Tatovering

Britisk historie og tatoveringer – interessante fakta

Tatoveringen har en rik og interessant historie. I århundrer har det vært en måte for unge britere å protestere og vise sin individualitet. Få mennesker vet at selv Storbritannia skylder navnet sitt til denne kunstformen til en viss grad..

Royal tatovering

I forrige århundre var tatoveringer en veldig fasjonabel og samtidig skandaløs egenskap for unge aristokrater. I 1881 bestemte selv barnebarnet til dronning Victoria seg for å demonstrere sitt trass på denne måten. Den unge prinsen valgte bildet av en blå-rød drage.

Storbritannias historie og tatoveringer - interessante fakta - foto 1

Storbritannias historie og tatoveringer – interessante fakta – foto 1

Den unge mannens handling forårsaket en økning av offentlig interesse. Alle de engelske avisene skrev om det, og nyheten ble formidlet muntlig. Veldig snart vokste hun med rykter. Det ble til og med sagt at prinsen ønsket at han skulle få en tatovering på nesen. Alt kom til at prinsens mor skrev et sint brev til sønnen.

Selv om pilhistorien viste seg å bare være et rykte, fikk folk kongelig godkjennelse for denne nye trenden. Derfor ble tegninger på kroppen ekstremt populære blant rike mennesker, veldig snart. Alle som dro til Japan på forretningsreise kom tilbake med en tatovering.

Industrien utviklet seg i Storbritannia, så vel som i andre europeiske land. Selv om moten begynte først da, går tatoveringshistorien tilbake til mye eldre tider..

Hvorfor Storbritannia ble Storbritannia

For første gang om tegningene på kroppen til innbyggerne på halvøya ble fortalt av Cæsar i sine “Notater om den galliske krigen”. Deretter fortalte han om de lokale stammene til britene, som han møtte i kamp. Warriors malte kroppene sine med blå maling for å skremme fienden. Noen forskere mener imidlertid at det ikke var midlertidig påført maling, men tatoveringer..

Storbritannias historie og tatoveringer - interessante fakta - foto 2

Storbritannias historie og tatoveringer – interessante fakta – foto 2

Denne tradisjonen gjorde stort inntrykk på romerne, fordi stammene begynte å bli kalt “pretan” – “malt”. For unge mennesker var dette en slags test av mot og en måte å bevise voksenlivet på. Storbritannia skylder navnet sitt til slike modige menn.

Tradisjonen har blitt bevart i mange århundrer. Da Storbritannia ble erobret av normannerne, adopterte de kunsten å tatovere. Imidlertid fikk tegningen på kroppen sitt moderne utseende litt senere..

Indisk arv

Stor drivkraft for utviklingen av britisk kultur skjedde under utviklingen av territoriene i Nord -Amerika. Så ble europeerne kjent med tradisjonene til lokale stammer og lærte at de la tegninger av dyr, planter og andre gjenstander på kroppen..

Da indianerne ble brakt til Storbritannia, slo deres utseende prim europeerne. Dessuten oppstod en ny bølge av popularitet for tatoveringer etter det. De ble spesielt elsket av pilegrimene som dro til øst for Jesu grav..

Tatoveringen fikk imidlertid navnet sitt etter omtrent tre århundrer. Under en av hans reiser lærte D. Cook at de innfødte kaller tegningene sine på kroppen på denne måten. Han brakte navnet til Storbritannia.

Storbritannias historie og tatoveringer - interessante fakta - foto 3

Storbritannias historie og tatoveringer – interessante fakta – foto 3

Tattoo skylder Albion ikke bare navnet, men også populariteten. Takket være denne tilstanden dukket det opp en hel industri som har overlevd til våre dager..

Å dekorere kroppen din med tatoveringer er populær blant mennesker i forskjellige aldre og sosial bakgrunn. Forfedrene til moderne briter ville sikkert ha godkjent en slik kontinuitet i generasjoner..

Forberedt av: moreya (Elena Petrova)