Tatuointi

Tatuointi on muinainen taidemuoto, joka on suositumpi kuin koskaan

Vain 50 vuotta sitten tatuoinnit olivat uskomattoman harvinaisia ​​- niitä käyttivät vain merimiehet, pyöräilijät ja vankilataustaiset ihmiset. Nykyään tatuointeja on kaikkialla. Ne näkyvät urheilijoilla, muusikoilla, elokuvan tähdillä ja poliitikkoilla. Tatuointisalongit on muutettu todellisuusnäytöiksi, ja teollisuus isännöi teemafestivaaleja ympäri maailmaa.

Tatuointi on ikivanha taidemuoto, suosittu enemmän kuin koskaan - tietoa ja valokuvaesimerkkejä

Tatuointi on ikivanha taidemuoto, suosittu enemmän kuin koskaan – tietoa ja valokuvaesimerkkejä

Tatuointi on ikivanha taidemuoto, suosittu enemmän kuin koskaan – kaikki hauskaa

Itse asiassa käytäntö koristella kehoa kuvioilla on peräisin muinaisista sivilisaatioista. Ehkä esi -isämme huomasivat kerran, että tuhka, joka kerran haavassa, jättää pysyvän jäljen jopa täydellisen paranemisen jälkeen. Tatuoinnit saivat nopeasti pyhän ja sosiaalisen merkityksen. Ne toimivat omistajansa aseman, aikuisuuden tai elämän saavutusten symbolina. Polynesian heimot säilyttivät samanlaiset tavat perinteisen elämäntapansa kanssa 1900 -luvulle asti. Itse sana “tatuointi” tulee tahitilaisesta sanasta “tatau”, joka voidaan kääntää “nimeämään”.

Vanhin tunnettu kuva, joka on levitetty Alppien primitiivisen asukkaan iholle, on vähintään 5 tuhatta vuotta vanha. Tutkijat ovat löytäneet 57 mallia raitojen ja yksinkertaisten ristien muodossa “Jäämiehen” rungosta. Hieman nuoremmat piirustukset egyptiläisistä muumioista – niiden avulla oli mahdollista määrittää luokka, johon kuljettaja kuului. Uskottiin, että nämä merkit ovat hyödyllisiä kuolemanjälkeisessä elämässä. Myös egyptiläiset pitivät tatuointeihin parantavia ominaisuuksia – heidän mielestään he vähensivät kipua ja pitivät nuoruutta.

kuva moderneista tatuoinneista 01.2.2019 №034 - valokuvia nykyaikaisista tatuoinneista - kuva moderneista tatuoinneista 01.2.2019 №035 - valokuvia nykyaikaisista tatuoinneista - kuva moderneista tatuoinneista 01.2.2019 №036 - valokuvia nykyaikaisista tatuoinneista -

Tatuoinnilla on pitkä historia idän maissa. Vanhimmat todisteet puettavista kuvista Japanissa ovat peräisin 2. vuosituhannelta eKr. Ajan myötä tekniikka saavutti korkeimman tason. Tunnetuimpia ovat värikkäitä geisatatuointeja, joiden avulla he voivat ohittaa alasti kehon näyttämisen kiellon ja japanilaisten jengien symbolisen irezumin. Saarten salaperäisimmät asukkaat, ainut, käyttivät piirustuksia, joilla oli sosiaalinen merkitys. Esimerkiksi naisten kasvoilla olevat merkit osoittivat lasten määrää.

Euroopan maissa kaikki oli toisin. Muinaisina aikoina roomalaiset käyttivät tatuointeja yksinomaan rikollisena leimautumisena – esimerkiksi pakenevat orjat merkittiin tällä tavalla. Sillä oli myös yhteyksiä barbaareihin – tapa levittää monimutkaisia ​​kuvioita iholle oli osa muinaisten kelttien ja monien muiden valtakunnan vihollisten kulttuuria. Negatiivista asennetta pahensi uuden uskonnon tulo. Kristinusko peri juutalaisuudesta paitsi joitain käskyjä ja tarinaa maailman luomisesta, mutta myös käsin tehtyjen kuvien kieltämisen ruumiista. Tatuointeja on käytetty rikollisten merkkinä jo pitkään. Tilanne alkoi muuttua vasta maantieteellisten löytöjen aikakaudella. Merimiehillä on aina ollut erityinen suhde sosiaalisiin normeihin ja he ovat omaksuneet joitain kaukaisten maiden tapoja – tosin omalla tavallaan. Esimerkiksi Ison -Britannian laivastossa uskottiin, että ristiinnaulitseminen selässä suojaa ruumiillisilta rangaistuksilta – ymmärrettiin, että Kristuksen kuvan iskeminen olisi häväistämistä. Samaan tarkoitukseen vangit käyttivät tatuointeja, jotka kuvaavat nykypäivän hallitsijoidensa rintaa ja selkää ja uskonnollisia ominaisuuksia. Sanalla sanoen ilmiö tapahtui, mutta sisälsi eksoottisuuden elementin.

kuva moderneista tatuoinneista 01.02.2019 №047 - valokuvia nykyaikaisista tatuoinneista - kuva moderneista tatuoinneista 01.2.2019 №048 - valokuvia nykyaikaisista tatuoinneista - kuva moderneista tatuoinneista 01.2.2019 №050 - valokuvia nykyaikaisista tatuoinneista -

Jos tämä taide on aina ollut olemassa, miksi se on saavuttanut niin suuren suosion juuri meidän aikanamme??

Yksi uuden Netflix -ohjelman jaksoista, joissa on selkeä otsikko Explained, on omistettu tälle ongelmalle. Jokainen hänen jaksoistaan ​​tutkii tiettyä ajankohtaista ilmiötä sosiaalisella merkityksellä: geenien muokkausta, ruokavaliota, rodullisen vaurauden kuilua ja paljon muuta. Näiden aiheiden joukossa oli paikka tatuointien suosion ilmiölle..

Kuvaesimerkkejä nykyaikaisista tatuoinneista 1.2.2019

Katso video:

Valmistaja: wrk2008 (Poroshina Elena)