Φωτισμός, διακόσμηση & γιορτές

Μοντέρνος φωτισμός πολυέλαιου

Mass Light - μαρμάρινη βάση λαμπτήρων

Ο όρος “πολυέλαιος” συνδέεται με την πολυτέλεια και το μεγαλείο, αλλά οι πρώτοι πολυέλαιοι κεριών σχεδιάστηκαν πολύ πιο σεμνά. Απλώς ανεγέρθηκαν με τη μορφή ενός ξύλινου σταυρού. Αιχμηρές μεταλλικές αιχμές σφυρηλάτησαν σε αυτό για πολλά κεριά, ώστε να ασφαλιστούν. Αναρτημένος από μια αλυσίδα σε δοκό οροφής, ο πολυέλαιος θα είχε φωτίσει πολλά μεσαιωνικά συμπόσια από ευγενείς άρχοντες. Είναι συναρπαστικό να πιστεύεις ότι αυτό είναι υπέροχο μοντέρνος φωτισμός πολυελαίου, Με πολλά σύνθετα παραδείγματα και περίπλοκο στυλ που παρουσιάζονται, όλα έχουν εξελιχθεί από αυτό το σχετικά απλό σχέδιο.

Κρεμαστό φωτιστικό από την Κουντάλνι

μοντέρνο φως εκκρεμούς από την KUNDALINI

Πιο σύνθετες και διακοσμητικές μορφές του πολυέλαιου άρχισαν να εμφανίζονται τον 15ο αιώνα. Αυτά έγιναν δημοφιλή σε βασιλικά παλάτια, καθώς και σε αριστοκρατικά και πλούσια νοικοκυριά στη Βόρεια Ευρώπη. Ο πολυέλαιος έγινε σύμβολο πολυτελούς διαβίωσης λόγω του υψηλού κόστους της καύσης τόσων κεριών. Η κατοχή ενός πολυέλαιου έγινε ένα σημαντικό σύμβολο κατάστασης που συνδέθηκε με μεγάλο πλούτο. Ευτυχώς σήμερα θα μοντέρνος φωτισμός πολυελαίου τροφοδοτείται από ηλεκτρικό ρεύμα και δεν είναι ακριβότερο στη χρήση από οποιοδήποτε άλλο συγκρότημα φωτός.

μοντέρνος πολυέλαιος από πλεξιγκλάς

Εκκρεμές από πλεξιγκλάς από την KUNDALINI

Αυτό που φαίνεται εδώ μοντέρνος φωτισμός πολυελαίου κυμαίνεται από απλά έως πολύ περίτεχνα σχέδια, όλα αυτά τα σχέδια έχουν ενδιαφέρουσες ιστορικές συσχετίσεις. Το πιο περίτεχνο μοντέρνα σχέδια πολυελαίων πιθανότατα αναφέρονται στον 18ο αιώνα όταν τα σχέδια «ormolu» έγιναν το ύψος της μόδας. Αυτό το στυλ ήταν πολύπλοκο και λαμπερό με πολλαπλά κυρτά κλαδιά που υποστήριζαν μεγάλο αριθμό κεριών. Εκείνη την εποχή, προστέθηκαν επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία, όπως σχήματα λουλουδιών ή φύλλων και τα σταγονίδια κρυστάλλου μολύβδου σκόρπισαν το φως σε συναρπαστικά σχήματα.

Κρεμαστό φωτιστικό από πολυανθρακικό

Κρεμαστό φως από πολυανθρακικό

Έτσι κάποτε ένα υπέροχο βλέμμα στο εσωτερικό σχέδιο παλατιών και αρχοντικών και προσιτό μόνο για τους πιο πλούσιους, αλλά ο υπέροχος πολυέλαιος είναι πλέον διαθέσιμος σε όλους. Η δημοτικότητα του μοντέρνος φωτισμός πολυελαίου είναι αδιαμφισβήτητο. Η μόδα των πολυελαίων περιλαμβάνεται πλέον σε όλα τα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Με σχέδια που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς, οι πολυέλαιοι είναι προσιτοί για όποιον το θέλει. Αλλά αν είστε απίστευτα πλούσιοι, μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και να πληρώσετε μια μικρή περιουσία για μια εξαιρετική χειροποίητη κρυστάλλινη έκδοση ή μια πρωτότυπη αντίκα όπως ο μεγαλύτερος πολυέλαιος του κόσμου. Αυτό ήταν ένα δώρο από τη βασίλισσα Βικτώρια και βρίσκεται στο “Παλάτι Ντολμαμπαχτσέ” στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό το αξιόλογο έργο τέχνης έχει συνολικά 750 λάμπες και ζυγίζει 4,5 τόνους. Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά δεν είναι προς πώληση!

από τον Jaz

Περιστρεφόμενα φώτα από τον Erwin Zwiers

στριφτά φώτα - σχέδιο erwin zwiers

σύγχρονη εγκατάσταση φωτός από τον Ramon Esteve

ελαφριά εγκατάσταση από τον ramon esteve

Πολυέλαιος Aura από Oceane Delain

λάμπα αύρας από delain και durandard

μοντέρνο φωτιστικό από το Form us with love

Κρεμαστό φωτιστικό σιλικόνης από τον Arturo Alvarez

εκκρεμές σιλικόνης από τον arturo alvarez

Κρυστάλλινος πολυέλαιος

εκκρεμές PREARO COLLEZIONE