Ταξίδια & Διακοπές

Το σχήμα του πολυτελούς γιοτ Tuhura από την Oceanco θυμίζει ένα τυπικό κανό

σχήμα κανό πολυτελείας γιοτ tuhura ερμηνευμένο με σύγχρονο τρόπο

Ο σχεδιασμός ενός πρωτοποριακού σκάφους παρουσιάστηκε στο τελευταίο “Dubai International Boat Show”. Το πολυτελές γιοτ Tuhura μήκους 115 μέτρων από την Oceanco έχει τη μορφή ενός τυπικού κανό, αλλά έχει μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Μην σας ξεγελάει λοιπόν το σχήμα. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο υπερ-γιοτ της τελευταίας γενιάς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο έργο της Oceanco.

πολυτελές γιοτ tuhura 115 μέτρα μήκος κανό σχήμα μοντέρνο

Το πολυτελές γιοτ Tuhura προέκυψε από τη συνεργασία έμπειρων σχεδιαστών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων εσωτερικών χώρων. Το μήκος των σκαφών αναψυχής από τη σειρά κυμαίνεται μεταξύ 80 και 120 μέτρων, με το πρότυπο έργο να έχει μήκος 115 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα. Έτσι, το γιοτ προσφέρει περισσότερο από αρκετό χώρο για ένα ευρύχωρο εσωτερικό και μια μεγάλη ηλιοθεραπεία. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Igor Lobanov, η ιδέα βασίζεται σε μια πολύ απλή ιδέα. Wantedθελε να παρουσιάσει το κλασικό σχήμα του κανό με σύγχρονο τρόπο. Με τον παραδοσιακό σχεδιασμό του, το πολυτελές γιοτ πρέπει να φαίνεται διαχρονικό. Εκτός από το σχήμα, όμως, δεν υπάρχουν άλλες ομοιότητες μεταξύ των δύο.

Tuhura πολυτελές σχέδιο σχεδιασμού σκάφους sundeck

Το όνομα της έννοιας του σκάφους προέρχεται από τα Μαορί και σημαίνει “ανακαλύψτε”, “εξερευνήστε”, “σκάψτε” και “ερευνήστε” ταυτόχρονα. Ένα πραγματικό σκάφος ή πλοίο πρέπει να εξυπηρετεί ακριβώς αυτούς τους σκοπούς. Ωστόσο, εάν έχετε ένα τέτοιο γιοτ, δεν πρέπει απαραίτητα να διασχίσετε τον ωκεανό για να ανακαλύψετε κάτι καινούργιο. Ακόμα και ο σχεδιασμός του πλοίου είναι πραγματική εφεύρεση. Οι εικόνες του εσωτερικού σχεδιασμού σας πείθουν για αυτό.

εσωτερικό σχέδιο πολυτελείας γιοτ tuhura μοντέρνο στρογγυλό σχέδιο

Ο εσωτερικός σχεδιαστής Achille Salvagni σχεδίασε το εσωτερικό. Για τα χρώματα και τα υλικά, έχει αντλήσει έμπνευση από την Ανατολική Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν υλικά όπως τικ, μπρούτζο και ορείχαλκος, τα οποία είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Τα πατάκια τατάμι στο πάτωμα δίνουν μια κλασική ασιατική πινελιά και οβάλ στοιχεία κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

πολυτελές σκάφος tuhura σαλόνι οβάλ σχήμα καναπές στρογγυλά τραπέζια

Αν και ο σχεδιασμός θυμίζει ένα απλό κανό, ένα πραγματικό έξυπνο σπίτι κρύβεται κάτω από το κατάστρωμα. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία δεν λείπει στο πολυτελές γιοτ Tuhura. Έξυπνος κλιματισμός, φώτα, συστήματα μουσικής κ.λπ. διατίθενται στον ιδιοκτήτη αυτού του σούπερ γιοτ.

tuhura πολυτελές σχέδιο σχεδιασμού σκαφών μεγάλου μεγέθους παράθυρα

Τα παράθυρα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του πολυτελούς γιοτ Tuhura. Από μέσα προς τα έξω, ανοίγουν υπέροχη θέα στις ακτές, τα απέραντα νερά, τα ηλιοβασιλέματα ή τα σύγχρονα λιμάνια. Ωστόσο, αν κοιτάξετε το γιοτ από έξω, δεν μπορείτε να διακρίνετε τα παράθυρα από το υπόλοιπο εξωτερικό δέρμα. Αυτό επιτυγχάνεται με μια νέα, σύγχρονη τεχνολογία.

tuhura πολυτελές γιοτ εσωτερική διακόσμηση υπνοδωματίου

Τα υπνοδωμάτια στο σούπερ γιοτ δεν διακρίνονται από αυτά σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Και η θέα μέσα από το παράθυρο μπορεί να είναι διαφορετική κάθε μέρα. Η οθόνη απορρήτου είναι περιττή εδώ, καθώς το σκοτάδι των παραθύρων το εξασφαλίζει αυτό.

tuhura πολυτελή σκάφη σχεδιασμού εσωτερική επίπλωση ξύλινα στοιχεία

Πληροφορίες για το έργο

Κατασκευαστής: Oceanco Yachts

Στούντιο σχεδίασης: Σχεδιασμός Lobanov

Μηχανικοί ναυπηγικής: BMT Nigel Gee

Αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων: Αχίλ Σαλβάνι