Ταξίδια & Διακοπές

Σύντομη λίστα ελέγχου για το διαμέρισμα πριν από τις διακοπές το καλοκαίρι

λίστα ελέγχου-διαμέρισμα-διακοπές-σπίτι-αναχώρηση

Ξαπλώνετε σε μια παραλία με θέα στην κρυστάλλινη, γαλαζοπράσινη θάλασσα, νιώθετε τις ζεστές ακτίνες του ήλιου στο δέρμα σας, το κινητό και το φορητό υπολογιστή σας είναι απενεργοποιημένα. Απλά φανταστικό! Και ακριβώς αυτή τη στιγμή οι σκέψεις σου σε χτύπησαν σαν χτύπημα: «Έχω κλείσει το παράθυρο; Και απενεργοποιήσατε το σίδερο; »Αν δεν θέλετε πραγματικά να ζήσετε αυτό το σενάριο, θα πρέπει να προετοιμάσετε το σπίτι σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Το κοντό μας Λίστα ελέγχου διακοπών σας καθοδηγεί στα πιο σημαντικά πράγματα που συνήθως πρέπει να γίνουν πριν από την αναχώρηση. Έτσι μπορείτε να πάτε διακοπές με ηρεμία.

1. Προγραμματίστε μέτρα προστασίας από διάρρηξη

λίστα ελέγχου-διακοπών-διαρρήκτης-προστασίας-κλειδαριά πόρτας

Η περίοδος των διακοπών είναι επίσης υψηλή περίοδος για διαρρήκτες. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι καλά κλεισμένα. Παρεμπιπτόντως, τα υπάρχοντα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες μπορούν να γίνουν αντιδιαρρηκτικά με την κατάλληλη τεχνολογία ασφαλείας. Έξυπνα εγκατεστημένοι αισθητήρες ραδιοφώνου για παράδειγμα, μπορεί να αποτρέψει τις διάρρηξεις. Οι αισθητήρες μπορούν εύκολα να προσαρτηθούν στο παράθυρο ή στο πλαίσιο της πόρτας και να καταγράψουν κάθε κίνηση. Εάν ανοίξει μια πόρτα και δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, θα λάβετε μια ειδοποίηση στο smartphone σας. Οι έρευνες της αστυνομίας δείχνουν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των προσπαθειών διάρρηξης αποτυγχάνουν επειδή τα διαμερίσματα και τα σπίτια είναι καλά ασφαλισμένα.

λίστα ελέγχου-διακοπές-φύτευση-πότισμα-φροντίδα

Αποφύγετε οτιδήποτε υποδηλώνει ότι φεύγετε και ένα άδειο σπίτι. Είναι ιδανικό για ψεύτικη παρουσία. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρονοδιακόπτες για φώτα και παντζούρια για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται κατοικημένο. Εν τω μεταξύ, τα συστήματα φωτισμού μπορούν επίσης να προγραμματιστούν και να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή με ένα smartphone. Αυτό σας επιτρέπει να ανάβετε και να σβήνετε το φως από απόσταση όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

– Κλείδωμα παραθύρων και θυρών

– Ρυθμίστε το σύστημα συναγερμού και το χρονόμετρο

– Ανακατεύθυνση αλληλογραφίας, διαγραφή από την εφημερίδα, αποφυγή πλήρων γραμματοκιβωτίων

– Απόκρυψη ή κατάθεση τιμαλφών

2. Ευθύνες για το σπίτι

λίστα ελέγχου-διακοπών-διαμερισμάτων-δώσε-κλειδί

Αφήστε έναν γείτονα, φίλο ή άλλο έμπιστο άτομο να φροντίσει το σπίτι σας. Είναι λογικό να αφήσετε ένα εφεδρικό κλειδί μαζί σας, ώστε να έχετε πρόσβαση στο διαμέρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. ζημιές από νερό και πυρκαγιά). Ζητήστε επίσης από αυτό το άτομο να αδειάζει τακτικά το γραμματοκιβώτιό σας, να μεταφέρει τους κάδους σκουπιδιών έξω, να ποτίζει τα λουλούδια στο διαμέρισμα και να ταΐζει τα κατοικίδια ζώα. Η προσπάθεια θα πρέπει φυσικά να παραμείνει εντός ανεκτών ορίων.

– Καταθέστε τα κλειδιά του διαμερίσματος και της θυρίδας σε κάποιον που εμπιστεύεστε

– Οι τρέχουσες πληρωμές λαμβάνουν υπόψη π.χ. ενοίκιο, βοηθητικά έξοδα, τηλέφωνο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο και ασφάλιση

– Προγραμματίστε εκ των προτέρων τις υποχρεώσεις των μισθωτών, π.χ. καθαρισμός του κλιμακοστασίου, κούρεμα του γκαζόν

– Φροντίστε τα λουλούδια και τα ζώα

3. Κάνοντας δουλειές του σπιτιού

λίστα ελέγχου-διακοπές-κουζίνα-ψυγείο-νερό

Τα φθαρτά τρόφιμα πρέπει να εξαντληθούν ή να δοθούν πριν ταξιδέψετε. Τα δοχεία απορριμμάτων πρέπει να αδειάσουν. Πλύνετε τα πάντα ξανά πριν ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας. Άρα το καλάθι με τα ρούχα είναι άδειο και οι βαλίτσες γεμάτες. Μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα άλλο βουνό πλυντηρίου ούτως ή άλλως. Φρεσκοστρώστε κρεβάτια. Όταν επιστρέφεις από τις διακοπές, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γλιστρήσεις στο δικό σου κρεβάτι.

– Καταναλώστε ή χαρίστε φθαρτά τρόφιμα

– Αδειάστε το ψυγείο, απενεργοποιήστε το εάν είναι απαραίτητο, ανοίξτε την πόρτα

– Πάρτε τα σκουπίδια

– Το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι καθαρό και άδειο, αφήστε την πόρτα λίγο ανοιχτή

– Αλλάξτε κλινοσκεπάσματα 

– Για να φτιάξετε τα ρούχα

4. Εξοικονομήστε ρεύμα και χρήματα

λίστα ελέγχου-διακοπές-διαμέρισμα-εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας-συνδέσεις

Οι ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής καταναλώνουν επίσης πολύ ηλεκτρικό ρεύμα όλη την ώρα. Τα μυστικά τσιμπήματα ισχύος περιλαμβάνουν μηχανές καφέ, τηλεοράσεις, υπολογιστές, εκτυπωτές, συστήματα hi-fi, κλπ. Επομένως, είναι σημαντικό να αποσυνδέσετε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από την τροφοδοσία πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Εάν δεν είστε πραγματικά στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις συνδέσεις νερού. Εάν μοιράσετε λίγη μαγειρική σόδα ή μαγειρική σόδα στην τουαλέτα, αποφεύγετε τις εναποθέσεις και τις μυρωδιές από το στάσιμο νερό.

– Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα

– Απενεργοποιήστε το νερό και το αέριο όσο χρειάζεται

– Ρυθμίστε τη θέρμανση ή τον θερμοστάτη

λίστα ελέγχου-διακοπές-καλοκαίρι-διαμέρισμα-προετοιμασία-do

Εάν λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές και αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε μια τελευταία ξενάγηση στο σπίτι πριν φύγετε, μπορείτε να πάτε διακοπές με χαλαρό τρόπο!

Εικόνες CC0: pixabay.com