Tatuointi

Hän ottaa tatuoinnin 97 -vuotiaana

Hän ottaa tatuoinnin 97 -vuotiaana – mahdollisesti vanhin tatuoija Filippiineiltä

Jokainen, joka on edes vähän kiinnostunut tatuoinneista, tietää, että tämä prosessi merkitsee erilaisia ​​piirtotyylejä. Olemme kaikki ainakin kerran kuulleet sellaisia ​​nimiä kuin Chicano, grafiikka, minimalismi, vanha ja uusi koulu tai ainakin realismi.

Mutta tosiasia, että myös piirtotekniikka on erilainen – hyvin harvat tietävät. Eikä ole yllättävää, koska tatuointien kasvavan suosion ohella löydettiin optimaalinen ja nopea tapa täyttää haluamasi. Laaja valikoima eri valmistajien pyöriviä ja induktiokoneita mahdollistaa jokaisen valita helppokäyttöisen kottikärryn. Ja satoja vuosia sitten käytetty menetelmä ei enää kiinnosta ketään..

Tästä tekniikasta on kuitenkin myös faneja, jotka tulevat ympäri maailmaa aitoon tatuointiin..

Wang Od

Hän ottaa tatuoinnin 97 -vuotiaana - mahdollisesti Filippiinien vanhin tatuoija - valokuva

Yksi harvoista, joka omistaa muinaisen tekniikan, on 97-vuotias Filippiinien asukas, jonka työkokemus on yli 50 vuotta. Hänen nimensä on Wang Od ja ihmiset eri puolilta planeettaa todella tulevat hänen luokseen. Mutta päästä mestarin luo, joka omistaa muinaisen tekniikan, ei ole niin helppoa. Hän asuu Kalingan maakunnassa Filippiineillä, jonne pääsee vain vuoristokulkujen, kivivyöryjen ja likaisten teiden kautta. Mikä ei kuitenkaan pysäytä tatuointitaiteilijan asiakkaita.

Mambotok

Mambotokit ovat tatuointitaiteilijoita, jotka omistavat muinaisen piirustusten piirtotekniikan – Kalinga, joka on nimetty siirtokunnan mukaan ja joka tunnetaan myös nimellä Mambotok. Paikallisten metsästäjien kehon tatuointeja pidettiin maskuliinisuuden ja rohkeuden symbolina. Filippiiniläiset uskovat, että Kalinga -tatuointi symboloi metsästäjälle välttämättömiä ominaisuuksia, kuten rohkeutta, kätevyyttä ja voi toimia myös suojana. Naiset sen sijaan käyttivät piirustuksia jyvinä, pisteinä, risteinä, viivoina ja käyttivät niitä koristeena. Nimi itsessään – Mambotok, tarkoittaa “taputtamista tapilla”. Tässä paljastuu tekniikan tärkein ja ainoa työkalu – muste piilillä, jossa on pyrstö, ajetaan ihoon napauttamalla tappia kivellä.

Tatuointitaiteilijan historia

Wang Odin tatuointitaiteilijaksi alkoi rakkaustarina. Nuoruudessaan hän oli rakastunut soturiin, ja kun heidän kylänsä tuhonneet sotilaat tappoivat hänet, hän jäi yksin eikä koskaan rakastanut ketään eikä hänellä ollut lapsia. Wang itse opetti tämän tekniikan hänen isänsä ollessaan 15 -vuotias, kun hän itse toi hänet ottamaan tatuoinnin paikalliselta taiteilijalta. Rakastajansa muistoksi hän päätti hallita tekniikan täydellisesti ja jatkoi kylän sotilaiden tatuointia. Mutta ajat muuttuvat, ja nyt hän tekee ne tavallisille matkustajille. Nyt hän tekee pääasiassa koristeita, tulostaa kuvia lintuista ja eläimistä sekä erilaisia ​​symboleja..

Tekniikan salaisuudet

Helmikuussa 2018 Wang täytti 101 vuotta, mutta hän uskoo, että muinainen tatuointitekniikka elää edelleen, koska hän välitti tietonsa esivanhemmilleen ja opetti heille mestaruuden. Ja kun otetaan huomioon se tosiasia, että Wang Od on tunnustettu yhdeksi Filippiinien elävistä kulttuuriarvoista, voit olla varma, että hänen ja hänen taiteensa muisti ei unohdu pitkään aikaan..

Valmistaja: komlevaas (Komleva Anastasia Sergeevna)