Tatovering

Tatoveringsprosessen

Prosessen med å påføre en tatovering – interessante fakta

For de fleste nybegynnere er et besøk i et tatoveringsstudio et skritt inn i det ukjente. Hva er skjult bak de enkle ordene “få en tatovering”? Hva betyr det å gjøre? Hvordan tegningen du liker vil bevege seg fra papir til kroppen din?

Prosessen med å påføre en tatovering - interessante fakta - eksempelfoto

Prosessen med å påføre en tatovering – interessante fakta – eksempelfoto

Så tatovering foregår i flere stadier..

Grov skisse

Det første trinnet er å lage en grov skisse. Metoden for påføring av den foreløpige tegningen avhenger av mesteren. Noen mennesker bruker en overføringsblyant eller blekk for å lage omrisset av tegningen. Detaljer og skygger er ikke inkludert. Bildet i dette tilfellet er speilet..

Grov skisse av en tatovering - eksempelbilde

Grov skisse av en tatovering – eksempelbilde

Du kan også tegne på tre-lags papir. Deretter legges et ark med en tegning på sporingspapir, og en karbonkopi plasseres mellom dem. Deretter overføres tegningen til sporingspapir, som påføres kroppen..

Erfarne håndverkere kan bruke en tegning ved hjelp av en vanlig gelpenn, og enkelt justere skissen i prosessen.

Anestesi

Det er en utbredt oppfatning at det er veldig smertefullt å få en tatovering. Er det sånn? Svaret er utvetydig vanskelig. Faktum er at hver person har sin egen terskel for følsomhet: noen tåler et åpent brudd i armen, andre besvimer etter å ha kuttet seg med papir. I tillegg er mye avhengig av størrelsen på tatoveringen og på “lettheten” til mesterens hånd..

Smertelindring med en tatovering - eksempelbilde

Smertelindring med en tatovering – eksempelbilde

Uansett kan smerten ved piercing av en tatovering tåles, men det er bedre å ikke bruke anestesi. Frysing gjør huden mindre smidig og kvaliteten på tatoveringen reduseres. For å takle smerter, ro deg ned, slapp av, sett deg inn i en naturlig holdning..

Forberedelse

Før du påfører en tatovering, blir det ønskede området av huden barbert, avfettet med grønn såpe eller alkohol, deretter smurt med et antiseptisk middel.

Forberedelse til tatovering - eksempelbilde

Forberedelse til tatovering – eksempelbilde

Deretter påføres en liten mengde gel på huden, som ikke skal være veldig mye, ellers vil mønsteret bli uskarpt.

Tatovering

Papir med det valgte mønsteret limes på huden. Fargestoffet injiseres under huden ved hjelp av en tatoveringsmaskin.

Tatovering - eksempelbilde

Tatovering – eksempelbilde

Etter slutten av økten blir tatoveringsstedet behandlet med et antiseptisk middel. Den er smurt med en helbredende salve, en firelags bandasje påføres og pakkes inn i polyetylen av matkvalitet. Denne kompressen må oppbevares i minst 3-4 timer..