Αρχιτεκτονική, επιλεγμένη

Ένα κινητό ξύλινο σπίτι προσφέρει καταφύγιο για την ψυχή

κινητό ξύλινο σπίτι όλα τα καλά παράθυρο τριώροφη θέα

Αυτό δεν είναι ούτε υπόστεγο κήπου ούτε δεντρόσπιτο. Το έργο “Soul Box” του όλα τα καλά πράγματα είναι ένα κινητό ξύλινο σπίτι, που θα έπρεπε πάνω απ ‘όλα να είναι ένα καταφύγιο για την ψυχή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λαχταρούν να φύγουν προσωρινά από την καθημερινότητα και να μπορέσουν να είναι εντελώς με τον εαυτό τους κάπου. Αυτή ακριβώς η λαχτάρα ενέπνευσε τους Γερμανούς αρχιτέκτονες για αυτό το έργο. Αναφέρονται επίσης στην ευρωπαϊκή πολιτιστική ιστορία και στην ποιητική χώρα των ονείρων της Αρκαδίας. Τι χρειάζεται πραγματικά ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;?

Μικρό κινητό ξύλινο σπίτι ως τόπος υποχώρησης

soul-box-inside-place-sit-sleep-stow-light-wood

Θεωρητικά, το soul box μπορεί να ρυθμιστεί οπουδήποτε και να συναρμολογηθεί επί τόπου. Το σπιτάκι έχει τρεις ορόφους. Στην κάτω περιοχή υπάρχει μια μικρή κουζίνα, στη μέση ένα μέρος για ύπνο με παράθυρο με θέα και στην κορυφή ένα μέρος θέασης με φεγγίτη. Ολόκληρο το κουτί αποτελείται από πολλές ενότητες που είναι εύκολες στη μεταφορά. Ο εξοπλισμός του κινητού ξύλινου σπιτιού είναι κατασκευασμένος από ανοιχτόχρωμο ξύλο και περιορίζεται στα απαραίτητα. Αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για τα πάντα, επειδή ο πολύ μειωμένος σχεδιασμός έχει μια πτυσσόμενη επίπλωση και ενσωματωμένα διαμερίσματα αποθήκευσης.

Το κινητό ξύλινο σπίτι ενθαρρύνει τον αυτοστοχασμό

κουτί ψυχής κινητό ξύλινο σπίτι εσωτερική άποψη φεγγίτης

Ο φεγγίτης και το παράθυρο θέασης εξασφαλίζουν καλό αερισμό, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί ακόμη θέρμανση, γεγονός που καθιστά το κουτί χρήσιμο ειδικά το καλοκαίρι. Ο κάτω τοίχος μπορεί να ανοίξει εντελώς για να δημιουργήσει μια μικρή βεράντα. Ιδανικό για υπαίθριο ψήσιμο στη σχάρα. Το μικρό ξύλινο σπίτι δεν μπορεί να στηθεί μόνο σε διαφορετικά μέρη στη φύση, αλλά και στην πόλη. Δεν νομίζετε ότι ο στοχασμός και ο αυτοαναλογισμός θα ήταν πολύ πιο έντονοι στη φύση?

Καταπακτή οροφής για εξαερισμό

κινητό ξύλινο σπίτι που βλέπει καταπακτή αερισμού οροφής

πτυσσόμενο τοίχο ως βεράντα μπροστά

κινητό ξύλινο σπίτι όλα καλά πράγματα έξω-επενδυμένα με γυαλί-ίνες-ενισχυμένα-πλαστικά-πάνελ

Μίνι ξύλινο σπίτι με τρεις ορόφους

κινητό ξύλινο σπίτι όλα-καλά-πράγματα-εύκολα-μεταφορά-συναρμολόγηση-αποσυναρμολόγηση  κουτί ψυχής-όλα-καλά-πράγματα-έργο-στη μέση της φύσης-υποχώρηση