Εσωτερική διακόσμηση, κουζίνα

Η τέχνη και ο μοντέρνος σχεδιασμός της κουζίνας

Εντυπωσιακές βρύσες από το “Hansgrohe”

μοντέρνα, κομψά εξαρτήματα κουζίνας από το Hansgrohe

Το 1917 ο σύγχρονος καλλιτέχνης Marcel Duchamp παρουσίασε το υγειονομικό κομμάτι (για να είναι διακριτικό) σε μια διάσημη γκαλερί τέχνης της Νέας Υόρκης. Ειρωνικά ονόμασε αυτό το έργο “σιντριβάνι”. Εκείνη την εποχή, η «δημιουργία» του γελοιοποιήθηκε από πολλούς που δεν μπορούσαν να δουν το πιο λεπτό μήνυμα πίσω από το κομμάτι. Ωστόσο, οι ιστορικοί τέχνης και οι κριτικοί βλέπουν τώρα αυτό το έργο ως “ένα σημαντικό ορόσημο στην τέχνη του 20ού αιώνα”.

κομψά μοντέρνα εξαρτήματα κουζίνας από το Hansgrohe

περίτεχνα χτυπήματα από το Hansgrohe

Γιατί λοιπόν υπάρχει ένα μάθημα τέχνης και ιστορίας σε ένα άρθρο σχετικά με αυτό μοντέρνο σχέδιο κουζίνας? Η σύνδεση είναι εύκολη. Σχεδόν πριν από έναν αιώνα, ο Duchamp χλευάστηκε για τη μαρτυρία του για τις αισθητικές ιδιότητες των καθημερινών αντικειμένων. Τώρα θεωρούμε δεδομένο ότι η γραμμή μεταξύ τέχνης και λειτουργικού σχεδιασμού είναι θολή. Το επίκεντρο αυτού του άρθρου πέφτει στη σχέση με βρύσες κουζίνας το μοντέρνο σχέδιο κουζίνας. Αυτές οι βρύσες δεν εμφανίζονται ως καθαρά λειτουργικά προϊόντα όπως είχαν σχεδιαστεί, αλλά μάλλον αποτιμώνται σε διάφορα επίπεδα.

Κομψός σχεδιασμός στην κουζίνα – βρύση από το Hansgrohe

κομψή βρύση - σχέδιο του Hansgrohe

Η βρύση κουζίνας “Mangrove” είναι ο σχεδιασμός της “Hansgrohe Technology and Quality”, η οποία ανέπτυξε το προϊόν της ως μοντέρνο σχέδιο κουζίνας να βελτιωθεί. Περιγράφουν την εφεύρεσή τους ως «ελκυστικό και αξιόπιστο εργαλείο» και είναι πολύ περήφανοι για τα 110 χρόνια σχεδιαστικής εμπειρίας τους. Για μια ενδιαφέρουσα σύγκριση, ο Marcel Duchamp θα ήταν 15 όταν ξεκίνησε αυτή η εταιρεία.

Βρύση Hansgrohe – μια κομψή εμφάνιση στην κουζίνα

μοντέρνα κουζίνα - βρύση από το Hansgrohe

Όπως περιγράφει αυτή η μακρόχρονη εταιρεία, τα χαρακτηριστικά της συλλογής βρύσης τους είναι:

. «…. Στερεά κατασκευή, υλικά υψηλής ποιότητας και καλά κατασκευασμένη τεχνολογία…. ”Αλλά κάτι άλλο πρέπει να ειπωθεί για τις βρύσες. Είναι υπέροχα κομψά, γλυπτά και κομψά. Αυτά τα βασικά αντικείμενα από το μοντέρνο σχέδιο κουζίνας μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά πρέπει να απομνημονεύσετε τη διακριτική και κομψή αισθητική τους.

Maybeσως λοιπόν τα πράγματα έχουν κάνει τον κύκλο τους από την εποχή του Duchamp, συμπεριλαμβανομένης της εποχής που το «Hansgrohe» ιδρύθηκε για πρώτη φορά φέρνοντας την τέχνη στην μοντέρνο σχέδιο κουζίνας και έχουν αναγνωρίσει ότι η ομορφιά και η λειτουργία είναι συχνά το ίδιο πράγμα.

Από την Τζαζ

Βρύσες κουζίνας για μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας

μοντέρνα εξαρτήματα κουζίνας - σχεδιασμός κουζίνας από τον Hansgrohe