Tatuointi

Tatuointien historia muutamalla sanalla ja valokuvilla

Nykyään tatuoinnista on tullut erittäin suosittu taidemuoto monien ihmisten keskuudessa, jotka haluavat ilmaista mielipiteensä tietyistä asioista, näyttää maailmankuvansa sekä yleiset ajatukset elämästä..

Tatuointien historia muutamalla sanalla ja valokuvilla - tietoja ja valokuvaesimerkkejä

Tatuointien historia muutamalla sanalla ja valokuvilla – tietoja ja valokuvaesimerkkejä

Tatuoinnin historia muutamalla sanalla ja valokuvalla – kaikki mielenkiintoisimmat

Monet ihmiset käyttävät tatuointeja paljastaakseen ja näyttääkseen itsensä. Samaan aikaan jotkut heistä eivät edes tiedä, kuinka syvästi tatuointitaide on juurtunut historian syvyyksiin. Tiedetään laajalti, että muinaiset egyptiläiset käyttivät ensimmäisenä tatuointeja kaikkialla. Ilmeisesti omistajat merkitsivät heidän avullaan orjansa, jotta kaikki tietäisivät, mihin pyramidin rakentamishankkeeseen tietty orja oli liitetty. Rikolliset merkittiin samalla tavalla, jotta muut ymmärtäisivät, mistä heidät tuomittiin. Tatuoinnista tuli suosittu joillakin Aasian alueilla, ja kiinalaiset alkoivat käyttää niitä jo noin vuonna 2000 eaa..

Tatuoinnin historia muutamalla sanalla ja valokuvalla 1

Tatuoinnin sanan merkitys.

Todennäköisesti sana “tatuointi” tuli meille muinaisesta tatialaisesta kielestä, jossa “tatu” tarkoitti “merkitsemään jotain”. Tavalla tai toisella, ihmiset eri puolilta maailmaa ovat aina harjoittaneet tatuointitaidetta..

Monet Aasiassa asuvat ihmiset käyttävät tatuointeja laajasti osoittaakseen tiettyjä elämän tavoitteita, ihanteita tai uskonnon noudattamista. Muinaisina aikoina oli tapana tatuoida sormilla tai ranteiden ympärillä, koska niiden uskottiin suojaavan huonoa onnea tai sairauksia vastaan. Kuitenkin jossain vaiheessa rikollisista ja orjista tuli tatuointien omistajia, mutta myös korkeampaan luokkaan kuuluvia ihmisiä. He alkoivat saada heidät osoittamaan sosiaalisen asemansa yhteiskunnassa. Joskus tatuointeja käytettiin kuvaamaan erityisiä taitoja, joita henkilöllä voi olla..

Tatuoinnin historia muutamalla sanalla ja valokuvalla 2

Kokeilemalla tatuointeja.

Muinaisina aikoina ihmiset kokeilivat usein tatuointeja, kehittivät monia tyylejä ja suuntauksia. Samaan aikaan sama piirustus oli aina erilainen paitsi kahden ihmisen lisäksi myös eri yhteiskunnissa..

Muinaisella ja keskiajalla tatuoinnin omistajat laittivat todennäköisemmin piirustuksen kehoonsa, ei koristustarkoituksiin, vaan uskonnollisesta näkökulmasta. Nykyään tatuoinnin tiedetään olleen olemassa jo ennen kuin ihmiset alkoivat tallentaa historiaa, ja sitä harjoitettiin laajalti eri puolilla planeettaa eri muodoissa. On todennäköistä, että tatuointi säilyy kaukaisessa tulevaisuudessa, ja uusia kehityksiä ja tekniikoita ilmestyy niitä sovellettaessa. Samaan aikaan ei ole salaisuus kenellekään, että kaikki tatuoinnin taustalla olevat pääperiaatteet ja ideat keksittiin yli 2000 vuotta sitten, eivätkä ne ole kokeneet voimakkaita muutoksia sen jälkeen. Vuosisatojen kuluessa vain ihmisten maailmankuva on muuttunut, mikä on muuttanut tämän taiteen tyylejä ja suuntauksia..

Arkeologisten tutkimusten tulokset.

Italian Alppien rinteillä arkeologit ovat löytäneet 5000 vuotta vanhan ruumiin, joka säilyi täydellisesti alhaisten lämpötilojen vuoksi. Samaan aikaan useita yksinkertaisia ​​tatuointeja näkyi selkeästi ja polvien takana. Näiden tatuointien todellista tarkoitusta ei ole vielä vahvistettu, mutta jotkut viittaavat siihen, että niitä sovellettiin lääketieteellisiin tarkoituksiin. On myös spekuloitu, että tatuoinnissa käytetty pigmentti on peräisin tietyntyyppisestä marjasta, joka tunnetaan lääkinnällisistä ominaisuuksistaan..

Historia tietää toisen mielenkiintoisen tosiasian, johon liittyy jumalatar Hathorin papitar, joka asui 2160 eaa. Hänen ruumiinsa oli koristeltu outoilla sinisillä viivoilla ja pisteillä, jotka peittivät suurimman osan ruumiista. Samankaltaisia ​​kuvia löytyi tyttöjen ruumiista kuolleiden kuninkaiden ja hallitsijoiden haudoista. Tämän koristelun tarkoitus on edelleen epäselvä, vaikka yhden version mukaan samanlaisia ​​tatuointeja omaavien ihmisten olisi pitänyt johtaa kuollut henkilö tuonpuoleiseen..

Tavalla tai toisella on syytä huomata, että tatuointitaide ilmestyi kauan ennen monenlaista taidetta ja sillä on yli vuosituhatta. Heidän motiivejaan ja tavoitteitaan ei paljasteta täysin, mutta on selvää, että tatuoinnit ovat aina olleet ja ovat edelleen eräänlainen osoitus ihmisten ominaisuuksista, sitoutumisesta ja maailmankatsomuksesta..

Tatuoinnin historia valokuvassa, päivätty 01.20.2019

Katso video:

Valmistaja: alena343-1 (Gorbunova Alena Andreevna)