Ταξίδια & Διακοπές

Ποδηλατικά πάρκα στη Γερμανία – διαδρομές MTB για την επόμενη περιπέτειά σας

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία διαδρομές ποδήλατο βουνού ενιαίο μονοπάτι υπαίθριο σπορ ποδηλατικό περίπτερο

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία που προσφέρουν διάφορες καταβάσεις και διασκέδαση σε μονοπάτια. Όποιος έχει επισκεφτεί τη χώρα γνωρίζει τους πολλούς ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς που μπορεί να δει κανείς σχεδόν σε κάθε μέρος. Από τις κοσμοπολίτικες μητροπόλεις στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης μέχρι τους καταπράσινους λόφους που φαίνεται να έχουν κάποιους ακόμη πιο υπέροχους καθεδρικούς ναούς ή κάστρα σε κάθε λόφο. Ωστόσο, αν ψάχνετε για την επόμενη περιπέτειά σας με ποδήλατο βουνού, τότε μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καλύτερα πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία σε αυτόν τον οδηγό. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή πάρκα για εσάς.

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία διαδρομές ποδήλατο βουνού μονό μονοπάτι βράχο άλμα

Υπάρχει μια κατάλληλη ποδηλατική διαδρομή για όλα τα γούστα. Ανεξάρτητα από το αν είστε επαγγελματίας ή αρχάριος, από κατηφόρες έως ελεύθερες διαδρομές, τα πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία προσφέρουν μια ποικιλία διαδρομών για κάθε λάτρη της αδρεναλίνης. Είναι ιδανικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αναβατών MTB και τους επιτρέπουν να τελειοποιήσουν το στυλ και την τεχνική τους. Από μικρές περιφερειακές έως διεθνώς φημισμένες – χρησιμοποιήστε τη συλλογή μας για να έχετε μια επισκόπηση και επιλέξτε το σωστό πάρκο ποδηλάτων στη Γερμανία για το επόμενο ταξίδι σας με ποδήλατο.

Τι πρέπει να προσφέρουν τα καλά πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία;?

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία ποδηλατικές διαδρομές βουνού Winterberg

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια κάθοδο με το ποδήλατό σας στο βουνό είναι φυσικά να αυξήσετε το επίπεδο αδρεναλίνης σας. Επομένως, μια καλή διαδρομή δεν πρέπει να στερείται ποικιλίας και ποικιλίας. Ο συνδυασμός τεχνολογίας και ροής είναι ένας σημαντικός παράγοντας διασκέδασης για τους περισσότερους επισκέπτες στα πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία. Άλλα σημαντικά κριτήρια είναι φυσικά η τιμή και η προσφερόμενη υπηρεσία, όπου το δεύτερο είναι μάλλον δευτερεύον, αλλά μπορεί ακόμα να εξασφαλίσει μια πιο ευχάριστη διαμονή.

Ποδηλατικό πάρκο Winterberg

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία ποδήλατο βουνού τέντωμα άλμα

Το Bikepark Winterberg είναι ένα πολύ γνωστό μέρος για αθλητικές δραστηριότητες στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Προσελκύει οπαδούς κατάβασης από τις Άλπεις και τις ακτές της Βόρειας Θάλασσας. Με δημιουργικά και προκλητικά εμπόδια, το πάρκο είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Τα καλά μελετημένα μονοπάτια και η εκτεταμένη συντήρηση καθιστούν εύκολο να βρείτε την προσωπική σας ροή και να μπείτε στο ρυθμό. Εκεί παίρνετε όλα όσα χρειάζεστε για να εκπαιδεύσετε. Δουλέψτε την τεχνική σας και το στυλ σας με χαλαρό τρόπο ή απλώς διασχίστε συναρπαστικά μονοπάτια με τους φίλους σας.

ποδήλατα στη Γερμανία ράμπα ποδηλασίας βουνού ποδηλασίας

Από πολλά πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία είναι Το Winterberg είναι το κέντρο της γερμανικής σκηνής κατάβασης, και μπορείς να είσαι κι εσύ εκεί. Μια τεράστια παιδική χαρά περιπέτειας που μπορείτε να εξερευνήσετε με ποδήλατο σας περιμένει. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε επαγγελματίας επειδή το πάρκο έχει αρκετά μονοπάτια για όλα τα επίπεδα οδήγησης. Επιπλέον, το πάρκο ποδηλάτων προσφέρει μονοπάτια που μπορείτε να πάρετε στην κορυφή των δεξιοτήτων σας βήμα προς βήμα. Ανεβείτε ξανά στο βουνό – αυτό κάνει την ποδηλασία εκεί πραγματική απόλαυση. Μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή κάθοδό σας από επαγγελματικά διατηρημένους ποδηλατόδρομους όλων των επιπέδων δυσκολίας. Υπάρχουν μαθήματα για να μάθετε τα τεχνικά βασικά της ιππασίας MTB και ο εξοπλισμός που χρειάζεστε μπορεί να ενοικιαστεί από το σταθμό ποδηλάτων.

Από το Garmisch στο Reintal

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία διαδρομές ποδηλασίας βουνού με ενιαίο μονοπάτι θέα του Ράινταλ

Το άθλημα ονομάζεται ποδηλασία βουνού και πολλοί ξεχνούν ότι οι θεαματικές Άλπεις φτάνουν μέχρι τη νότια Γερμανία, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλά βουνά για ποδηλασία στα πάρκα ποδηλάτων της Γερμανίας. Το Garmisch, για παράδειγμα, είναι ένας από τους καλύτερους αλπικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, γνωστός για το εντυπωσιακό τοπίο και τις ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ποδηλασίας βουνού. Η διαδρομή από το Garmisch στο Reintal ξεκινά με μια εκτεταμένη ανάβαση στη φωτιά, αλλά στη συνέχεια προσφέρει εξαιρετικά μονοπάτια εν μέσω απίστευτου περιβάλλοντος. Ένα πραγματικό κομμάτι των Άλπεων για τους λάτρεις των σπορ που θέλουν να απολαύσουν τη φύση καθώς και τις ακραίες καταβάσεις. Οι απότομες αναρριχήσεις και τα όμορφα μονοπάτια για ποδήλατο θα αυξήσουν τον καρδιακό ρυθμό σας όταν φτάσετε εκεί σε ένα μονοπάτι. Σας προτείνουμε εδώ Focus Bikepark στο Oberammergau.

Πύργος Humberg

Η περιοχή γύρω από το Kaiserslautern διασχίζεται από βρώμικες διαδρομές ποδηλάτου και η διαδρομή γύρω από το Humbergturm είναι μια αγαπημένη περιοχή. Ένας πρόθυμος αναβάτης θα μπορεί να βρει οποιοδήποτε αριθμό πιθανών λωρίδων ποδηλάτου οποιουδήποτε μήκους μπορεί να φανταστεί, συμπεριλαμβανομένων διπλών και μονών μονοπατιών.

Ξεκινήστε με μια στάση σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο για να πάρετε έναν χάρτη και να περάσετε το υπόλοιπο της ημέρας σε κάποια σοβαρή εξερεύνηση της περιοχής. Μπορείτε να περιμένετε μια τέλεια θέα σε ολόκληρο το Kaiserslautern και τη γύρω περιοχή. Απο Ποδηλατικό πάρκο Trippstadt σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη εκεί.

MTB Nürburgring

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία διαδρομές ποδηλασίας βουνού με μονοπάτια δάσος

Τα πολλά χιλιόμετρα γύρω από το Νυρεμβούργο πραγματοποιούν ώρες περιηγήσεων με ποδήλατο που μπορούν να διαρκέσουν έως και 24 ώρες. Υπάρχει πράγματι ένας 24ωρος αγώνας ποδηλασίας βουνού που λαμβάνει χώρα εκεί. Δεν θα βρείτε τεράστιες αλλαγές στην ανύψωση, αλλά πολλά σκαμπανεβάσματα για να οδηγήσετε μια ολόκληρη μέρα. Αυτό το μονοπάτι χωρίζεται σε τρεις διαδρομές, με τα συνεχή σκαμπανεβάσματα να θυμίζουν βόλτα με τρενάκι. Η διαδρομή μήκους 26 χιλιομέτρων προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή που οδηγεί μέσα από την Πράσινη Σπηλιά. Μια στιγμή οδηγείτε ποικίλα και απαιτητικά σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια και το επόμενο λεπτό ανεβαίνετε σε λόφους με εκτεταμένο τοπίο γύρω σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με αυτό στον ιστότοπο του Nürburgring.

Ροντάλμπεν

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία διαδρομές ποδηλασίας βουνού μονό μονοπάτι άλμα

Οι ποδηλατόδρομοι στο Rodalben είναι από τους πιο δημοφιλείς στη Γερμανία. Οι διαδρομές MTB στο Palatinate Forest προέρχονται από τα πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία, τα οποία προσφέρουν πολύ ωραίες και διασκεδαστικές βόλτες με πολλές τεχνικές ενότητες. Η περιοχή διαθέτει μονοθέσια παγκόσμιας κλάσης και αν φτάσετε εκεί νωρίς το πρωί μπορείτε να ξεφύγετε από τους πολλούς πεζοπόρους που αγαπούν επίσης τη διαδρομή. Επιπλέον, απορροφήστε τις ακτίνες του ήλιου μέσα από τα δέντρα την πρωινή δροσιά καθώς ταξιδεύετε πάνω από ρυάκια, καταρράκτες και σπηλιές. Ένα πάρκο ποδηλάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε σε αυτήν την περιοχή είναι αυτό Ορεινό πάρκο ποδηλάτου Palatinate Forest.

Ποδήλατα στη Γερμανία – Βόρεια Βαυαρία

ποδηλατοπάρκες στη Γερμανία ποδηλασία βουνού ποδηλατικές διαδρομές βουνό

Στο βόρειο τμήμα της Βαυαρίας υπάρχουν πολλές διαδρομές περιπέτειας, για παράδειγμα στο Δάσος της Βαυαρίας, στο Fichtelgebirge ή στο Ροδάκινο. Τα μεμονωμένα μονοπάτια κοντά στο Άουγκσμπουργκ, το Ρέγκενσμπουργκ και το Ingνγκολσταντ προσφέρουν πιο ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την τεχνική σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε μερικά πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία, όπως αυτά στο Bischofsmais ή Γιο Πάσχα. Σύμφωνα με πολλές πηγές, η διαδρομή Tiergarten είναι ένα από τα κορυφαία πάρκα ποδηλάτων στη Γερμανία. Αυτή η διαδρομή με ποδήλατο βουνού προσφέρει τη σωστή εμπειρία για κάθε γούστο. Μπορείτε να παραμείνετε στη φωτιά ή να χτυπήσετε ένα από τα υπέροχα μονοπάτια μονοπατιών. Ορισμένα μονοπάτια είναι κατάλληλα μόνο για πολύ έμπειρους ποδηλάτες. Υπάρχουν αρκετοί ποδηλατόδρομοι που έχουν πολύ έντονα άλματα από βραχώδεις σχηματισμούς ή κατασκευασμένα λακτίσματα.

 Το πάρκο ποδηλάτων Todtnau

ποδήλατα στη Γερμανία ποδηλασία ποδήλατο βουνού διαδρομές ενιαίο μονοπάτι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες κατηφόρα

Το πρώτο πάρκο ποδηλασίας βουνού στη Γερμανία έχει κατηφόρα και ελεύθερη διαδρομή, καθώς και νέο μονοπάτι στη βόρεια όχθη, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με ανελκυστήρα καρέκλας. Αυτό το μονοπάτι είναι μια κατηφορική αγωνιστική πίστα και απαιτεί υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων. Το μήκος της κατηφορικής διαδρομής είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέτριο, αν και απαιτεί επίσης καλές οδηγικές ικανότητες. Ιδανική διαδρομή για όσους θέλουν να προσαρμοστούν και να βελτιωθούν στις κατηφόρες. Το μονοπάτι freeride χρησιμοποιείται ως έλκηθρο για το χειμώνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους και για προθέρμανση.