Αρχιτεκτονική, εσωτερική διακόσμηση, ονειρεμένα σπίτια

Σύγχρονη αρχιτεκτονική και σχεδιασμός από το Matteo Thun μέρος 2

Πέργκολα-κατοικία-μοντέρνα-αρχιτεκτονική

Σας παρουσιάζουμε ξανά το έργο του ταλαντούχου Ιταλού σχεδιαστή Ματέο Τουν.  Ο ιταλός ιθαγενής σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία και λίγο αργότερα άνοιξε το δικό του στούντιο. Από το 1190 έως το 1993 ήταν επίσης ο δημιουργικός διευθυντής του Swatch.

Η επιτυχημένη καριέρα του Matteo Thun και πολλά εξαιρετικά σχέδια

o προκατασκευασμένος σχεδιασμός σπιτιού o-sole-mio

Στην εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα του, ο Matteo Thun έχει λάβει πολλά βραβεία για την αρχιτεκτονική και το σχεδιαστικό του έργο. Μερικά από τα έργα του έχουν λάβει βραβεία όπως το Good design Award 2011, το Lifetime Achievement Award 2011 από το Designer Magazine, Wallpaper Design 2010.

Πλούσιο χαρτοφυλάκιο και ποικίλα έργα από τον Matteo Thun

Σχέδιο εστιατορίου Vapiano

Ματέο Τουν έχει συσσωρεύσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο διαφόρων έργων όλα αυτά τα χρόνια που συνδυάζουν παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες σχεδιαστικές λύσεις. Πήρε έμπνευση από πολλούς πολιτισμούς. Αυτός είναι ίσως ένας από τους λίγους αρχιτέκτονες στον κόσμο που έχει εμπειρία σχεδόν σε κάθε κατεύθυνση και στυλ. Τα έργα του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα – από ξενοδοχεία, ιδιωτικά σπίτια, δημόσια κτίρια και γραφεία, ακόμη και εστιατόρια. Είναι πάντα κομψά, δείχνουν μοντέρνα και ταυτόχρονα έχουν ωραία παλέτα χρωμάτων. Το ξύλο και το δέρμα χρησιμοποιούνται συχνά σε εσωτερικούς χώρους, ενώ το γυαλί, το σκυρόδεμα και το μέταλλο είναι δημοφιλείς επιλογές για το σχεδιασμό της πρόσοψης. Το ιδιαίτερο με τα σχέδιά του είναι το γεγονός ότι ταιριάζουν απόλυτα με το περιβάλλον τους και εξακολουθούν να φαίνονται ασυνήθιστα, ενδιαφέροντα και αστεία.

Δημιουργικά και κομψά εσωτερικά σχέδια

Εσωτερικές συρόμενες πόρτες δωματίου

Η επιτυχία του είναι μόνο η απόδειξη ότι οι Ιταλοί έχουν ιδιαίτερο ταλέντο και αγάπη για την αρχιτεκτονική. Όλοι θέλουν ένα κομμάτι από το δώρο τους στο σπίτι – και όσοι απολαμβάνουν τα εσωτερικά τους σχέδια κάθε μέρα είναι σίγουρο ότι θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό.

Bad Ueberkingen-ιαματικό ξενοδοχείο

bad-überkingen-ιαματικό λουτρό-ξενοδοχείο

Είσοδος κατοικίας πέργκολας

Είσοδος κατοικίας πέργκολας

Πισίνα κατοικίας Pergola

Πισίνα κατοικίας Pergola

Η κατοικία “O sole Mio” – σχεδιασμός κουζίνας

o σχεδιασμός κουζίνας o-sole-mio

Η κατοικία “O sole Mio” εσωτερικό από το υπνοδωμάτιο

O-sole-mio εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Κτίριο γραφείων Hugo Boss – εσωτερικό

Εσωτερικός σχεδιασμός Hugo Boss