Tatuering

Orsakar processen med att tatuera huden akut smärta?

Här kan du ta reda på hela sanningen om smärta och obehag vid tatuering, lära dig om de platser där det gör ont och där det inte alls gör ont att tatuera sig, få tips och lära sig intressanta fakta.

Orsakar processen med att tatuera huden akut smärta - information och tips

Orsakar processen med att tatuera huden akut smärta: fakta och användbar information

Det finns många myter om smärta vid tatuering. Lyckligtvis är de flesta av dem långt ifrån sanningen. Det rätta är att du måste räkna med att hela processen alltid kommer att vara mer eller mindre smärtsam, och detta kommer naturligtvis inte att vara en obehaglig upplevelse. Om en person är mycket känslig och vill tatuera sig, bör de läsa grundläggande information. Vilken?

Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 1

Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 7 Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 8 Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 9 Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 10

De mest smärtsamma platserna på kroppen

Smärtan som uppstår när man applicerar det valda mönstret på huden är mycket uthärdligt. Det finns dock vissa delar av kroppen där det kommer att märkas mer. De som av olika anledningar är rädda för obehagliga känslor bör tänka noga på platsen där tatueringen kommer att göras. Vilka platser bör du undvika? Kundupplevelsen visar tydligt att mer obehag känns i revbenen. Eftersom hudlagret är ganska tunt här och det nästan inte finns någon fettvävnad, bör ökningen av smärta tas för givet..

Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 3

Personer som vill tatuera sig på benen eller anklarna måste också räkna med en viss grad av smärta. Orsakerna till den ökade känsligheten för nålstick är desamma som i det första nämnda fallet..

Hand- och fingertatueringar blir mer och mer populära. Det bör dock komma ihåg att dessa platser är mycket starkt internerade och därför kommer nervreceptorer att överföra smärtstimuli mycket mer intensivt. Vad mer bör du veta?

Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 4

Finns det sätt att lindra smärtan?

Detta väcker en mycket viktig fråga: finns det sätt att lindra smärta idag? Naturligtvis har. Vissa studior använder läkemedel som är avsedda att lindra smärta. Detta är dock inte alltid en bra lösning. Bedövningsmedel, i vilken form de än är, håller inte länge. Ofta, efter att bedövningen försvinner, blir smärtan mer märkbar. Tyvärr förlänger användningen av anestesi också den tid det tar för tatueringen att appliceras och resulterar i att proceduren tar längre och mindre läkning..

Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 5

För att göra proceduren mindre smärtsam måste du förbereda dig ordentligt för sessionen. Några dagar före proceduren bör du avstå från att dricka alkoholhaltiga drycker. Alkohol förtunnar blodet och ökar sannolikheten för kraftiga blödningar. Som experter betonar beror mycket på de individuella anlag för en person, kallad smärttröskel. I varje person kan den ställas in på en helt annan nivå. Därför, vad vissa människor känner bara som en försiktig prick, för andra har all anledning att vara obehaglig. Kroppen ska vara vilad, väl hydrerad och näring, det är lämpligt att återfukta huden ett par dagar innan tatueringen appliceras, vilket underlättar mästarens arbete och som ett resultat kommer detta att minska känslan av obehag.

Smärta vid applicering av en tatuering - tatueringsvärk - foto 26012021 6

Det är också viktigt att informera artisten om hälsotillståndet under sessionen – då kommer han att kunna anpassa driftläget för att minimera obehag och smärta..

Texten är författarens åsikt, gör inte anspråk på att vara den yttersta sanningen.

Texten i artikeln utarbetades av: KUHAREV_ANTON (## FIO ##)