Tatuering

Hur man gör mehendi (henna -ritningar)

Mehendi är tillämpningen av teckningar på kroppen, som, i jämförelse med tatueringar, är kortlivade och varar bara ett par veckor. Med den här funktionen kan du använda olika typer av mönster oändligt många gånger. Dessutom, till skillnad från samma tatueringar, är mehendi helt ofarlig för huden..

Det är mycket svårt att spåra ursprunget till denna konst. Många hävdar att mehendi har sitt ursprung i Indien, men detta är långt ifrån fallet. Även i det antika Egypten kan du se dess ursprung, där henna ritningar applicerades på kvinnor i samhällets övre skikt. Nu förknippar många denna konst med indisk kultur och traditioner..

foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №005 - Hur man gör mehendi_

Indiska mehendi är något ofattbart. Otaliga teckningar som använder en mängd olika symboler. Ett exempel är bilderna på olika djur, träd, blommor etc. Även i Indien används mehendi inte bara som ett sätt att dekorera kroppen, utan också för olika slags ritualer och traditionella helgdagar..

Varje teckning har en speciell betydelse. Till exempel ger bilden av en elefant, enligt legenden, lycka till och framgång för sin ägare..

Hur man gör mehendi (henna ritningar) – hur man gör och hur man sparar?

För att skapa mönstret används henna, som extraheras från cinchona -trädet. Först plockas löv från träden, som sedan torkas och bryts tills ett pulver bildas. Detta pulver kan förvaras i cirka sex månader om förpackningen är tät. Det är han som används för att skapa en pasta, som i slutändan används för att måla på kroppen..

foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №010 - Hur man gör mehendi_ 24234

Olika ingredienser kan läggas till pastan. Detta är nödvändigt för att hon ska bilda en speciell färg. Som ingredienser kan vara aska, kaffe, citronsaft, etc..

En trä- eller metallpinne, en pensel eller ett speciellt rör med färdiglagad henna kan fungera som ett verktyg för att rita mönster. Ansökningsförfarandet kan ske både för hand och med hjälp av en stencil, som förbereds i förväg..

Efter applicering av henna är det nödvändigt att vänta i 6 till 8 timmar. Denna tid är nödvändig för att teckningen ska torka. Det är oönskat att blöta målningen, den resulterande skorpen ska lossna av sig själv. Den slutligen torkade pastan kan strö med citronsaft, eller ritningen kan vara våt med specialolja. På så sätt kommer mehendi att hålla längre..

foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №002 - Hur man gör mehendi_

Det är också värt att överväga att färgen på henna mörknar på en dag eller två efter applicering. Var därför inte förvånad över att mönstren så småningom kommer att få en ljusröd färg..

Hur länge kan mehendi vara

Den tid mehendi kan pågå på huden beror på olika faktorer: pastans färg, platsen där ritningen applicerades, hur ofta vatten kom på den. Man tror också att vita och svarta blandningar tvättas av snabbare. I allmänhet, beroende på dessa faktorer, kan ritningen pågå från en vecka till en månad..

foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №001 - Hur man gör mehendi_ foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №003 - Hur man gör mehendi_ foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №004 - Hur man gör mehendi_

foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №006 - Hur man gör mehendi_ foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №007 - Hur man gör mehendi_ foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №008 - Hur man gör mehendi_

foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №009 - Hur man gör mehendi_ foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №010 - Hur man gör mehendi_ foto Hur man gör mehendi från 01.08.2017 №012 - Hur man gör mehendi_

För många är mehendi en tradition, för andra är det ett sätt att uttrycka sig själv och en slags hyllning till mode. Men en sak ger säkert inga tvivel, mehendi är en riktig konst som utan tvekan förtjänar beundran..

Titta på videon:

Förberedd av: serjfl (Zagidullin Sergey Vladlenovich)