Tatovering

Advarsel om faren for tatoveringer

En kvinne opplevde smerter i tre år etter at hun fikk en tatovering på låret.

Som legen advarte, kan tatovering i tilfelle et svekket immunsystem hos en person sette ham i fare for komplikasjoner. Frykt oppsto etter at en kvinne med cystisk fibrose og en lungetransplantasjon provoserte hofte- og kne -smerter ved å påføre kroppskunst på beinet.

Leger sier at de som tar immunsuppressive midler bør vurdere risiko når de vurderer kroppskunst. Disse stoffene er ofte foreskrevet etter organtransplantasjoner eller for å behandle autoimmune tilstander som Crohns sykdom, lupus eller revmatoid artritt. Andre med et svakt immunsystem inkluderer pasienter med langvarige kroniske tilstander som diabetes.

“Vi vet at risikoen for infeksjon hos disse menneskene er høyere, så hvis du er en av dem, før den planlagte prosedyren, enten det er piercing eller tatovering, må du kontakte lege og sørge for at spesialistene som utfører prosedyren er tilstrekkelig kvalifiserte, i sin sterilitet og sikkerhet, ”sa William Wilson, medforfatter av rapporten, Specialist Registrar in Traumatology and Orthopedics ved Queen Elizabeth University Hospital i Glasgow.

I BMJ Case Reports beskriver Wilson og hans kolleger saken om at en 31 år gammel kvinne ble sendt til en klinikk i Glasgow, 10 måneder etter å ha fått den store Nightmare Before Christmas-tatoveringen på låret. Hennes kne var hoven, beinet med en tatovering gjorde vondt og forhindret henne i å sove..

“Det var virkelig foran låret, i quads, og det gikk ned til kneet og forårsaket svakhet,” sa Wilson..

Til tross for at kvinnen allerede hadde en tatovering på det andre beinet, gjort for flere år siden og ikke forårsaket komplikasjoner på det tidspunktet, kom i dette tilfellet litt mer enn en uke etter tatoveringen og måtte lindres med syntetisk opioid tramadol, paracetamol og smertestillende neppam. I tillegg tok hun immunsuppressiva for å kontrollere transplanterte lunger og insulin for diabetes forbundet med cystisk fibrose..

Det ble ikke lagt merke til noe spesielt på blodprøver og røntgen, og tester for væske fra kneet viste ingen tegn på infeksjon med bakterier eller sopp. MR -skanningen viste imidlertid at en av musklene i låret var betent. Biopsien hennes fant heller ingen tegn på infeksjon hos henne, men bekreftet det faktum at det var betennelse..

“Vi kan ikke fullt ut bevise at tatoveringen var årsaken til komplikasjonen, men argumentene våre er basert på det faktum at symptomene først gjorde seg gjeldende en uke etter tatoveringen, og for det andre er betennelsessenteret plassert rett under det, så dette forholdet utelukket, vi har alle andre versjoner som kan føre til komplikasjoner ”- sa Wilson.

“I de fleste tilfeller vet ingen årsaken til muskelbetennelse. Negative konsekvenser kan være forårsaket av en bakterie som kommer dit, en reaksjon på et giftstoff eller muligens blekk, ”la han til..

Kvinnen gjennomgikk fysioterapi, et år etter tatoveringen begynte situasjonen å bli bedre, og tre år senere, som legene la merke til, plaget ikke smertene henne lenger.

Personalet anbefaler å stille spørsmålet om mulig risiko for tatoveringer med pasienter og vurdere konsekvensene ved diagnostisering av tilstanden, og bemerker at selv om saken med denne kvinnen er den eneste som er registrert i denne praksisen, er det kanskje ikke den siste..

“Dette kan være svært sjeldent og på grunn av utilstrekkelig diagnose hos pasienter med de samme symptomene og tatoveringene,” skriver de..

Forberedt av: doryphore (Kurbsky Igor Dmitrievich)