Tatuering

Kan laser hårborttagning göras på en tatuering?

Nödvändigtvis! Uppmärksamhet!

Materialet är endast för informationsändamål, det är inte en handlingsinstruktion. Om du har några hälsoproblem, problem eller frågor, rådfråga din läkare eller kvalificerad vårdpersonal.

Här kan du ta reda på svaret på en vanlig fråga: Kan du göra laserhårborttagning på en tatuering? Få ett entydigt svar, lär dig om orsakerna och funktionerna för hårborttagning från hudytan som tatueringen appliceras på.

Du kan göra laserhårborttagning på en tatuering - foto för artikel 20062021 1

Du kan göra laserhårborttagning på en tatuering – ett kort och informativt svar “NEJ”

  • Det mest rationella och minst riskfyllda är att vägra laserhårborttagning från hudytan som tatueringen appliceras på. Det är lämpligt att ta bort hår från kroppen med en laser och rengöra området med en tatuering av oönskad växtlighet genom att “shugaring” eller på ett annat sätt som inte innebär laserverkan på huden..
  • Applicera en tatuering efter laserborttagning – du kan säkert.
  • * du kan försöka ta bort hår från området med tatuerad hud med en speciell “nanosekund neodymiumlaser”, det finns information om att detta alternativ är säkert. (Men det är inte exakt).

Du kan göra laserhårborttagning på en tatuering - foto för artikel 20062021 2

Vad en tatuering hårborttagning laser kommer att göra?

Allt beror på pigmentets färg och dess sammansättning. Det mest iriserande alternativet för tatueringsägaren som bestämmer sig för att ta bort hår från ytan på den tatuerade huden med en laser – det kommer att förändras färg på pigmentet, utan andra konsekvenser.

Om pigmentet i tatueringsmönstret reagerar annorlunda när det värms upp av lasern, kommer en blister att dyka upp på exponeringsstället på grund av hudbrännskador, som sedan kan förvandlas till ett “mini -ärr”. Ärret kan antingen vara en ljusare plats eller en mörkare – oförutsägbar.

Många som försökte ta bort hår i läppområdet med tatuering med laser märkte att läppfodrets röda pigment kan bli brunaktigt efter exponering för lasern och kanske till och med svart..

Du kan göra laserhårborttagning på en tatuering - foto för artikel 20062021 3

Hur man tar bort hår med en laser bredvid en tatuering?

Platsen med tatueringen behandlas med en kosmetisk penna, “tjockt”, för att skydda pigmentet i tatueringsmönstret från laserverkan på hudområdena intill tatueringen.

Efter laserhårborttagning på kroppen avlägsnas håret från tatueringsytan med shugaring eller annan metod..

Du kan göra laserhårborttagning på en tatuering - foto för artikel 20062021 4

Allt ovanstående fungerar likadant för båda könen, du har inte glömt att laserhårborttagning för män blir mer och mer populärt idag. Vi lärde oss om detta från våra vänner från epilaserman.ru, som är specialiserade på laserhårborttagning för män i Ryssland.