Tatuointi

Kuinka nopeasti tatuointi paranee?

*TÄRKEÄ!

Jos ilmenee punoitusta, tulehdusta, epämukavuutta ja mahdollisia negatiivisia oireita, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Itsehoito voi vahingoittaa terveyttäsi.

Materiaalissa opit kaiken tatuoinnin paranemisprosessista, tutustu vaiheiden ominaisuuksiin, opit parantamaan tatuoinnin oikein ja nopeasti, saat vinkkejä ja näet valokuvia tästä aiheesta.

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - tietoja ominaisuuksista ja valokuvaesimerkkejä

Tatuoinnin parantamisen vaiheet – faktoja ja vinkkejä

Kuinka nopeasti tatuointi paranee? Paranemisprosessin pituus riippuu paljon siitä, miten iho ja immuunijärjestelmä toimivat. Parantumisaika voi olla erilainen jokaiselle henkilölle. Pienissä tatuoinneissa kestää yleensä noin kolme viikkoa ja suurissa kuvissa viisi viikkoa. Paranemisprosessi voidaan jakaa useisiin vaiheisiin. Miten ne tapahtuvat ja miten ne eroavat toisistaan? Ota selvää miltä tatuoinnin parantaminen näyttää päivästä toiseen.

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 1

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 19 Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 18 Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 17

VAIHE I – Tatuoinnin parantaminen

Ensimmäinen vaihe alkaa, kun tatuoija saa työnsä päätökseen, ja päättyy yleensä noin kuuden päivän kuluttua. Tatuointi on kirkas tänä aikana, mutta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, koska se on vähemmän kirkas täydellisen paranemisen jälkeen. Alkuaikoina sitä tulisi käsitellä kuin avointa haavaa. Iho voi olla turvonnut, kohonnut, hieman mustelmilla ja punainen. Voi myös tapahtua, että muste, veri ja plasma vuotavat haavasta. Tämä on täysin luonnollista. Työn päätyttyä tatuoija pese tatuoinnin desinfiointiaineella ja kääri sen kalvoon suojaamaan sitä bakteereilta, kuten bakteereilta, pölyltä ja punkkeilta.

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 2

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 16 Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 15 Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 14

Haavasta vuotava neste voi häiritä paranemista ja siten pidentää itse paranemisprosessia. Siksi ensimmäisistä päivistä lähtien sinun on huolehdittava erityisesti tästä ihon alueesta. Huuhtele haava useita kertoja päivässä huoneenlämpöisellä vedellä ja miedolla saippualla tai hellävaraisella intiimillä aineella. Unohda seuraavien viikkojen aikana kuorinnat, sienet tai karkeat harjat. Kuivaa tatuointi pesun jälkeen varovasti paperipyyhkeellä. Levitä sitten kosteusvoidetta ja kääri erityisellä kalvolla. Toista tämä toimenpide säännöllisesti kolmen tunnin välein. Ongelmat, kuten kipu, turvotus, punoitus ja mustelmat, vähenevät vähitellen joka päivä. Tänä aikana voi esiintyä kutinaa ja kuumetta..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 3

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 13 Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 12 Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 11

VAIHE II – Tatuoinnin parantaminen

Tatuoinnin parantamisen toinen vaihe kestää yleensä noin viikon, joten voidaan määrittää, että se kestää seitsemännestä neljännentoista päivään tatuoinnin jälkeen. Yleisimmät oireet tässä vaiheessa ovat voimakas kutina ja voimakas ihon hilseily. Lisäksi tatuoitu alue voi kuivua säännöllisestä voitelusta huolimatta, ja se kestää, kunnes iho on täysin kuorittu ja rupit putoavat. On tärkeää, ettei heitä auteta, koska se voi vahingoittaa tatuointia – niiden pitäisi pudota spontaanisti, omaan tahtiinsa. On yhtä tärkeää olla naarmuttamatta ärsyttävää kutiavaa ihoa, koska se on helppo tapa pilata pysyvästi ripsiväri. Toisessa vaiheessa, kuten ensimmäisessä, älä unohda pestä ja voidella tatuointia säännöllisesti, mieluiten viisi kertaa päivässä, säännöllisin väliajoin..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 4

VAIHE III – Tatuoinnin parantaminen

Tämä on tatuoinnin parantamisen viimeinen vaihe, joka kestää yleensä vielä kaksi viikkoa. Tatuointi voi tällä hetkellä näyttää hieman vähemmän ilmeikkäältä kuin alun perin suunniteltiin, mutta tämä johtuu vain ihon muodostamasta esteestä, joka suojaa sitä auringolta. Ota aikaa ja tatuointi palaa odotettuun väriin. Tatuoinnin ympärillä oleva iho on edelleen erittäin herkkä ja ohut ja voi silti irrota hieman. Jos huomaat oireita, kuten ihottumaa, ota yhteyttä tatuoijaasi, koska tämä voi olla merkki allergiasta jollekin käyttämäsi musteen ainesosalle. Mätä tai kuume voi kuitenkin osoittaa huonosti parantavaa tatuointia ja verenmyrkytystä, joten muista käydä lääkärissä..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 5

Kun tatuointi on täysin parantunut?

Tatuointia voidaan pitää parantuneena, jos et tunne pienintäkään epämukavuutta sen läsnäolon vuoksi. Tuolloin oireet, kuten veren ja plasman vuoto, kutina, kaikki tatuoinnissa olevat rupit katosivat, iho uudistui täysin ja kuvat itse saivat kohdevärinsä. Tässä vaiheessa ihon koskettaminen tatuoinnin kohdalla ei saisi aiheuttaa kipua..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 6

Tatuointivoide – kuinka levittää?

Tatuointihoitovoiteen tulee olla kosteuttava ja voiteleva ja levitettävä keskimäärin kolmen tunnin välein paranemisjakson aikana. Kuinka vähentää turvotusta tatuoinnin jälkeen? Etsi tuotteista ainesosia, kuten D-pantenoli, allantoniini, aloe, A-vitamiini, E-vitamiini ja sheavoi. Jos pidät luonnonkosmetiikasta, öljyt, kuten kookosöljy, jojobaöljy, makadamiaöljy tai rypäleen siemenöljy, ovat oikea valinta. On myös valmisteita tuoreelle tatuoidulle iholle. Voit ostaa niitä tatuointi -salongista. Uudistavien ominaisuuksien lisäksi nämä valmisteet hoitavat myös ihoon puristettua ripsiväriä ja suojaavat sen väriä..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 7

Tatuointikalvo – kuinka kauan sitä pitää käyttää?

Kalvo tatuointien parantamiseksi on välttämätön, koska tällä tavalla suojaamme haavaa haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä, ​​kuten bakteereilta, pölyltä ja lialta. Kalvo suojaa myös iholle levitettävää elvyttävää voidetta ja estää siten imusolmukkeen ja plasman vuotamisen ulos, ylläpitäen asianmukaista paranemisprosessia. Tämä sidos on vaihdettava säännöllisesti, vähintään kolmen tunnin välein. Kalvosuoja riittää ensimmäisten kolmen tai neljän päivän ajan. Tämä on aika, jolloin iho aluksi uusiutuu ja tatuoinnin sisällä oleva haava lakkaa vuotamasta. Älä käytä kalvoa yli viiden päivän ajan, koska se voi aiheuttaa epämiellyttävää hankausta, joka voi johtaa infektioon ja vaikeuttaa siten merkittävästi regeneraatioprosessia.

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 8

On myös mahdollista parantaa tatuointi ilman kalvoa. Jotkut salongit tarjoavat erityisiä sidoksia, jotka levitetään kerran haavaan ja poistetaan muutaman päivän kuluttua. Niistä ei tarvitse huolehtia, joten tämä on erittäin kätevä ratkaisu..

Tatuoinnin parantaminen – jotain muistettavaa?

Mitä pitää mielessä parannettaessa tatuointia? Ensinnäkin luopua pitkistä ja kuumista kylpyistä. Korvaa ne nopealla kesäsuihkulla. Vältä myös toimintaa, kuten uima -altaassa tai avovedessä uimista. Klooratun tai suolaisen veden roiskuminen tuoreelle haavalle voi aiheuttaa voimakasta kipua. Lisäksi vedessä olevat epäpuhtaudet voivat estää ja siten hidastaa tatuoinnin paranemisprosessia..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 9

Sinun tulisi myös lopettaa alkoholin käyttö kokonaan useiden viikkojen ajan. Tämä juoma ohentaa verta ja lisää siten verenvuodon voimakkuutta, mikä hidastaa ihon uudistumista. Lopeta harjoittelu ensimmäisinä päivinä tatuoinnin jälkeen. Iholta valuva hiki voi vahingoittaa peruuttamattomasti mustetta, ja siksi ihon paranemisen jälkeen syntyvä kuvio voi poiketa toivotusta. Jos et voi kuvitella elämää ilman liikuntaa, korvaa voimakas harjoitus kevyellä harjoituksella, kuten venyttelyllä ja joogalla..

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 10

Kiinnitä huomiota myös unen oikeaan pituuteen ja laatuun. Muista vaihtaa lakanat päivittäin, ainakin ensimmäisen viikon tatuoinnin jälkeen. Näin minimoit mikrobien määrän, jotka voivat vahingoittaa ihoa vakavasti. Älä myöskään anna lemmikkien nukkua kanssasi tänä aikana. Näin vältyt lisäbakteereilta ja lemmikkien naarmuuntumisvaaralta. Entä aurinko? Ennen kuin tatuointi on täysin parantunut, muista suojata se auringonvalolta. Kun lähdet ulos, huolehdi luonnonmateriaaleista valmistetuista kevyistä vaatteista, jotka peittävät ja suojaavat uuden muodonmuutoksen.

Kuinka nopeasti tatuointi paranee - vaiheet - hoito - vinkit - tosiasiat - valokuvat - 11

Teksti on kirjoittajan mielipide, ei väitä olevansa lopullinen totuus.

Valmistettu materiaali: NATAHA6367-1 (Obertas Natalia Viktorovna)