Tatuointi

Tatuointien symboliikka merkkinä poikkeavasta käyttäytymisestä

Huolimatta siitä, että nykyään tatuoinnista on tullut päivittäinen toimenpide, on tunnustettava, että tätä itsensä ilmaisutapaa pidetään psykiatrisen tutkimuksen kannalta erittäin tärkeänä persoonallisuuden ilmenemismuotona..

Tatuointien symboliikka merkkinä poikkeavasta käyttäytymisestä

Tatuointien symboliikka poikkeavan käyttäytymisen merkkinä - kuva 1

Tatuointeja kuvataan ja kiinnitetään yhdessä vaatteiden ja arpien kanssa ns. Fyysisessä tutkimuksessa, joka suoritetaan lääketieteellisessä laitoksessa. Viime kädessä kohteen kehon tatuointien tulkinnasta saadut tiedot voivat merkittävästi auttaa persoonallisuuskuvan diagnosoinnissa ja kuvauksessa..

Iholle levitettyjen pysyvien merkkien tärkeimmät merkitykset ovat muodostuneet viime vuosisatojen aikana:

– merkki kuulumisesta (usein uskonnolliseen) johonkin sosiaaliseen ryhmään;

– sosiaalisen aseman ilmaisu;

– merkki sosiaalisesta vieraantumisesta (tässä tapauksessa tunnisteet voidaan käyttää väkisin).

Tatuointien symboliikka poikkeavan käyttäytymisen merkkinä - kuva 2

Vain muutama vuosikymmen sitten tatuointi sai julkisen tunnustuksen menestyksen tai kirkkaan persoonallisuuden symbolina. Kokeneet asiantuntijat ovat eri mieltä tatuointien välisen suhteen vakavuudesta ja poikkeavan käyttäytymisen mahdollisuudesta, mutta monien tutkimusten ansiosta on käynyt selväksi, että näillä komponenteilla on usein yhteiset tilat..

Kaksikymmentä vuotta psykiatriset tutkijat, joita johtaa A.D. Borokhov teki tutkimuksia potilaista, joilla oli erilaisia ​​mielenterveyden häiriöitä. Tutkimustulosten perusteella oli mahdollista laatia tietty taksonomia tatuoinneista ja mahdollinen syy niiden soveltamiseen..

Epäsosiaalinen häiriö

Tatuointien symboliikka poikkeavan käyttäytymisen merkkinä - kuva 3

Ihmisillä, joilla on epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö tai sosiopaatteja, on yleensä useita tatuointeja, jotka ovat täynnä merkitystä. Puolet tapauksista tärkein viesti oli uhka (kuva väkivallasta, aseista jne.), Loput olivat tatuointeja, joilla oli merkitys rikollisessa maailmassa tai muussa sosiaalisessa ryhmässä, ja prototuoinnit olemassa olevia sääntöjä vastaan sisällöstä (kuvat vapauden symboleista tai salausohjelmista).

Hysteerinen häiriö

Tatuointien symboliikka poikkeavan käyttäytymisen merkkinä - kuva 4

Tämän sairauden lisäksi kaiken edellä mainitun lisäksi oli myös joukko koristeellisia tai ikimuistoisia-tunteellisia tatuointeja, jotka ovat seurausta tämän taudin luontaisesta taipumuksesta reagoida emotionaalisesti erilaisiin tapahtumiin ja liioitella niiden merkitystä. Muuten, suuri määrä tatuointeja on jäljittelevät ja osoittavat halun muistuttaa tiettyä henkilöä..

Skitsofreniset häiriöt

Skitsofrenisten taajuushäiriöiden kuvien pääominaisuudet ovat ilmeisen logiikan ja yhteenliittämisen puuttuminen, mystisten elementtien läsnäolo, tatuoinnin poikkeuksellinen sijainti ja koko. Toisin kuin edellinen tyyppi, skitsofreniapotilaiden tatuoinnit kehitetään yleensä itsenäisesti, ja niiden sisältö on ymmärrettävää vain käyttäjälle itselleen..

Tatuointien symboliikka poikkeavan käyttäytymisen merkkinä - kuva 5

Aineen käyttäjän tatuoinnit

Huumeiden väärinkäyttäjien tatuoinnit valitaan melkein aina syystä ja heijastavat osallistumista huumeriippuvaisen alakulttuuriin ja kirkasta henkilökohtaista asemaa. Niiden vastaajien mukaan, joilla on häiriöitä psykotrooppisten lääkkeiden käytön vuoksi, symboliset kuvat helpottavat huumeiden hankkimista ja myyntiä ja toimivat myös eräänlaisena passina huumeriippuvaisten yhteiskunnassa..

Lisäksi muiden tekijöiden vuoksi käytetään edelleen paljon tatuointeja, mutta kutakin niistä on tarkasteltava erikseen ottaen huomioon muu psyyke..