Tatuointi

Kameleontti -tatuoinnit muuttavat väriä ja voivat auttaa diagnosoimaan sairauksia

Kun pari turistia törmäsi Otzin muumioon Alpeilla vuonna 1991, he tietämättään löysivät esimerkin historian ensimmäisistä tatuoinneista. 5300-vuotiaalla vartalolla on 61 tatuointia suorina viivoina, jotka on piirretty iholle..

Kameleontti -tatuoinnit muuttavat väriä ja voivat auttaa diagnosoimaan sairauksia - kuva 1

Kameleontti -tatuoinnit muuttavat väriä ja voivat auttaa diagnosoimaan sairauksia – tosiasiat

Carson Bruns, CU Boulderin kemisti, yllätti enemmän kuin näiden piirustusten ikä..

“Ne eivät eroa tatuoinnistamme”, Bruns selitti. “Aivoni räjähtävät, kun tajuan, että käytämme edelleen samaa tekniikkaa.”.

Brunsilla on myös muutama tatuointi ja hän haluaa tehdä muutoksen. Hän ja jatko -opiskelija Jesse Butterfield kehittävät sarjaa “teknisiä tatuointeja”, jotka eivät vain näytä viileiltä iholla – ne myös muuttavat väriä eri kehon signaalien perusteella. Toistaiseksi työn alla ovat tatuoinnit, jotka näkyvät vain auringossa, ja värilliset tatuoinnit, jotka katoavat kuumentuessaan..

Näillä tatuoinneilla on tietysti taiteellista arvoa, mutta Bruns tekee niistä myös hyödyllisiä. Hän haluaa tehdä näistä tatuoinneista kanavan henkilön ja hänen ruumiinsa välillä – ne varoittavat ihmisiä kuumuudesta tai auttavat diagnosoimaan ilman kalliita verikokeita..

Bruns puhui ideoistaan ​​lauantaina 1. joulukuuta TEDxMileHighissa.

Kameleontti -tatuoinnit muuttavat väriä ja voivat auttaa diagnosoimaan sairauksia - kuva 2

“Kun ajattelet tatuointeja, sinusta tuntuu, että ne ovat vain mustehiukkasia ihon alla”, Bruns sanoo. “Ja ajatuksemme on, entä jos voimme käyttää nanoteknologiaa tehdäksemme näistä hiukkasista todella hyödyllisiä?”

Mukautetut värit

Tällaisten tatuointien luominen yhdistää Brunsin kaksi intohimoa. Mies yrittää myös oppia hallitsemaan molekyylejä ja luomaan pienoismekanismeja..

Mutta Coloradon syntyperä on todellinen taiteilija sydämessään; hän luo mitä hän kutsuu “mukautetuiksi värivalikoimiksi”. Hän opettaa värikurssia ATLASissa, puhuu piirustuksen historiasta ja kulttuurista ihmisyhteiskunnassa. Hän jopa piirsi sarjan kuvia totemieläimistä – siellä on sekä karhu että kirahvi, outoa kyllä, puhveli – kaikki psykedeelisissä väreissä..

“Pidän maalikemiasta ja värikemiasta”, Bruns selitti..

Hänen tekninen tatuointiprojekti yhdistää hulluja värejä ja nanoteknologiaa pienoiskoossa. Bruns selitti, että tatuointi pysyy iholla, koska se pysyy solua ympäröivässä interstitiaalisessa nesteessä eikä siten tuhoa sitä..

Jotta älykkäät musteet olisivat yhtä vakaita, hänen tiiminsä laittaa väriaineita muovimikrokapseleihin, jotka ovat monta kertaa leveämpiä kuin ihmisen hiukset. Nämä kapselit suojaavat väriaineita kulumiselta, mutta antavat sinun tuntea ja vastata kehon muutoksiin. Ja nämä väriaineet voidaan levittää iholle samoilla neuloilla, joita tavalliset tatuointitaiteilijat käyttävät..

Kameleontti -tatuoinnit muuttavat väriä ja voivat auttaa diagnosoimaan sairauksia - kuva 3

Auringon pisamia

Bruns pitää tätä lähestymistapaa lupaavana. Hän ja Butterfield esimerkiksi kokeilivat teknisten tatuointien luomista käyttämällä kaupallisesti saatavia väriaineita, jotka ovat näkyvissä vain ultraviolettisäteille altistuessaan. Niin kutsutut “aurinkosammat” ovat hyödyllisiä helposti palaville ihmisille.

“Jos laitat aurinkovoidetta tämän tatuoinnin päälle, se katoaa jopa auringossa”, Bruns sanoi. “Kun aurinkovoidesi loppuu, kuvio tulee uudelleen esiin ja muistuttaa sinua käyttämään sitä uudelleen.”.

Samalla tavalla tiimi on kehittänyt tatuointeja, jotka ilmestyvät ja katoavat lämpötilojen muuttuessa – Brunsin mukaan tekniikasta tulee eräänlainen sisäänrakennettu lämpömittari..

Kameleontti -tatuoinnit muuttavat väriä ja voivat auttaa diagnosoimaan sairauksia - kuva 4

Hän lisäsi myös, että tämä lähestymistapa toimii lähes kaikilla maaleilla. Joten Bruns yrittää ajatella laajemmin. Hän ajattelee tatuointeja, jotka rekisteröivät veren alkoholipitoisuudet – jotta voidaan sanoa, että joku on liian humalassa ajaakseen – tai piirustukset voivat osoittaa verensokerin tason..

Bruns myöntää, että kestää ainakin muutaman vuoden, ennen kuin tämä muste osuu salonkiin. Hänen luomuksensa on läpäistävä tiukat turvatarkastukset, ennen kuin ihmiset voivat käyttää niitä. Mutta on yksi henkilö, joka käyttää jo teknistä tatuointia: Bruns.

Tiedemies antoi itselleen aurinkosäkkejä – kaksi sinistä pistettä kyynärvarressa. “Halusin nähdä, toimiiko se”, hän sanoi..

Katso video: