Tatuering

Hur hjälper tatueringar mot depression? Tatuering för humör.

Vissa människor hävdar att summan av den vibrerande nålen på en tatueringsmaskin, lukten av blekmedel blandat med lukten av en främling som är starkt fokuserad på 10 kvadratcentimeter av deras hud, har en lugnande effekt på dem. Naturligtvis förväntas irritation i huden som orsakas av nålen orsaka smärta. Men när något gör ännu mer ont verkar känslan som orsakas av tatueringsmaskinen bara vara en massage..

Anonym

Anonym - tatueringsfoto för depression 1

”När jag bestämde mig för att tatuera mig på kroppen var jag mest deprimerad. Vid den tiden försökte jag ta tag i något jag kunde kontrollera för att känna mig som mig själv igen; Efter att ha graverat meningsfulla ord på min hud kände jag mig stark. Jag fick min bästa väns namn på ryggen, skrivet några månader efter att en stroke helt förlamade henne när hon bara var 23 år gammal. Efter att ha sett hennes kropp återhämta sig genom åren blev denna tatuering en hyllning till hennes styrka, liksom en påminnelse om det helvete hon drog sig ur. “.

Anonym - tatueringsfoto för depression 2

Nu, som du kan föreställa dig, är tatueringssalonger fulla av människor överväldigade med sina känslor. Men under de senaste åren har det skett betydande förändringar i två relaterade saker: medvetenhet om psykisk ohälsa å ena sidan och depressionstatueringar, som är förknippade med en persons inställning till sin depression, ångest eller sorg, å andra sidan . Vissa är personliga mantran, andra är uttryck för solidaritet med andra som har haft liknande erfarenheter..

Emma Tarbard

Depressionstatueringar är också ibland sorgetatueringar. Medan vissa människor har namnet på någon nära de har tappat etsat på huden, har 30-åriga Emma Tarbard från London en dopaminkemi bakom örat. När hennes mamma dog av cancer ville hon ha en symbol som exakt skulle fokusera styrkan i den avlidnes ande. ”Jag har en tatuering som påminner mig om min mammas kraft. Det påminner mig om att inte vara så hård mot mig själv och komma ihåg att belöna mig själv, säger Tarbard.

Emma Tarbard - Depression Tattoo Photo 1

“Det är ungefär som ett stridsärr”, säger David Clemansky, professor i tillämpad psykologi vid NYU Steinhardt, som också tror att depressionstatueringar som Browns kan stödja människor genom att hjälpa dem att erkänna att de har gått igenom något komplicerat och sedan kommit till deras fötter. ”Detta kan göra det möjligt för dem att gå framåt till viss del, vara medvetna om det förflutna och acceptera det, integrera det med sig själva. Jag hoppas att de ser sig själva som starkare. “.

Arianna James

Arianna James, 20, studerade utomlands i Peking när hennes depression förvärrades. “Min ångest var också på topp”, säger hon. ”Denna hopplöshet fick mig att vilja ligga kvar i sängen för alltid; och oavsett hur mycket jag sov, var jag alltid trött. ” Hon fick en tatuering med en rad från en av hennes favoritböcker, “The Raven Cycle”, som beskrev vilken typ av “uppvaknande” hon längtade efter när hon mådde dåligt..

Arianna James - Depression Tattoo Photo 1

Clemansky förklarar: ”Oavsett om det är att minnas någon du har förlorat eller en påminnelse om din depression, kan det betyda att du har accepterat det som hände dig. En sådan tatuering kan också vara en symbol som förbinder dig med andra som har gått igenom något liknande. ” “Det är som att vi är bröder och systrar i den här upplevelsen”, säger han. “Jag tror att alla använda saker som är synliga – vare sig det är ett armband eller ett halsband eller en tatuering – verkligen kan skapa en gemenskap där människor kan känna sig själva och också känna sig förstådda.”.

Förberedd av: viduf (Krasilnikov Stanislav Innokentyevich)