Αρχιτεκτονική, εσωτερική διακόσμηση, ονειρεμένα σπίτια

Οι αντιθέσεις συνδυάζονται στη σύγχρονη αρχιτεκτονική από τούβλα και γυαλί

“Maritimo House” στο Rio Grande de Sul, Βραζιλία από Seferin Arquitectura

Σπίτι Martimo από τούβλο και γυαλί

Η Ένωση των Τούβλο και γυαλί στη μοντέρνα αρχιτεκτονική καθορίζει τον μοναδικό χαρακτήρα του “Martimo House” στο Rio Grande do Sul της Βραζιλίας. Με εκπληκτικό φυσικό σκηνικό που έχει θέα στη λιμνοθάλασσα, αυτό το σπίτι κάνει μια ισχυρή δήλωση σχεδιασμού. Τα αντίθετα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το παραθαλάσσιο σπίτι αξίζουν μια επίσκεψη.

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική από τούβλο και γυαλί δημιουργεί ένα σπίτι με δύο προσωπικότητες

μοντέρνο σπίτι από τούβλα και γυαλί

Η εξωτερική κατασκευή του ‘Martimo House’ είναι απλή αλλά τολμηρή, αποτελούμενη από δύο αντίθετες δομές. Το ένα με έμφαση στη στιβαρότητα, χτισμένο με τούβλα, και το άλλο εστιάζει στο γυαλί και τη διαφάνεια. Ο διαφανής κάτω όροφος στηρίζει τον επάνω όροφο. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική από τούβλο και γυαλί έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός σπιτιού με δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Η μία πρόσοψη είναι ιδιωτική και κρυφή και η άλλη – ανοιχτή και αποκαλυπτική. Το σπίτι χτίστηκε για να επωφεληθεί από την εκπληκτική τοποθεσία με θέα στη λιμνοθάλασσα. Οι αρχιτέκτονες εγκατέστησαν μεγάλες επιφάνειες γυαλιού σε όλους τους τοίχους, με θέα στο νερό. Επιπλέον, το τσιμεντένιο ταβάνι του κάτω καθιστικού λειτουργεί ως υπέροχη ηλιόλουστη βεράντα και, με την υπερυψωμένη θέση του, είναι ιδανικό για χαλάρωση και απόλαυση του όμορφου τοπίου.

Κάτω από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου, το διαφανές σαλόνι στεγάζει έναν πλήρως ενσωματωμένο ανοιχτό χώρο. Εδώ έρχεται το ευάερο σαλόνι, η τραπεζαρία και η πολυτελής κουζίνα, που συγχωνεύονται σε έναν μεγάλο όγκο. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες ανοίγουν εντελώς σε υπερυψωμένο μπαλκόνι, έτσι ώστε οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι να μπορούν να ενωθούν εντελώς. Για να θολώσει περαιτέρω τις γραμμές μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού, η βεράντα μοιράζεται ένα σημαντικό τζάκι από τούβλα με το σαλόνι. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν τρεις πολυτελείς σουίτες υπνοδωματίων, που συνδέονται με έναν διάδρομο που καταλήγει στη βεράντα με θέα στη λιμνοθάλασσα. Η κύρια σουίτα βρίσκεται σε ένα πρόβολο με θέα προς τα εμπρός και παρέχει άνετο χώρο για το προστατευμένο γκαράζ. Ένα μεγάλο παράθυρο με υπέροχη θέα είναι το επίκεντρο αυτής της σουίτας.

Τα ανοιχτά χρώματα συμπληρώνουν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική από τούβλα και γυαλί

μοντέρνο σχεδιασμό από τούβλο και γυαλί στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό, αυτό το ζωντανό σπίτι έχει εξατομικευτεί με υφάσματα σε έντονα χρώματα – υφάσματα διακοσμημένα στο χέρι, τεχνουργήματα και κεραμίδια. Αυτά έρχονται σε αντίθεση και απαλύνουν την εμφάνιση των κύριων δομικών υλικών, παραμένουν εκτεθειμένα και δημιουργούν μια μοναδική δήλωση σχεδιασμού. Η αισθητική των πρόσθετων υλικών όπως το σκυρόδεμα, το μέταλλο και το ξύλο συγχωνεύονται με το μοντέρνα αρχιτεκτονική από τούβλο και γυαλί, για να δημιουργήσετε μια ζωντανή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

από τον Jaz

μοντέρνο εξωτερικό από τούβλο και γυαλί

Ρουστίκ σχέδιο στην κουζίνα

ρουστίκ σχεδιασμός κουζίνας

Ξεκούραση και χαλάρωση στο σαλόνι

μοντέρνα αρχιτεκτονική - σαλόνι στο σπίτι Martimo

Άποψη από μπροστά – το σπίτι Martimo

Αρχιτεκτονική από τούβλα και γυαλί - Γκαράζ από τον Martimo Haus

Πλάγια ματιά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής από τούβλο και γυαλί

Αρχιτεκτονική από τούβλα και γυαλί - Landshaft

Τοπίο μπροστά από το σπίτι

μοντέρνος κήπος στο σπίτι Martimo

Σχεδιασμός επίπλων βεράντας

Σχεδιασμός βεράντας - όμορφη ιδέα επίπλων

ενδιαφέρουσα ιδέα art deco

καλλιτεχνική διακόσμηση στο σχεδιασμό του μπάνιου