Tatuering

Tatueringsvård i början

Här lär du dig att ta hand om en tatuering under de första dagarna, få några användbara tips och tricks, lära dig de grundläggande reglerna, läsa om oacceptabla misstag.

Viktig!

Om någon inflammation uppstår (rodnad, irritation, etc.), kontakta en kvalificerad läkare. Det är enkelt och billigt, men garanterar att du rädda din hälsa och ditt liv. Självmedicinera inte!

Tatueringsvård i de första dagarna - användbar information och tips

Tatueringsvård i de första dagarna: fakta, tips, regler

Kvaliteten på den utförda ritningen beror på hur högkvalitativ vården av tatueringen kommer att vara. Såret läker i flera steg, som alla har sina egna specifika egenskaper.

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0002 - korrekt tatueringsvård -

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0011 - korrekt tatueringsvård - Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0012 - ordentlig tatueringsvård - Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0013 - korrekt tatueringsvård -

Tatueringsvård de första timmarna

Bokstavligen omedelbart efter att tatueringen är klar behandlar tatueraren platsen med en antiseptisk och sårläkande salva. Ofta appliceras en matfilm ovanpå, som fixeras med ett medicinskt gips. Således kommer den nya tatueringen att skyddas mot yttre irriterande ämnen och bakterier. Filmen måste dock tas bort efter några timmar för att förhindra imma..

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0003 - korrekt tatueringsvård -

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0015 - korrekt tatueringsvård - Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0016 - korrekt tatueringsvård - Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0017 - korrekt tatueringsvård -

 1. Efter att du har tagit bort filmfilmen måste tatueringen tvättas med varmt rinnande vatten och antibakteriell tvål (helst flytande). Om det inte finns någon flytande tvål, skumma handflatorna med vanlig tvål och skölj försiktigt tatueringen.

 1. Nästa steg är att torka av tatueringen genom att blotta med en handduk, vanligt eller papper. Torka aldrig av tatueringen som efter en vanlig dusch, så du kan skada den nya “tatueringen”.

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0004 - korrekt tatueringsvård -

 1. Applicera läkningssalvan, Bepanten eller Panthenol, i ett litet lager. Sådana salvor kan köpas på apoteket närmast tatueringssalongen..

 1. Klipp ut önskad storlek från den absorberande blöjan, den kan också köpas på apoteket närmast salongen, täck tatueringen och fixa blöjan med en gips eller på annat bekvämt sätt.

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0005 - ordentlig tatueringsvård -

Vård i de första dagarna

Det viktigaste stadiet, som bestämmer läkningens hastighet och kvalitet. Vårdprocessen är inte komplicerad, men kräver regelbunden uppmärksamhet..

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0006 - korrekt tatueringsvård -

 • Bär filmen i högst 6-12 timmar, men det är bättre att kontakta befälhavaren;

 • Tvätta såret med vatten och antibakteriell tvål, men torka inte av det – torka av det lite med en pappershandduk och vänta tills det torkar av sig själv;

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0007 - korrekt tatueringsvård -

 • Använd speciella läkande salvor;

 • Upprepa dessa procedurer tre gånger om dagen under de första dagarna efter ritningen..

Var noga med att följa alla dina mästares rekommendationer för snabbare läkning. Om du känner att något är fel med din tatuering, ring snarast befälhavaren och gå på konsultation!

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0008 - ordentlig tatueringsvård -

Allmänna rekommendationer

 • Se till att det inte bildas en lymfskorpa på huden, eftersom det kan skada mönstret;

 • Tvätta händerna väl med tvål och vatten innan du vidrör tatueringen;

 • Ta inte en kontrastdusch. Tvätta med ljummet eller något ljummet vatten;

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0009 - korrekt tatueringsvård -

 • Det är bättre att skjuta upp sport och träning, särskilt om ritningen är på en plats där den kommer att översvämmas av svett hela tiden;

 • Välj rätt kläder som inte kommer att skada mönstret och irritera huden;

 • Undvik poolen och havet, eftersom klorerat och saltvatten kan skada en tatuering..

Foto korrekt tatueringsvård 26/01/2021 # 0010 - korrekt tatueringsvård -

Sammanfattningsvis noterar vi att tatueringar gjorda direkt i salongen läker snabbt och enkelt om de sköts ordentligt. Bara några få typer av pigment kan orsaka allergier, vilket lyckligtvis är mycket sällsynt. Följ därför ritningen, drick mer vatten och ge upp alkohol ett tag..

Texten är författarens åsikt, gör inte anspråk på att vara den yttersta sanningen.

Texten i artikeln utarbetades av: MIRONSC (Miron Zolin)