Tatuointi

Tatoo Circus Festival Italiassa

Ensimmäistä kertaa Tatoo Circus -festivaali (voidaan kääntää Tatuointinäytökseksi) järjestettiin Roomassa vuonna 2007. Festivaalin idea oli yksinkertainen – yhdistää tatuointikulttuurin “loma” ja poliittinen toiminta. Tatoo Circus antoi tatuointitaiteilijoille mahdollisuuden osoittaa lahjakkuutensa ja taitonsa tukeakseen ihmisiä, jotka kohtaavat sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta, mukaan lukien poliittisista syistä tuomitut kansalaiset..

Tatoo Circus -festivaali Italiassa - tietoa ja valokuvaesimerkkejä

Tatoo Circus -festivaali Italiassa – tietoa ja valokuvaesimerkkejä

Tatoo Circus Festival Italiassa – kaikki hauskaa

Järjestäjien suunnittelemana festivaalin oli tarkoitus tarjota osallistujille ja aktivisteille tilaisuus ilmaista solidaarisuutensa vankeille ja heidän perheilleen. Festivaalin tavoitteena oli luoda tila, jossa henkilökohtainen vapaus ja sananvapaus yhdistyvät.

Toisin kuin nimi, Tatoo Circus ei ole vain tatuointeja, vaan festivaalin vieraat voivat myös vierailla:

  • luennot;
  • mestarikurssit;
  • vankien elämälle omistetut temaattiset näyttelyt;
  • konsertit ja teatteriesitykset;
  • käsitteelliset elokuvanäytökset;
  • äärimmäisten urheilijoiden esitykset;
  • kahviloita ja baareja.

Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 1

Festivaali on suunniteltu voittoa tavoittelemattomaksi ja kilpailuttomaksi tapahtumaksi. Sen osallistujat (taiteilijat, lävistimet, muusikot, lukijat ja näyttelijät) eivät yritä kilpailla keskenään eivätkä saa mitään hyötyä työstään festivaalin puitteissa. Kaikki kerätyt varat käytetään vankien tukemiseen ympäri maailmaa.

Näin jokainen festivaalin vieras saa mahdollisuuden paitsi pitää hauskaa myös auttaa vapauden menettäneitä ihmisiä..

Tatoosirkuksen idea löysi vastauksen monissa maissa – vuodesta 2007 lähtien festivaalia on järjestetty toistuvasti Ateenassa, Barcelonassa, Lontoossa, Thessalonikissa, Madridissa ja muissa Euroopan kaupungeissa..

Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 2

Vegaaninen tatuointisirkus Pontederassa

Viime vuonna vegaaninen tatuointisirkus, ensimmäinen Italiassa ja koko Euroopassa, pidettiin Pontederan kunnassa (Pisan maakunta, Toscanan alue). Festivaalin aikana vegaaniset tatuointitaiteilijat lahjoittivat lahjakkuutta ja mustetta tukemaan eläinten vapautumista ja edistämään kasvis- ja vegaaniliikettä..

Kuten perinteiset tatuointiesitykset, vegaanifestivaali järjestettiin kolmen pääperiaatteen mukaisesti:

  • kaupallisen kiinnostuksen puute;
  • vapaus luovasta ja muusta kilpailusta;
  • epävirallinen ilmapiiri.

Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 3

Ja viime viikonloppuna, toinen “vegaaninen” tatuointisirkus pidettiin täällä, Pontederassa. Tässä on yksi siihen osallistuneista tatuoijataiteilijoista:

”Olin todella yllättynyt siitä, että monet ihmiset (joista monet olivat jo reilusti yli 70 -vuotiaita) saivat ensimmäiset tatuointinsa vain osallistuakseen uusien eläinsuojien avaamiseen tai yleisön tietoisuuden lisäämiseen heitä kohtaan tehdystä julmuudesta..

Täältä löysin paljon uusia seuraajia projektille “X” – vain muutamassa tunnissa yli kuusi tusinaa ihmistä sai tatuointeja yhden, kymmenen tai jopa usean kymmenen “ristin” muodossa

Projekti X: n tukijoiden ja aktivistien määrä kasvaa jatkuvasti. Yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa päättävät levittää iholleen yhden, neljä tai jopa neljäkymmentä “ristiä”. Toiset menevät vielä pidemmälle ja koristavat ihon sadoilla tai tuhansilla “X”.

Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 4 Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 5 Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 6

Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 7 Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 8 Tatoo Circus Festival Italiassa - kuva 9

Projektin aloitti italialainen taiteilija Alfredo Meschi – alle vuodessa hän levitti iholle 40 tuhatta “ristiä”. Numeroa ei valittu sattumalta – vain niin monta vedessä ja maalla elävää eläintä tapetaan joka minuutti ihmisten ruokavalion tyydyttämiseksi.

Alfredo Meschi käyttää aktiivisesti body art -taidettaan järjestämällä esityksiä tai valokuvaistuntoja. Sen tavoitteena on kiinnittää ihmisten huomio kuluttajien asenteisiin eläimiä ja ympäristön tuhoamista kohtaan..

Pian Meski aikoo ottaa 2202 aktivistia mukaan projektiin X – tilastojen mukaan niin monta eläintä kuolee maasta ihmisen käsistä joka sekunti.

Valikoima tatuointifestivaalin teemasta 22.02.2019

Katso video:

Valmistaja: annett-anna (Anna)