Αρχιτεκτονική, ΒΙΝΤΕΟ

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο – η Ινδία παρουσιάζει επίσημα το Άγαλμα της Ενότητας

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο έργο νησί μνημείο μνημείο μνημείο μουσείο βράχια γέφυρα ποταμού

Επί του παρόντος το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο είναι το Άγαλμα της Ενότητας στην Ινδία, το οποίο είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα του Ινδού πολιτικού και ιδρυτή πατέρα Sardar Vallabhbhai Patel. Το μνημείο βρίσκεται σε ένα ποταμό νησί στην περιοχή Narmada του Gujarat. Η συνεργασία με τον Michael Graves Architecture & Ο σχεδιασμός είχε ως αποτέλεσμα το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο, φτάνοντας τα 182 μέτρα, σχεδόν διπλάσιο από το Άγαλμα της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης.

Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική για το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο

ψηλότερο άγαλμα στο παγκόσμιο έργο νησί αεροπορικό μνημείο μνημείο μουσείο χαλύβδινη κατασκευή 3d κάτοψη

Το μνημείο αντιπροσωπεύει τον Sardar Patel, ο οποίος ήταν ηγέτης και αγωνιστής ανεξαρτησίας που ένωσε τα διαφορετικά κράτη της χώρας για να δημιουργήσει μια δημοκρατία. Ο Πατέλ, ο οποίος πέθανε το 1950, αναφέρεται συνήθως ως ο αρχιτέκτονας της ανεξάρτητης Ινδίας. Το άγαλμα και τα περίχωρά του καταλαμβάνουν περισσότερα από 2 εκτάρια και περιβάλλονται από μια τεχνητή λίμνη έκτασης 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο έργο νησί εναέρια άποψη μνημείο μνημείο μουσείο χαλύβδινη δομή τσιμεντένια δομή χάλυβα θέα πουλιών

Το μνημείο δημιουργήθηκε από τους κατασκευαστές του Larsen & Η Toubro, η οποία έλαβε περίπου 420 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για σχεδιασμό, κατασκευή και συντήρηση τον Οκτώβριο του 2014. Η κατασκευή ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου 2014 και το μεγάλο αρχιτεκτονικό έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

ψηλότερο άγαλμα στο παγκόσμιο έργο νησί μνημείο εναέρια άποψη μνημείο μουσείο οροσειρά ποτάμι νησί

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο αποτελείται από δύο ημι-συνδεδεμένα, κυλινδρικά μέρη από σκυρόδεμα, τα οποία στηρίζονται σε μεταλλική κατασκευή. Αυτό φέρει επίσης την εξωτερική επένδυση. Μια γκαλερί με θέα σε ύψος 152 μέτρων προσφέρει θέα στο φράγμα Sardar Sarovar και τις κοντινές οροσειρές. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν επίσης κέντρο επισκεπτών και κήπο, ενώ οι αρχιτέκτονες έχουν σχεδιάσει επίσης δρόμους που συνδέουν τον χώρο με τη γύρω κοινότητα.

ο ψηλότερος άγαλμα στον κόσμο του κέντρου επισκεπτών του έργου του πρωθυπουργού τελετή αποκαλύπτει τη βεβήλωση

«Το άγαλμα δεν θα υψωθεί μόνο στα πόδια, αλλά πολύ περισσότερο από άποψη επιστημονικών, ιστορικών, εθνικών και πνευματικών αξιών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. «Το όραμά μου είναι να αναπτύξω τον τόπο ως πηγή έμπνευσης για τους επόμενους αιώνες».

Υλοποίηση του έργου

Φυσικά, το νησί δεν ήταν τεχνικά ακόμη φυσικό φαινόμενο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το εκπληκτικό άγαλμα απαιτούσε μια δύσκολη τεχνική και πολύπλοκη ενίσχυση για να χτίσετε μια τέτοια βάση σε ένα ψευδο-νησί ή, όπως το MGA & Αυτό περιγράφει τη στήριξη μιας προεξοχής στη μέση της κοίτης του ποταμού Ναραμάδα. Μόνο αφού χτίστηκε φράγμα κατάντη (και η στάθμη του νερού είχε ανέβει κατά 6 μέτρα), η κοίτη του ποταμού βυθίστηκε.

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο έργο επισκεπτών κέντρο επισκεπτών μουσείο γαλάζιος ουρανός

Εκτός από την κατασκευή αγαλμάτων, το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει επίσης σχεδιάσει δρόμους και, πάνω απ ‘όλα, ένα πλήρως απασχολημένο κέντρο επισκεπτών που αναδεικνύει τη φιγούρα του ηγέτη και δείχνει τις αναμνήσεις του έργου της ζωής του ως κοινωνικού προσώπου.

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο έργο νησί μνημείο μνημείο μνημείο μουσείο χαλύβδινη δομή μέρος της διαδικασίας κατασκευής

Ο αγώνας του Patel για την ανεξαρτησία της Ινδίας και η ικανότητά του να διαμορφώσει τον κόσμο ώθησαν τον πρωθυπουργό Narendra Modi να αναβιώσει την ομοιότητα του πολιτικού. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα βραχώδες ψευδο-νησί έχει γίνει περισσότερο καταφύγιο για το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο.

ο ψηλότερος άγαλμα του κόσμου έργο επισκεπτών κέντρο πρωθυπουργός narendra τελετή αποκαλύπτοντας την κερκίδα των ποδιών

Το άγαλμα εγκαινιάστηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Naredra Modi και οι λεπτομέρειες στην παραπάνω φωτογραφία δείχνουν την απίστευτη κλίμακα της δομής. Χρειάστηκαν 56 μήνες για να ολοκληρωθεί – 15 μήνες για τον προγραμματισμό, 40 μήνες για την κατασκευή και δύο μήνες για την παράδοση κοινοπραξίας. Τα υλικά που απαιτούνταν ήταν 75.000 κυβικά μέτρα σκυροδέματος, 5.700 τόνοι χαλύβδινης κατασκευής και 20.400 τόνοι άλλων χαλύβδινων στοιχείων.

Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο – προβλήματα

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο έργο νησί εναέρια άποψη μνημείο μνημείο μουσεία φυτά λουλούδια πλάγια όψη

Οι τοπικοί φυλετικοί της φυλής Τάντβι αρνήθηκαν να αγοράσουν γη για την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής γύρω από το άγαλμα. Τους προσφέρθηκαν μετρητά και αποζημίωση στην ξηρά και προσφέρθηκαν θέσεις εργασίας. Ακτιβιστές όπως η Medha Patkar και η Gladson Dungdung έχουν επίσης εκφραστεί κατά του έργου. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι το Sadhu Bet ονομάστηκε αρχικά Varata Bawa Tekri, από μια τοπική θεότητα, και έτσι ήταν ένας τόπος θρησκευτικής σημασίας.

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο του έργου νησί αεροπορικό μνημείο μνημείο μουσείο χαλύβδινη κατασκευή σκυρόδεμα κατασκευή

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έχουν επίσης γράψει μια επιστολή στην κεντρική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει χωρίς έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι των Κεβαδία, Κόθι, Γουαγκόντια, Λίμπντι, Ναβάγκαμ και Γκόρα αντιτάχθηκαν στην κατασκευή του αγάλματος και ζήτησαν την επιστροφή των δικαιωμάτων γης σε 375 εκτάρια γης που είχαν προηγουμένως αποκτηθεί για το φράγμα και τον σχηματισμό μιας νέας υποπεριοχής Garudeshwar.

ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο του έργου νησί αεροπορικό μνημείο μνημείο μουσείο χαλύβδινη δομή θεμέλιο

Αρνήθηκαν επίσης να ιδρύσουν την Αρχή Ανάπτυξης της περιοχής Kevadia (KADA) και να κατασκευάσουν το Garudeshwar Weir Cumeway Project. Η κυβέρνηση του Γκουτζαράτ δέχτηκε τα αιτήματά τους.