Ταξίδια & Διακοπές

Ταξίδι με χειραποσκευές: χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για ένα χαλαρό ταξίδι!

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και με τον υπέροχο καιρό έξω όλοι αρχίζουμε να ονειρευόμαστε ηλιόλουστες διακοπές στην παραλία. Ανεξάρτητα από το αν σχεδιάζουμε επαγγελματικό ταξίδι, σύντομες διακοπές ή ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη – το να πάρουμε μαζί σας τις χειραποσκευές μας είναι πιθανώς ένας πολύ αποτελεσματικός και άνετος τρόπος ταξιδιού. Τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με χειραποσκευές είναι προφανή: δεν υπάρχει ενοχλητική αναμονή για τη βαλίτσα μετά την άφιξη, τίποτα δεν μπορεί να χαθεί και δεν χρειάζεται να πληρώσουμε ακριβές προσαυξήσεις για τις αποσκευές που ελέγχθηκαν. Και ας είμαστε ειλικρινείς – ποιος θα ήθελε να τραβάει παντού μια βαλίτσα 20 κιλών μαζί τους; Τι θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε μαζί μας δεδομένου του περιορισμένου χώρου; Τι επιτρέπεται στις χειραποσκευές ή πώς συσκευάζουμε τη βαλίτσα μας ώστε να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερο; Θα σας τα αποκαλύψουμε όλα αυτά παρακάτω, καθώς και πολλές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για ένα χαλαρωτικό ταξίδι!

Ταξιδεύοντας με χειραποσκευές: η σωστή βαλίτσα είναι ζωτικής σημασίας

Συσκευάζοντας τις συμβουλές της βαλίτσας σας Ταξιδέψτε με τη λίστα ελέγχου χειραποσκευών

Το πιο σημαντικό κομμάτι όταν ταξιδεύετε με χειραποσκευή είναι φυσικά μια βαλίτσα χειραποσκευών στο σωστό μέγεθος. Είτε τσάντες, σακίδια, καρότσια κ.λπ. – η επιλογή είναι τώρα τεράστια και είναι εγγυημένο ότι θα υπάρχει κάτι για όλους. Εάν θέλετε να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι στην πόλη ή μια πεζοπορία, τότε θα ήταν καλύτερο να σας συμβουλεύσουμε με ένα σακίδιο. Από την άλλη πλευρά, αν δίνεις μεγαλύτερη αξία στην άνεση, θα πρέπει να επιλέξεις μια βαλίτσα με ρόδες. Δεδομένου ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια βαλίτσα χειραποσκευών για πολλά χρόνια, δεν πρέπει να τσιγκουνεύεστε την ποιότητα όταν την αγοράζετε.

Συσκευάστε σωστά τις χειραποσκευές: έτσι λειτουργεί!

Ταξιδεύοντας με τη λίστα συσκευασίας χειραποσκευών, όπως διακοπές αναδίπλωσης ρούχων

Για να μπορέσετε να συσκευάσετε σωστά τις χειραποσκευές σας, θα πρέπει να μάθετε για τις επιτρεπόμενες διαστάσεις πριν κλείσετε την πτήση σας, καθώς δυστυχώς αυτές διαφέρουν από αεροπορική εταιρεία σε αεροπορική εταιρεία. Ο πιο συνηθισμένος κανονισμός, ωστόσο, είναι 55 x 45 x 25 εκατοστά. Θα μπορούσατε να αγοράσετε την πιο ακριβή βαλίτσα και να συντάξετε την καλύτερη λίστα για ταξίδια με χειραποσκευές – αλλά αν απλώς ρίξετε τα πράγματα τυχαία στη βαλίτσα, θα καταλήξετε μετά βίας. Το ταξίδι με τις χειραποσκευές δεν αφορά μόνο ό, τι πακετάρετε, αλλά και πώς συσκευάζετε. Είναι φυσικά πολύ σημαντικό να μην πάρετε μαζί σας τίποτα που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Έτσι το φόρεμα που κρέμεται στην γκαρνταρόμπα σας εδώ και 2 χρόνια και που δεν έχετε φορέσει ποτέ θα πρέπει μάλλον να μείνει στο σπίτι. Γιατί όσο περισσότερος χώρος μαζεύετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να βάλετε στη βαλίτσα σας.

Ταξίδι με χειραποσκευές Συμβουλές Συσκευάστε σωστά τις αποσκευές

Μάθετε διαφορετικά ρούχα που θα θέλατε να φορέσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και επιλέξτε ρούχα που είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μεταφέρετε βαριά αντικείμενα όπως μπουφάν και πουλόβερ κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι τσάντες συμπίεσης μπορούν να μειώσουν τον όγκο των ρούχων σας κατά περίπου 40-50 τοις εκατό και ως εκ τούτου είναι ιδανικές για ταξίδια με χειραποσκευές. Για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χώρο, τυλίξτε τα ρούχα σας αντί να τα διπλώσετε τακτοποιημένα. Η σειρά συσκευασίας είναι επίσης πολύ σημαντική κατά τη συσκευασία. Χρησιμοποιήστε ορθογώνια και επίπεδα αντικείμενα για να γεμίσετε τα χτυπήματα στον πίσω τοίχο ή να τοποθετήσετε βαριά πράγματα όπως παπούτσια σε αυτό το μέρος. Και μια μικρή συμβουλή από εμάς – για να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο και να διατηρήσετε τα παπούτσια σας σε φόρμα, μπορείτε να τα γεμίσετε με εσώρουχα και κάλτσες. Δεδομένου ότι πρέπει να αφαιρέσετε ηλεκτρονικές συσκευές, υγρά και καλλυντικά από τις χειραποσκευές σας κατά τον έλεγχο ασφαλείας, είναι καλύτερο να τα συσκευάσετε ώστε να τα έχετε γρήγορα στο χέρι.

Ταξιδεύοντας με χειραποσκευές: συντάξτε μια λίστα συσκευασίας

πώς καλύτερα να συσκευάζεις βαλίτσες Ταξιδεύοντας με συμβουλές χειραποσκευών

Όταν ταξιδεύετε με χειραποσκευές, η σωστή προετοιμασία είναι το παν και τέλος. Ωστόσο, κάθε ταξιδιώτης και κάθε ταξιδιωτικός προορισμός είναι διαφορετικός και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί τι είναι απαραίτητο για διακοπές. Ακόμα κι αν ο καθένας έχει τις δικές του μεθόδους, μια λίστα συσκευασίας είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, γιατί ακόμη και τα πιο προφανή πράγματα μπορούν να ξεχαστούν στη φασαρία πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Το λεγόμενο σύστημα Capsule Wardrobe είναι ιδανικό για ταξίδια με χειραποσκευές. Αυτό σημαίνει ότι συσκευάζετε μόνο ρούχα που σας αρέσουν πολύ και θα φορέσετε. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μονόχρωμα βασικά που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και ενδεχομένως να αρωματιστούν με αξεσουάρ. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να αγοράσετε τα περισσότερα καλλυντικά είδη όπως σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα και αποσμητικό στο χώρο του ξενοδοχείου. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να πάρετε δείγματα συσκευασιών ή να γεμίσετε μικρά πλαστικά δοχεία και να τα πάρετε μαζί σας. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι όλα τα υγρά κάτω των 100ml πρέπει να χωράνε σε διαφανή σακούλα 1 λίτρου.

Τι απαγορεύεται στις χειραποσκευές?

Ταξίδι με χειραποσκευές Λίστα συσκευασίας Ταξινομήστε βαλίτσες για εξοικονόμηση χώρου

Η πτήση έχει κλείσει, η λίστα ελέγχου έχει συγκεντρωθεί και τώρα ήρθε η ώρα να πάτε διακοπές! Ωστόσο, για να αποφύγετε τα προβλήματα στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να μάθετε ποια αντικείμενα δεν επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε με χειραποσκευές. Δεν πρόκειται να απαριθμήσουμε κάθε όπλο τώρα, αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι οτιδήποτε με το οποίο θα μπορούσατε να τραυματίσετε κάποιον άλλο δεν επιτρέπεται να επιβιβάζεται. Μαχαίρια τσέπης, λίμες νυχιών, ψαλίδι νυχιών και ξυραφάκια είναι επίσης ταμπού. Αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, όπως μπαστούνια σκι και πεζοπορίας ή μπαστούνια γκολφ, θα σας αφαιρεθούν αμέσως. Καλλυντικά είδη, όπως σπρέι μαλλιών και αποσμητικών και βερνίκι νυχιών, σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν επίσης να συλλεχθούν από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Ταξίδι με χειραποσκευές Συμβουλές Συσκευάστε σωστά τις αποσκευές