Tatuering

Olja till mehendi

Under de senaste åren har det mystiska ordet “mehendi” blivit allt vanligare. Vad betyder det? Om vi ​​översätter komplexa termer från ordböcker till mänskligt språk är det här ritningar som appliceras med specialfärg på människans hud. Mehendi är en bra ersättare för tatueringar. Om du bestämmer dig för att tatuera dig, men inte vet hur ritningen kommer att se ut på dig, kan du göra mehendi och allt kommer att bli klart. Själva ritningarna kan varieras: djur, växter, inskriptioner etc. Att ta hand om dem är ganska enkelt, men det behövs fortfarande. Det viktigaste förfarandet efter den direkta appliceringen av mehendi är att belägga mönstret med olja. Hur du gör det bättre, dess ungefärliga pris och annan information kommer du att lära dig i vår artikel.

Olja för mehendi - ett val innan köp - tips - foto 4

Olja för mehendi (henna ritningar) – ändamål

Denna olja har ett tillräckligt antal funktioner, men vi kommer att berätta om de tre viktigaste.

  1. Mjukar upp huden. Efter applicering av mehendi blir huden mycket torr. Om du vill återställa den tidigare mjukheten i huden, är oljan definitivt värd att köpa. Naturligtvis kan du också använda en vanlig mjukgörande kräm, även om oljan kommer att göra mycket bättre med detta, särskilt om du antar att den har en naturlig sammansättning..
  2. Antibakteriell effekt. Efter applicering av en sådan tvättbar ”tatuering” är det viktigt att desinficera ritningen, men här hjälper den vanliga grädden dig inte.
  3. Håller bildens ljusstyrka. Efter applicering av denna olja kommer din teckning inte bara att hålla längre på huden, utan kommer inte att blekna i solen och vid kontakt med vatten..

Olja till mehendi - ett val innan köp - tips - foto 1

Naturligtvis har olja för mehendi fortfarande ett ganska stort antal fördelar, till exempel en kortsiktig expansion av porer, även om det är dumt att lista dem alla, ovanstående oljefunktioner rekommenderar det redan att köpa.

Hur man använder mehendi -olja?

När du skapar mehendi appliceras olja två gånger. Första gången du måste applicera den innan befälhavaren kommer att göra en ritning åt dig, och andra gången i slutet av ritningen för att fixa den. Du måste använda en mycket liten mängd olja, och själva lagret ska vara tunt.

Olja för mehendi - ett val innan köp - tips - foto 2

Information innan du köper olja till mehendi

Priset på sådan olja beror naturligtvis på volymen och företaget. Oftast produceras bubblorna för det i en liten volym – cirka 6 milliliter. Till en början kan det tyckas att det här är väldigt litet, och det kommer bara att räcka för en ritning, men så är det inte. Priset för ett sådant rör varierar från 100 till 200 rubel, genomsnittspriset kommer att vara cirka 150 rubel.

Olja för mehendi - val innan köp - tips - foto 3

Kompositionerna för olika företag kommer naturligtvis att skilja sig från varandra, men inte mycket. Till exempel, när vi tog den första flaskan olja på apoteket, läste vi följande komposition: terpineololja, eukalyptusolja, kryddnejlika.

Ett ganska stort antal företag producerar oljor för mehendi. Bland mästarna är flera värderade, vilket vi kan berätta om. Den första är Irisk Professional. För en nybörjare kanske den här frasen inte ger något, men människor som har arbetat i denna bransch länge känner till det. Inte ett dåligt företag Ayun. Plus med detta företags oljor är att de produceras i stora volymer – 20 ml, men priset är ganska stort – cirka 300 rubel.

Förberedd av: malinnik (Prokhorova Margarita Vadimovna)