Tatuering

Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet

Nyligen har tatueringar upphört att vara ett attribut för fängelseliv eller tillhör en subkultur, och en helt målad hand är inte ett hinder för att få jobb. Men tatueringar i ansiktet och huvudet orsakar fortfarande uppriktiga överraskningar bland andra. Artikeln innehåller berättelserna om två personer som inte var rädda för att ändra sitt utseende så radikalt, liksom vad en tatuering betyder för dem..

 

Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - berta - 19 år gammal - foto 2 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet – berta – 19 år gammal – foto 2 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - berta - 19 år gammal - foto Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet – berta – 19 år gammal – foto

Berta, 19 år

Flickan fick sin första tatuering vid 16 års ålder, och inte en liten och oansenlig teckning, men omedelbart radikalt – en bild av Van Gogh för varje hand, och lite senare ännu fler linjer på hennes ansikte. Designen av den framtida teckningen Berta kan skapa själv, eftersom hon är illustratör.

Ögonbilder är en annan historia. När flickan bara var 14 år fick hon sömnproblem och socialisering var också svår, eftersom andra ofta inte accepterar människor som på något sätt skiljer sig från andra. I sina drömmar såg Bertha människor, istället för deras ansikten hade de bara vitt utrymme. Detta fick tjejen att få en ögontatuering på hennes panna..

Berta konstaterar att det inte finns några problem med arbetet, arbetsgivaren själv ringde henne och bjöd henne att komma på en intervju i animationsstudion Airplane. Den animerade serien “Fixies” skapas här..

Släktingar reagerade på passionen för tatueringar på olika sätt. Mormor kräver ständigt att ta bort alla tatueringar från hennes panna, medan mamma praktiskt taget inte märker förändringarna. Ibland säger släktingar fortfarande att Berta redan har stympat sig.

Flickan erkänner att hon en gång vid ingången till tandköttet stoppades av en säkerhetsvakt och sa att de inte skulle få komma in i affären med ett sådant utseende. På frågan om vad som var fel med utseendet svarade vakten att detta utseende är oacceptabelt och oanständigt.

Tatueringar för en tjej är som en ikon som visar hennes inre. När allt kommer omkring speglar var och en av tatueringarna på kroppen någon egenskap hos en persons karaktär. Men Berthas tatuering var inte utan smärta, eftersom bedövningen inte alltid fungerade som den borde, och till exempel när hon ritade en bild på magen gick flickan nästan i böjd position i flera dagar.

Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - Vitaly - 34 år - foto 2 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet – Vitaly – 34 år – foto 2 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - Vitaly - 34 år - foto 3 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet – Vitaly – 34 år – foto 3 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - Vitaly - 34 år gammal - foto Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet – Vitaly – 34 år gammal – foto

Vitaly, 24 år

Den unge mannen fick sin första tatuering vid 17 års ålder på armen, det visar ett hjärta med fåglar. Med tiden har tatueringen vuxit, och de två sista gjordes ganska nyligen: på nacken och avbildade en dolk i ansiktet. I allmänhet är Vitalys kropp fullproppad, bara hans bröst och rygg är inte upptagna med ritningar. Men armarna och benen är helt täckta med tatueringar..

Alla tatueringar görs av olika, men beprövade och välbekanta mästare, för enligt Vitaly är det viktigaste att befälhavaren förstår sin verksamhet. Vitaly kommer inte längre ihåg hur många tatueringar han har på kroppen i allmänhet, och det är ingen idé att räkna dem.

Den första tatueringen i ansiktet dök upp för tre år sedan, och nu finns det fyra av dem. Mamman reagerade extremt negativt på detta, men slutade själv slutligen. Min pappa stöttar och vill till och med själv tatuera sig, men min mamma är kategoriskt emot det. Brodern har inte heller något emot och fyllde till och med sig en teckning..

Nästan alla Vitalys vänner har tatueringar, och i hans miljö kretsar nästan alla människor inom punkrock. I Ryssland tror många att tatueringar endast är inneboende hos representanter för subkulturen, men i Europa är allt inte så, till exempel i Tjeckien sprang en man med en tatuering i ansiktet till president.

Vitaly tänkte aldrig på vad en viss tatuering betyder. För honom är detta bara en prydnad av hans kropp. Vissa bär armband och kedjor, andra lägger tunnlar i öronen och vissa tatuerar sig.

Vitaly säger att det mest smärtsamma är att få tatueringar på bröstet och huvudet, troligen för att här är huden mycket närmare benen. Vissa människor gråter till och med när de tatuerar sig..

Människor runt honom är tvetydiga om Vitaly. Till exempel börjar mormödrar på gården att fråga varför sådana dramatiska förändringar i utseende är till för. Andra är glada och försöker ta reda på hur man kommer till befälhavaren.

Än:

Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - mer - foto 1 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - mer - foto 6 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - mer - foto 5

Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - mer - foto 4 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - mer - foto 3 Invånare i Moskva med tatueringar i ansiktet - mer - foto 2

Förberedd av: valerat93 (Tereshchenko Valery Andreevich)