Tatovering

Er det mulig å tatovere seg under graviditeten?

Her kan du finne ut alt det viktigste og mest interessante om tatoveringer og graviditet, lære interessante fakta og se på bilder av gravide med tatoveringer.

Administrasjonen minner om at informasjonen kun er forfatterens mening, og eventuelle medisinske spørsmål må diskuteres med en kvalifisert medisinsk fagperson..

Er det mulig å få tatoveringer under graviditet - informasjon og fotoeksempler

Er det mulig å få tatoveringer under graviditet: fakta og bilder

Graviditet er en magisk tid for en kvinne, mens det er forbundet med noen midlertidige tabuer. Noen eksperter hevder at det ikke er noen strenge grenser når det gjelder å tatovere seg under graviditet. Likevel er det sikreste å gjøre å vente til fødselen for å få en tatovering..

De viktigste risikoene

Det er en rekke spesifikke risikoer forbundet med tatovering generelt..

Fare for infeksjon

Å få en tatovering setter en gravid kvinne i fare for infeksjon. Det er kjent at ikke alle tatoveringssalonger har de samme hygieneprotokollene. Noen oppfyller ikke engang minimumsstandarder når det gjelder å holde utstyr og nåler rene og steriliserte. Og dette er fulle av spredning av slike alvorlige sykdommer som hepatitt B, hepatitt C og HIV..

Hvis en blivende mor ved et uhell blir smittet med disse sykdommene under graviditeten, kan hun overføre en farlig infeksjon til babyen sin..

Et annet ubehagelig øyeblikk er den lange helbredelsesprosessen. Symptomer på infeksjonen som er verdt å se etter inkluderer:

  • feber;
  • frysninger;
  • røde lesjoner på tatoveringen;
  • økt kroppstemperatur;
  • illeluktende utslipp fra det tatoverte området;
  • ømhet rundt eller i nærheten av tatoveringen;
  • mørke flekker som strekker seg utover tatoveringsområdet.

En gravid kvinnes kropp endres betydelig under graviditeten ettersom huden strekker seg og hormoner kan påvirke hudens utseende. Tatoveringer på magen eller lårene, for eksempel, kan bli gjenstand for transformasjon på grunn av strekkmerker.

Hyperpigmentering kan være et resultat av hormonelle endringer som kan endre utseendet på en tatovering uten erkjennelse. I tillegg kan noen områder av huden din bli mørkere under graviditet, spesielt brystvorter, hender, mage og ansikt..

Bilde av en gravid kvinne med en tatovering 19.04.2021 №019 - gravid tatovering -

Huden til gravide er mer sensitiv, og smerteterskelen er sterkt økt. I tillegg er stressende situasjoner svært uønskede. Alt dette kan føre til for tidlig fødsel. Det er også en risiko for at blekket som brukes til å lage tatoveringen kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Og dette er en potensiell trussel mot fosteret..

Bilde av en gravid kvinne med en tatovering 19.04.2021 №025 - gravid tatovering -

Måter å minimere risikoen for tatovering under graviditet

Hvis en gravid kvinne bestemmer seg for å tatovere, er det noen generelle regler for å minimere all risiko. En av de viktigste er å finne en tatoveringssalong som har omfattende rengjøringsmetoder og nødvendige sertifiseringer..

Det er verdt å foretrekke et tatoveringsstudio, som har separate områder for tatovering og piercing..

Bilde av en gravid kvinne med en tatovering 19.04.2021 №061 - gravid tatovering -

Det er viktig å sikre at mesteren bruker en autoklav som brukes til å sterilisere nåler og annet tatoveringsutstyr..

Sørg for at nålene åpnes like før tatoveringen påføres.

Teknikeren må bruke nye latexhansker mens du påfører blekket.

Blekket skal være i engangs sterile beholdere og åpnes umiddelbart før du starter arbeidet.

Bilde av en gravid kvinne med en tatovering 19.04.2021 №057 - gravid tatovering -

Ikke nøl med å spørre og avklare detaljene av interesse. En tatoveringssalong som verdsetter sitt rykte, bør kunne svare ærlig på alle spørsmål og fortelle detaljert om tjenestene.

Det er ingen hemmelighet at hormonelle prosesser endrer ikke bare kvinnens kropp under graviditeten, men også følelsene hennes. Og det kan godt hende at bildet som ble valgt i denne perioden kan være helt skuffende umiddelbart etter fødselen..

Bilde av en gravid kvinne med en tatovering 19.04.2021 №056 - gravid tatovering -

I ingen tilfelle skal den “interessante situasjonen” være skjult for mesteren. Og etter prosedyren er det viktig å følge alle anbefalingene fra en spesialist hjemme for å sikre riktig helbredelse av huden..

Bilder av gravide med tatoveringer fra 19.04.2021 (75 bilder)

Teksten til artikkelen ble utarbeidet av: RABOTA2019_ETXT (K.V.R.)