Ταξίδια & Διακοπές

Συμβουλές για διακοπές στο Advent – χαλάρωση στην ατμοσφαιρική περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα!

Διακοπές στο Advent Χριστουγεννιάτικη αγορά-επίσκεψη-σύντομο ταξίδι-φώτα

Η αντίστροφη μέτρηση των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει και σύντομα, εκτός από τις συνηθισμένες υποχρεώσεις, θα είναι στο πρόγραμμα οι χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες: να γράψετε κάρτες, να διακοσμήσετε το διαμέρισμά σας, να αναζητήσετε απεγνωσμένα τα κατάλληλα δώρα. Το ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι ακολουθεί το επόμενο και ενδιάμεσα υπάρχουν ορισμένα ραντεβού μέχρι το τέλος του χρόνου. Χρησιμοποιήστε την εποχή Advent για να ξεφύγετε από τη φασαρία της προχριστουγεννιάτικης περιόδου και γεμίστε τις μπαταρίες σας. Οι σύντομες διακοπές σίγουρα θα σας φέρουν σε πραγματική προχριστουγεννιάτικη διάθεση! Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές μας για ξεκούραστες διακοπές στο Advent!

Διακοπές στο Άντβεντ – τα οποία σύντομα ταξίδια αξίζουν την περίοδο των Χριστουγέννων

Διακοπές στην χριστουγεννιάτικη αγορά Advent-wien-rathaus-platz

Η περίοδος Advent είναι μια κατάλληλη περίοδος ταξιδιού για άτομα που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις έντονες χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες. Δεδομένου ότι δεν έχουν πολλοί άνθρωποι διακοπές λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι διακοπές στο Advent συνήθως περιορίζονται σε ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο Advent από Πέμπτη έως Κυριακή ή σε ένα σύντομο ταξίδι το Σαββατοκύριακο. Τα ταξίδια στην πόλη και τα ταξίδια ευεξίας είναι επομένως ιδιαίτερα δημοφιλή.

διακοπές-έλευση-Χριστούγεννα-αγορά-διάθεση-μυρωδιά-λιχουδιές

Από τα τέλη Νοεμβρίου οι πόλεις γίνονται όλο και πιο όμορφες και γιορτινές για το Advent. Πολυάριθμα λαμπερά νεράιδα και πράσινα έλατα μαγεύουν κάθε ψώνια και δημιουργούν μια εορταστική ατμόσφαιρα. Τα πιο όμορφα μέρη μετατρέπονται σε μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Σύμφωνα με μια έρευνα αποκλείεται για την απόλυτη πλειοψηφία των Αυστριακών κατά τη διάρκεια του Advent χωρίς χριστουγεννιάτικη αγορά. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θέλουν να επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες αγορές πιο συχνά, γιατί αυτό είναι απλώς μέρος της περιόδου των Χριστουγέννων. Εν όψει Χριστουγέννων, ένα σύντομο ταξίδι με μια επίσκεψη στην αγορά των Χριστουγέννων προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και να γνωρίσετε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα άλλων χωρών. Οι προορισμοί στην Αυστρία είναι κατά προτίμηση μικρότεροι και μεγαλύτεροι Πόλεις με ελκυστικές χριστουγεννιάτικες αγορές όπως το nsνσμπρουκ, το Γκρατς, το Σάλτσμπουργκ και φυσικά η πρωτεύουσα Βιέννη. Γνωστές, παραδοσιακές αγορές στη Γερμανία περιλαμβάνουν τη Νυρεμβέργη Christkindlesmarkt, τη Ζυρίχη Christkindlmarkt στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τις αγορές στο Νότιο Τιρόλο.

Διακοπές στα βουνά Advent-χιόνι-γραφικό-περιβάλλον

Τα βουνά της Βαυαρίας, της Αυστρίας και του Νοτίου Τυρόλου είναι ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν την υπέροχη φυσική ομορφιά τον Δεκέμβριο. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο χιονισμένο τοπίο ή απλώς να χαλαρώσετε στη ζεστή πισίνα του ξενοδοχείου ενώ ο ήλιος ανατέλλει πάνω από τις ονειρεμένες βουνοκορφές. Το Erzgebirge στη Γερμανία μετατρέπεται επίσης σε χριστουγεννιάτικη γη και μαγεύει τους επισκέπτες με χριστουγεννιάτικους ήχους. Με πολλές εκδηλώσεις και χριστουγεννιάτικες αγορές, πόλεις όπως το Freiberg, το Zwickau και το Chemnitz προσκαλούν τους επισκέπτες να ζήσουν την πιο όμορφη εποχή του χρόνου σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Γερμανίας.

διακοπές-έλευση-ευεξία-σαββατοκύριακο-μασάζ-γυναίκα

Εκτός από τα ταξίδια στην πόλη, τα ρομαντικά ταξίδια και τα ταξίδια ευεξίας είναι πολύ δημοφιλή στο Advent. Έτσι, μπορείτε να ανταλλάξετε την αγχωτική περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τους συγγενείς σας για μερικές χαλαρωτικές ημέρες ευεξίας με τον αγαπημένο σας σύντροφο. Ο προορισμός είναι δευτερεύουσας σημασίας, καθώς ο εξοπλισμός της σουίτας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ξενοδοχεία με ευρύχωρο χώρο ευεξίας, όπως σάουνα, ατμόλουτρο και εσωτερική πισίνα, γίνονται όλο και περισσότερο κατά την περίοδο του Advent. Σε πολλούς αρέσει επίσης να περιποιούνται τον εαυτό τους με μασάζ και περιποιήσεις ευεξίας.

Πρόληψη διάρρηξης πριν από τις διακοπές σας στο Advent

διακοπές-έλευση-αυτοκίνητο-σύντομο-ταξίδι-οδήγηση

Στην ατμοσφαιρική εποχή του Advent, ένα ταξίδι μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικό, το οποίο οι διαρρήκτες γνωρίζουν καλά και τους αρέσει να χτυπούν αφύλακτα σπίτια. Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για τα υπάρχοντά σας στο σπίτι, υπάρχουν κάποιες προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε πριν ταξιδέψετε. Είτε πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι είτε για πολυήμερες διακοπές, το πιο σημαντικό είναι ότι το σπίτι δεν πρέπει να προκαλεί ακατοίκητη εντύπωση. Με τα χρονόμετρα, για παράδειγμα, μπορείτε να προσομοιώσετε την παρουσία. Εάν έχει οριστεί μια συγκεκριμένη ώρα, το φως θα πρέπει να ανάψει ή να σβήσει.

Προστατέψτε το σπίτι σας από διάρρηξη εντοπίζοντας και εξασφαλίζοντας τα αδύνατα σημεία στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές ευκαιρίες, όπως μη ασφαλείς πόρτες εισόδου και βεράντας, παράθυρα υπογείου και οροφής ή άλλους χώρους που είναι εύκολα προσβάσιμοι από έξω. Παράθυρα και πόρτες ανθεκτικές σε διαρρήξεις, ρολά με τεράστια πηχάκια και κλειδαριές πολλαπλών σημείων που μπορούν επίσης να τοποθετηθούν προσφέρουν καλή προστασία. Και αν, παρά όλη την προσοχή, το σπίτι σας πρέπει να διαρρηχθεί, είναι πάντα καλό να έχετε μια ασφαλιστική κατοικία υψηλής απόδοσης, για παράδειγμα από Grazer Mutuals να έχω. Η ασφάλιση φέρνει ηρεμία και αίσθημα ασφάλειας.

Πηγές εικόνας: CC0 pixabay.com