Αρχιτεκτονική, εσωτερική διακόσμηση

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική – House O στην Ολλανδία

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - σπίτι Ο

Αυτά τα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική ονομάζεται House O και βρίσκεται στη Breda της Ολλανδίας. Χτίστηκε το 2011, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Grosfeld van der Velde. Η κατοικημένη περιοχή αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960. Το σπίτι περιλαμβάνει μπροστινούς και πίσω κήπους λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ακινήτου. Ωστόσο, το House O είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Χτίστηκε με έναν πιο συμβατικό τρόπο που επιτρέπει το βέλτιστο ηλιακό φως. Ως εκ τούτου, η αυλή του γίνεται πίσω αυλή. Αυτά τα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική ξεχωρίζει από τα άλλα γύρω κτίρια.

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική με έναν όμορφο κήπο

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - κήπος στο σπίτι Ο

Κατά κάποιο τρόπο, το σπίτι O δεν είναι τυπικό μινιμαλιστική αρχιτεκτονική. Η σχεδόν έλλειψη θυρών στα σαλόνια και τους διαδρόμους κάνει αυτό το σπίτι ακόμα πιο εκτεταμένο από ό, τι είναι. Η αντισυμβατική τοποθέτηση της κύριας εισόδου, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος, αποκλείει εντελώς τον εξωτερικό κόσμο, επιτρέποντας στους κατοίκους να απολαύσουν ηρεμία και ησυχία χωρίς τον θόρυβο από τον κεντρικό δρόμο. Η ίδια η είσοδος συνδέεται με ένα όμορφο καταπράσινο μονοπάτι στη βόρεια πλευρά του κήπου. Για τον έξω κόσμο αυτό έχει μινιμαλιστικό σπίτι για μια πολύ ταπεινή εμφάνιση, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όταν το σκέφτεστε, είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο όφελος.

Μεγάλα γυάλινα παράθυρα για περισσότερο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - σπίτι Ο τη νύχτα

Αυτή η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική παρέχει επίσης υπέροχη διαμονή. Τα διαφορετικά έπιπλα είναι σχεδιασμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μπορούν εύκολα να μετακινηθούν στο σπίτι και επίσης στους εξωτερικούς χώρους – τους κήπους. Ο πρώτος όροφος δεν περιέχει σχεδόν καμία πόρτα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι απλώς ένας ολόκληρος χώρος διαβίωσης. Συνδέεται απλά με τον εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να βιώσουν πλήρως την ομορφιά του τεράστιου κήπου. Ωστόσο, αυτή η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική δεν αποκλείει ορισμένους ιδιωτικούς χώρους. Όλα είναι σε τέλεια ισορροπία εδώ.

Τεράστιος κήπος στο σπίτι Ο

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - εξωτερικός σχεδιασμός σπιτιού Ο

Το House O είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Παρουσιάζει εκπληκτικές αρχιτεκτονικές λύσεις και καινοτόμες ιδέες. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει στούντιο και βιβλιοθήκη. Κάθε όροφος συνδέεται με συντομεύσεις και ανοιχτούς χώρους που οδηγούν επίσης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Υπάρχει ένα καινοτόμο σύστημα θέρμανσης στην οροφή, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του μινιμαλιστικού σπιτιού. Άνετο, κομψό, όμορφο και επεκτατικό – το Haus O συνδυάζει τα πάντα μαζί.

Ρεμπέκα Τ.

 Λευκό μινιμαλιστικό σχέδιο από το House O

μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - πισίνα στο σπίτι Ο

μινιμαλιστικό σχέδιο - σπίτι Ο - τοπίο