό τσιμεντένιο σπίτι δείχνουν ότι η προσοχή ανακατευθύνεται προς τα μέσα και σε μεγάλο βαθμό μακριά από τις γύρω ιδιότητες. Η εξαίρεση εδώ είναι το μεγάλο παράθυρο στο σαλόνι. Αυτό δείχνει σαν ένα τεράστιο περισκόπιο μακριά από τα προάστια και έξω σε μια ανοιχτή δασώδη περιοχή. Η ευχάριστη θέα του φυσικού κόσμου έχει ενσωματωθεί στο κυρίαρχο σκυρόδεμα, το οποίο δίνει έναν πιο αρμονικό και ήρεμο αέρα.

Εξαιρετικά μινιμαλιστικός σχεδιασμός σαλονιού

εξαιρετικά μινιμαλιστικό σαλόνι

Ολόκληρο το εσωτερικό του σπιτιού διαμορφώνεται δραματικά ως μια αλληλουχία διασυνδεδεμένων γλυπτικών χώρων. Το σκυρόδεμα παραμένει εκτεθειμένο και έχει διακοσμητική λειτουργία. Το ομοιόμορφο ουδέτερο γκρι χρώμα σε αυτό γλυπτό τσιμεντένιο σπίτι ζωντανεύει η δράση του φωτός στους πολύπλευρους κεκλιμένους τοίχους. Το φυσικό φως είναι απαραίτητο για την επιτυχία αυτής της εγκατάστασης. Μπαίνει στο σπίτι μέσω ακανόνιστων ανοιγμάτων που αποτελούν απρόσκοπτη συνέχεια των γωνιακών κατασκευών από σκυρόδεμα.

Τα επίπεδα προβόλου είναι παντού στο σπίτι

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική από το Fuse-Atelier

Καμία απολύτως καμία περιττή λειτουργία ή συναρμολόγηση δεν απομακρύνει την προσοχή από τις υπέροχες γλυπτικές τσιμεντένιες μορφές. Εκτός από τα έπιπλα σχεδιαστών, όλα τα άλλα στοιχεία είναι τέλεια ενσωματωμένα, όπως η μικρή κουζίνα, οι σκάλες και τα κρυφά φώτα.

Η εμπειρία της ζωής σε αυτό το εξαιρετικό και καλόγουστο περιβάλλον πρέπει να είναι ασυνήθιστη και μοναδική, περισσότερο σαν να ζεις σε ένα τεράστιο είδος εγκατάστασης.

από τον Jaz

Ένα μοναδικό σχέδιο σχεδίασης από Αρχιτέκτονες Fuse-Atelier

μη επεξεργασμένο σκυρόδεμα ως διακόσμηση τοίχων μεταχειρισμένος

μη επεξεργασμένο σκυρόδεμα ως διακόσμηση τοίχου

μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός από σκυρόδεμα

Υπέροχος φωτισμός στο σπίτι του Fuse Atelier

μαγικός φωτισμός στο τσιμεντένιο σπίτι

Σκυρόδεμα σε μινιμαλιστικό στιλ

Απίστευτο σχέδιο κουζίνας σε ένα τσιμεντένιο σπίτι

ασυνήθιστη αρχιτεκτονική από οπλισμένο σκυρόδεμα

Οι μαύρες σκάλες με πρόβολο φαίνονται μαγνητικές

φουσκωμένα μαύρα σκαλοπάτια

Σχέδιο από οπλισμένο σκυρόδεμα από το σπίτι στην Ιαπωνία