Tatuointi

Tatuointimaalit: mitä sisällä on, miten ne toimivat ja miksi ne voivat olla vaarallisia

Euroopan kemikaalivirasto ja tatuointiasiantuntijat keskustelevat siitä, pitäisikö tietyt tatuointivärit kieltää, koska ne ovat mahdollisesti syöpää aiheuttavia. Mutta mitä tatuointimuste todella sisältää? Ja mitä vikaa siinä on?

Tatuointimaalit - tietoa ominaisuuksista ja vaihtoehdoista - faktoja

Tatuointimaalit: koostumus, vaihtoehdot, tyypit, tyypit, ominaisuudet, valinta, neuvot

Tatuoinnissa muste lävistetään neulalla noin 1,55 millimetriä ihoon. Maali pääsee ihon toiseen kerrokseen – dermiin. Vaikka ihon ylempi kerros, epidermis, kuoritaan ja uusitaan säännöllisesti, tämä ei pidä paikkaan dermis. Siksi tatuoinnit pysyvät ikuisesti – ellet poista niitä..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 2

Pigmentit, liuottimet, säilöntäaineet: tätä tatuointimuste sisältää

Värit ovat yleensä teollisuuspigmenttejä, eikä niitä ole tarkoitettu levitettäväksi vartalolle. Tatuoinnissa käytetty muste koostuu yleensä kolmesta pääkomponentista:

  • Mustia tai värillisiä pigmenttejä.

  • Liuottimet tai dispergointiaineet, kuten vesi tai alkoholi, joihin pigmentit liukenevat.

  • Muut lisäaineet, kuten säilöntäaineet tai sakeuttamisaineet.

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 3

Tatuoinnin jälkeen pienet värillisten pigmenttien pallot asettuvat dermiin. Keho kuljettaa lisäväriaineita. Ne voidaan tallettaa kehon eri osiin..

Ihoon päästyään pigmentit siirtyvät ainakin imusolmukkeisiin. Niitä esiintyy myös maksassa ja munuaisissa – keho yrittää erottaa ne uudelleen ja värjää samalla eri elimiä. Siksi tatuointimuste voi olla vaarallinen..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 4

Tatuointiin liittyy useita ongelmia:

  • Epäpuhtaudet: Käytettyjen säilöntäaineiden joukossa on aina aineita, joille joillakin ihmisillä on allerginen reaktio – tai jotka kehittyvät vasta tatuoinnin jälkeen. Esimerkiksi monet tatuointivärit sisältävät nikkeliä, metallia, jolle monet ihmiset ovat allergisia..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 5

  • Pigmentit: Tatuointivärien väripigmenttejä ei ole erityisesti suunniteltu tähän tarkoitukseen. Nämä ovat samat, joita käytetään esimerkiksi kosmetiikkatuotteissa, kuten luomiväreissä ja myös automaaleissa. Valmistuksen aikana sovellettavat puhtausvaatimukset eivät välttämättä ole niin tiukkoja kuin mitä ihon alle ruiskutetulle tuotteelle halutaan. Siksi tatuointimuste sisältää mahdollisesti haitallisia epäpuhtauksia..

  • Itse pigmentit: Joitakin käytettyjä väripigmenttejä pidetään myös epäterveellisinä. Esimerkiksi Euroopan kemikaalivirasto epäilee, että tietyt värit, jotka pitäisi kieltää tällä hetkellä, voivat aiheuttaa virtsarakon syöpää. Koska tatuointien musteesta on vielä liian vähän tutkimusta, näitä olettamuksia ei ole vielä osoitettu lopullisesti..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 6

Turvallisia värejä ei ole, mutta varoituksia on

Käytännöllisin kaikille, jotka haluavat ottaa tatuoinnin, olisi hyväksytty luettelo, jossa luetellaan kaikki värit, joita voidaan käyttää epäröimättä. Tällä hetkellä tällaista luetteloa ei ole, koska tatuointimusteen vaikutukset ovat käytännössä tuntemattomia. Esimerkiksi monia väripigmenttejä on testattu sen määrittämiseksi, voidaanko niitä levittää iholle. Mutta mitä tapahtuu, kun pistät ne ihon alle, ei ole aiemmin tutkittu, etenkään pitkään aikaan. Siksi ei voida sanoa, että tietty väri on vaaraton terveydelle..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 7

EU: n komission Security Gateway -portaali tarjoaa joitain tietoja siitä, mitä värejä ei ehdottomasti pitäisi käyttää. Täältä on kerätty tuotevaroituksia, jotta kuluttajat voivat etsiä tatuointimusteita, joista on ollut varoituksia viime vuosina.

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 8

Laser ei vähennä tatuointien terveysriskiä

Yleinen tapa poistaa tatuointi on laser. Valopulssi tunkeutuu ihoon 2-3 millimetriä. Värilliset pigmentit absorboivat valoenergiaa ja räjähtävät sen seurauksena. Tatuointi ei katoa vain laserilla – se jakautuu pieniksi paloiksi, jotka kehon on kuljetettava pois. Vaikka värilliset pigmentit ovat enimmäkseen läsnä tatuoinnin ollessa ehjä, murskatut pigmentit kulkeutuvat vielä enemmän kehon läpi laserille altistumisen jälkeen..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 9

Lisäksi laser tuottaa murskattuja pigmenttejä, mutta myös jossain määrin hajoamistuotteita eli täysin uusia aineita. Tutkimukset ovat osoittaneet, että karsinogeenisia aineita voi muodostua myös laserkäsittelyn aikana. Näin ollen laser ei vähennä tatuointimusteeseen liittyvää terveysriskiä, ​​vaan jopa lisää sitä..

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 10

Muita tapoja poistaa epämiellyttävät ihokuviot ovat:

  1. Diatermia: menetelmä, jossa tatuoitujen ihosolujen solunestettä lämmitetään korkeataajuisilla säteillä, jolloin ihosolut kuolevat ja luonnollinen uudistumisprosessi jatkuu.
  2. Dermabrasion: Kivulias poistomenetelmä, joka jättää myös rumia arpia. Tatuoitu ihokerros hiotaan.
  3. Vesileikkaus: vesisuihku ruiskutetaan ihon solukerroksiin viillon kautta.

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 13

Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 12 Maali tatuointiin - Tatuointimaalit - 26012021 - kuva 11

Väripigmentit pestään iholta paineen alaisena vedellä, jossa on erilaisia ​​lisäaineita. Koska vesisuihkuleikkaus suoritetaan vain paikallaan, tämä vaihtoehto on erittäin kallis..

Teksti on kirjoittajan mielipide, ei väitä olevansa lopullinen totuus.

Valmistettu materiaali: ELEN00 (Elena00)