Tatuering

Tatuering med VR -teknik gör att killen kan spela “Sonic: Super Hedgehog”

Spelet Pokémon Go “för tillfället för många av oss – den enda upplevelsen av interaktion med ytterligare verklighet. Vi har redan samlat dem alla och nu vill vi spela något mer klassiskt spel med VR -teknik.

Tatuering med VR -teknik gör att killen kan spela Sonic - super hedgehog - foto 3

Tatuering med VR -teknik gör att en kille kan spela Sonic: Super Hedgehog – fakta

Men den här gången används äkta läder för kontroll. Typ. En tatuering med ytterligare verklighet låter dig spela Sonic. En kille som heter Olo Sabandia lade ut sin tatuering på Twitter, vilket gör att du kan komma i kontakt med VR -teknik, och det är ännu coolare än du kanske tror. Han skapade den med hjälp av Unity -programvara, som ofta används för att utveckla videospel. Slutsatsen är detta: hans riktiga tatuering, som är gjord i form av en gamepad, fungerar som en markör som programmet augmented reality känner igen. Smarttelefonen skannar tatueringsområdet och känner igen fragmenten som kontroller. Tatueringen ser inte bara fantastisk ut, den ger dig möjlighet att spela den gamla versionen av Sonic. Naturligtvis, medan det är omöjligt att tala om spelet i sin helhet, för tillfället lärde Olo igelkotten bara att hoppa.

Vid första anblicken kan det tyckas att hela detta koncept finns i den virtuella världen, men ta en närmare titt – det här är verkligen Olo. Det här är coolt i sig, och med en sådan gamepad är det väldigt enkelt att återställa allt och börja om om du inte är nöjd med resultatet. Vår journalist Dan Casey pratade med Sabandia om tatueringens utveckling, vilka svårigheter han mötte, varför han valde Sega management.

Tatuering med VR -teknik gör att en kille kan spela Sonic - super hedgehog - foto 1

Vad var det svåraste när man utformade en tatueringsskiss?

Jag ville välja en teckning som skulle betyda något viktigt för mig, för den kommer att förbli hos mig för alltid, men det måste också vara något som VR -tekniken känner igen. Det måste vara något med raka linjer, skarpa kanter och hög kontrast. Jag gjorde några skisser som såg bra ut på papper, men de fungerade inte när de överfördes till huden tillfälligt, så jag försökte göra min skiss mer primitiv. Det är lättare för programmet att känna igen några grundläggande former.

Varför valde du NES gamepad?

Jag var en gång den mest hängivna fan av SEGA -konsolen, så när jag tänkte på interaktiv tatuering, kom Genesis gamepad direkt på minnet. Tyvärr förmedlade inte bara raka linjer dess väsen. Jag kunde inte göra Genesis -styrenheten på ett sätt som känns igen av programvaran, så jag var tvungen att vända mig till Plan B. NES -kontrollen är en slags ikonisk sak, och den har också en lämplig silhuett. Jag ritade det faktiskt ur flera rutor så att linjerna är lika långt från varandra på alla ställen. Jag har också många fina minnen av när mina kusiner och jag noga tänkte på vilken patron vi skulle ta till helgen, det kunde vi bara välja. Ibland valde vi ett bra spel, ibland inte..

Tatuering med VR -teknik gör att en kille kan spela Sonic - super hedgehog - foto 2

Planerar att göra resten av spelfunktionerna tillgängliga?

I teorin kan jag spela fullt ut, men jag behöver fortfarande lära mig för detta, och det här är mer lämpligt för spel som Arkanoid eller Space Invaders, där du bara behöver flytta från sida till sida och ibland ner. Jag kan fullt ut aktivera D-pad, men om bara den övre delen fungerar utan att använda dem på sidorna är många spel omöjliga att spela. Till och med det faktum att jag gjorde Sonic -hopp är redan fantastiskt.

Vilka spel skulle du vilja spela i augmented reality med en tatuering? Lämna dina alternativ i kommentarerna.