Tatovering

Henna tatoveringer – naturlig skjønnhet eller helsefare?

Henna tatoveringer – naturlig skjønnhet eller helsefare? Hvordan få en midlertidig tatovering på hendene og hvilken henna som er trygg?

Fra materialet vil du lære alt om funksjonene ved å påføre henna-tegninger på kroppen, få tips og lære om reglene, du kan se fotoeksempler på ferdige henna-tegninger.

Henna tatoveringer - en naturlig dekorasjon av huden eller en helsefare - fotoeksempler

Henna tatoveringer – naturlig hudforbedring eller helsefare?

En henna -tatovering er en festlig kroppsdekorasjon laget ved å påføre bisarre mønstre på huden med vegetabilsk fargestoff. Skikken med å lage slike midlertidige tatoveringer på armer og ben, kalt mehendi, var populær i Afrika og Asia i antikken, da en pasta laget av den tørkede urten av forsvarsløs lawsonia ble brukt til dette formålet. Imidlertid er det verdt å vite at henna tatoveringsblandinger som brukes for tiden kan forårsake svært alvorlige allergiske reaksjoner. Så hva er verdt å vite slik at en slik kosmetisk prosedyre er trygg?

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №376 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №375 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №374 -henna tatovering-

Hva er henna tatoveringer?

Tradisjonen med å utføre midlertidige henna -tatoveringer, kalt mehendi, lever fortsatt i mange deler av verden, hvor det har blitt praktisert i århundrer. Det er fra bladene til henna (Lawsonia inermis) at en bestemt farge er tilberedt.

Mønsteret, som oppnås når en naturlig pasta av tørket henna og vann påføres overflaten av huden, kan ha en farge fra oransje til mørk brun.

Henna flekker dermed huden, mens pastaen som brukes til dette formålet forblir på huden og danner en konveks struktur. Denne praksisen har ingenting å gjøre med prosessen med å lage en ekte tatovering, som består i konstant påføring av passende fargestoff under huden..

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №449 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №448 -henna tattoo- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №447 -henna tatovering-

Er henna tatoveringer trygge??

Henna -tatoveringer er generelt trygge for huden, men som alle urteprodukter kan de forårsake en allergisk reaksjon hvis de er overfølsomme. Når du lager en tatovering utenfor hjemmet, er det verdt å sjekke sammensetningen av fargestoffet som brukes..

Henna for en tatovering skal aldri være svart. Et slikt produkt er en blanding som inneholder syntetiske fargestoffer, vanligvis ikke relatert til urter..

Denne typen stoff har en spesifikk kjemisk lukt, i motsetning til den svært aromatiske urtehennaen. Hvordan kommer det seg at syntetiske farger selges under et misvisende merkenavn? Dette skyldes mangelen på relevante lovbestemmelser knyttet til import av kosmetikk av orientalsk opprinnelse, der det ikke er lov som krever informasjon om produktets sammensetning på emballasjen..

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №437 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №436 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №435 -henna tatovering-

Aggressiviteten til svart henna fremgår av tidspunktet for søknaden, som bare er noen få minutter. I mellomtiden kan det ta opptil 12 timer å farge huden med naturlig henna..

Henna for tatoveringer bør ikke forveksles med produkter for øyevipper og øyenbryn, også kalt henna. Sammensetningen er basert på sterke syntetiske fargestoffer. Når de påføres store områder av huden, kan de forårsake en farlig reaksjon i kroppen, til og med føre til døden på grunn av anafylaktisk sjokk..

Selv om naturlig henna også kan forårsake allergiske reaksjoner, er de aldri så alvorlige som ved bruk av produkter som inneholder PPD (p-fenylendiamin er et svart fargestoff som blant annet brukes til produksjon av hårfarger, stofffarger, trykkfarger) og andre syntetiske fargestoffer.

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №430 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №429 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №428 -henna tatovering-

Midlertidig henna -tatovering – hvordan du gjør det hjemme?

Det er verdt å velge en henna -tatovering bare når du bruker tørket urt av Lawsonia merket BAQ – en kvalitet av kroppskunst som er egnet for å farge kroppen. Den enkleste måten å kjøpe dem er online..

Henna tatovering kan gjøres for hånd hjemme. Urtepulveret blandes med vann for å danne en tykk pasta. Om ønskelig kan sukker inkluderes i blandingen, noe som vil gjøre blandingen mer viskøs, så vel som eterisk olje. En kontraindikasjon for bruk er en tendens til hudirritasjon og allergi..

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №427 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №426 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №425 -henna tatovering-

Den grunnleggende oppskriften på tatovering henna er 50 g naturlig urtehenna kombinert med 1 glass vann (250 ml) og 2 ss sukker eller 10 dråper lavendelolje.

Henna maleri krever litt øvelse. Hjemmemetoden for henna-tatoveringer er å pakke pastaen inn i en cellofankegle, som deretter brukes som tusj, og tegne mønsteret med den krøllete spissen. Individuell praksis tillater over tid å bestemme pastaens ideelle konsistens, ifølge hvilken det er enkelt å tegne skisser.

På grunn av muligheten for en allergisk reaksjon, bør en allergitest utføres 24 timer før tatovering ved å påføre en dråpe pasta på huden og la den ligge der i minst et par timer. Deretter vaskes pastaen eller skrapes av og stedet undersøkes. Hvis ingenting forferdelig skjer på en dag, kan du få en midlertidig henna -tatovering. Den naturlige fargeblandingen kan oppbevares i kjøleskapet i omtrent en uke..

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №422 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №421 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №420 -henna tatovering-

Hvor lenge varer en henna -tatovering og hvordan skal man ta vare på den etter at den er ferdig?

En tegning laget med naturlig henna -pasta må beskyttes mot sollys og spre seg i flere timer – for dette, etter at en tørket skorpe har dannet seg over pastaen, blir tatoveringen pakket inn med film eller maskeringstape. I løpet av de neste timene trenger det naturlige fargestoffet i gresset gradvis inn i epidermis og skaper et semi-permanent mønster. Deretter fjernes den tørkede pastaen med vann.

Ekte henna -tatoveringer blir mørkere over tid og oksiderer. Den mest intense fargen kommer om 12 timer etter påføring av pastaen, og holdbarheten er omtrent en måned.

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №410 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №408 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №407 -henna tatovering-

Varigheten av en midlertidig henna -tatovering avhenger av mange faktorer, inkludert hvor ofte du dusjer og hvor lenge du tilbringer i solen..

Ved midlertidige tatoveringer laget med syntetiske fargestoffer, blir mønsteret fikset etter noen minutter og får umiddelbart en intens svart farge, som varer i omtrent 6 uker.

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №404 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №403 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №402 -henna tatovering-

Hvordan fjerne en henna -tatovering?

Fjerning av midlertidige tatoveringer, laget med både henna og henna-lignende stoffer, er ikke mulig med vann, såpe eller andre stoffer, fordi dette innebærer å fjerne et stort lag av epidermis som fargestoffet har trengt inn i.

Å skrubbe og gni hud som er skadelig for huden for å bli kvitt tatoveringer, frarådes sterkt. Denne handlingen kan bare øke irritasjonen og føre til utvikling av betennelse. Siden disse tatoveringene er midlertidige, er det bare å vente noen uker på at fargestoffet skal fjernes sammen med epidermis som et resultat av den naturlige eksfolieringsprosessen..

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №390 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №389 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №388 -henna tatovering-

Henna -tatoveringer er ikke for alle og absolutt ikke for barn.

Henna -tatoveringer anbefales ikke for personer med eksem og atopisk dermatitt, psoriasis eller hudtilstand. Henna -tatoveringer er heller ikke egnet for barn, og spørsmålet om dette er et relativt populært spørsmål på internett..

Blant de som slike smykker kan være forbundet med alvorlige helsekonsekvenser for, er det mennesker med spesielt sensitiv og lys hud, så vel som gravide. Men hvis fargestoffet som brukes er helt naturlig og den gravide kvinnen ikke har hudendringer eller overfølsomhet, er det ikke nødvendig å gi opp den naturlige henna -tatoveringen. Det er imidlertid verdt å sørge for at pastaen ikke inneholder essensielle oljer..

Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №366 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №365 -henna tatovering- Bilde av et interessant henna -mønster på kroppen 13/11/2020 №367 -henna tatovering-

Selv om naturlige ingredienser brukes til den midlertidige tatoveringen, må en allergitest bestås 24 timer før blekket påføres huden..

Og selvfølgelig, et stort antall bilder av eksempler på henna -tatoveringstegninger og en enorm mengde tematisk, nyttig informasjon i delen – henna -tatoveringer på nettstedet vårt .

Fotoeksempler på henna -tegninger på kroppen fra 13.11.2020 (590 bilder)

Teksten er forfatterens mening, hevder ikke å være den ultimate sannheten.

Forberedt av: TXT-STAR (Gorin Miron Alexandrovich)