Tatuointi

“Yakuza-tatuointi”: matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan

Puupöydän lasipurkissa on sormenpää. Iho on oudon läpikuultava ja kynsi hieman värjäytynyt, mustelma on likaisen vihreä – ikään kuin ovi puristaisi.

Yakuza -tatuointi - matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan - tietoa ja valokuvaesimerkkejä valmiista tatuointisuunnitelmista

Yakuza -tatuointi – matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan – tietoa ja valokuvaesimerkkejä valmiista tatuointisuunnitelmista

“Yakuza -tatuointi”: matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan – kaikki hauskaa

Pöytä ja lasipurkki ovat yakuza -pomon talossa, ja sormen omistaja istuu lähellä selittäen rehellisesti yubitsume -merkityksen (kirjaimellisesti “sormen lyhentäminen”) – perinne katkaista osa sormesta liittyy vahvasti japanilaiseen rikollismaailmaan.

“Se oli oikeastaan ​​aika hauska, joten sen erottaminen oli vaikeaa”, sanoo yakuza. – Käytin vasaraa laulaessani kappaleen Super Mariosta. Kun osuin sormella, pomppi aivan kuten Mario.

Tämä hämmästyttävä pimeä kohtaus on yksi monista Andreas Johanssonin kuvaamista. Hänen kirjansa “Yakuza Tattoos” julkaistiin vuonna 2017 ja se on omistettu japanilaisten jengien kulttuurin taiteelliselle symboliikalle..

Yakuza -tatuointi - matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan - kuva 1

”Olen tutkinut uskontojen historiaa pitkään, joten järjestäytyneen rikollisuuden käyttämät uskonnolliset symbolit kiinnostivat minua”, Johansson sanoo. – Kerran olin Japanissa konferenssissa. Valmistumisen jälkeen ystäväni ja minä menimme baariin olutta varten. Tiesin yakuzan olemassaolosta ja heidän uskonnollisista tatuoinneistaan, joten pyysin esitellä minut jollekin, joka voisi antaa haastattelun tästä aiheesta..

Tämä pyyntö oli alku laajamittaiselle hankkeelle, jonka avulla voitiin päästä lähemmäksi japanilaisen mafian edustajia ja kaapata heidät valokuviin..

“Yhtäkkiä yksi henkilö sanoi tuntevansa Ken-san-nimisen miehen. Hän on hyvä kaveri, mitä tahansa se tarkoittaa alamaailmassa. Hyvin nopeasti opin, että voin päästä haastatteluun huomenna. Kello oli noin kolme aamulla, mutta sanoin: “Kyllä, tietysti tulen.”

Tämän ensimmäisen tapaamisen jälkeen Japanin suurimpaan rikollisperheeseen Yamaguchi-gumiin liittyvän jengin Masuda-gumin vanhemman jäsenen kanssa Johansson uppoutui yakuzan maailmaan, otti kuvia ja puhui noin 30: lle eri jäsenelle, mutta keskittyen pääasiassa Ken-saniin ja hänen lähiympäristöönsä.

Yakuza -tatuointi - matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan - kuva 2

– Aluksi ajattelin, että muukalainen otetaan kylmästi vastaan, mutta kaikki osoittautuivat erittäin ystävällisiksi ja suloisiksi. Niin tyytyväinen, että ajattelin jopa: “Se on liian hienoa ollakseen totta, mitä he todella haluavat?”

Yhteensä Johansson vietti 2 ja puoli viikkoa yakuzan seurassa.

“Kesti pari päivää ennen kuin minut lopulta hyväksyttiin”, hän sanoo. – Mutta sitten siitä tuli helpompaa ja helpompaa. Koska työskentelin enimmäkseen kamerani kanssa, minusta tuli juuri ”kamerakaveri”. Tietyllä tavalla minusta tuli osa jengiä. Tulin sinne ajattelemaan, että heidän pitäisi olla erittäin kunnioittavia heidän perinteilleen, kuten sormien leikkaamiselle, mutta he itse vitsailivat tästä. Heillä on erittäin rauhallinen asenne näihin rituaaleihin. Se vei jännityksen pois, nauroimme paljon puhumalla siitä.

“Yakuza Tattoos” on jaettu lukuihin, jotka perustuvat Johanssonin omiin tarinoihin yakuzan kohtaamisista ja tatuointiteemasta: “Sankarit ja historia”, “Lohikäärme ja karppi”, “Jumalat ja henget”. Jokaisessa luvussa yhdistyvät ikimuistoiset kuvat, asiayhteydelliset tiedot ja lainaukset Johanssonin keskusteluista jengin jäsenten kanssa rakentaakseen yksityiskohtaisen ja informatiivisen kuvan eri tatuoinneista ja niiden symboliikasta..

– Luulin, että lohikäärme kädessä oli vain merkki johtajuudesta, kuten esimerkiksi venäläiset rosvot. Japanilaiset tatuoinnit ovat kuitenkin luonteeltaan henkilökohtaisempia. Mestarin ja asiakkaan välinen suhde on erittäin mielenkiintoinen, sinun pitäisi keskustella kaikesta. Tämän pitäisi vastata persoonallisuuttasi. Jotkut tatuoinnit eivät edes liity yakuzaan. Yksi kasvoi köyhyydessä, joten hän sai kuvia vanhasta japanilaisesta rahasta – hän ei halunnut tulla uudelleen köyhäksi.

Yakuza -tatuointi - matka japanilaisen mafian salaperäiseen maailmaan - kuva 3

Kirjan viimeisessä osassa Johansson tutkii vähemmän perinteisiä tyylejä, jotka ovat yleistymässä nuorten jengin jäsenten keskuudessa..

– Mielenkiintoisimpia asioita minulle olivat modernit länsimaiset tatuoinnit nuorilla kavereilla ja ymmärrys siitä, että vanhemmat jäsenet eivät pidä perinteistä poikkeamisesta. He eivät edes halunneet minun kirjoittavan tyylin muutoksesta, koska he itse eivät näe sitä vain tatuoinneina, vaan irezumina, erottaen ne selvästi toisistaan. Kun kutsuin kirjaa Yakuza Tattoos, Ken-san oli huolissaan, koska hän ei pitänyt sanasta. Hän katsoi tatuointejani ja sanoi: ”Sinulla on vain muotia. Minulla on ne persoonallisuuteni perusteella. “

Ja tämä on Johanssonin johtopäätös hänen tutkimuksistaan: tatuoinnit saavat ulkonäöstään riippumatta merkityksen, joka tunkeutuu syvälle hengelliseen maailmaan.

Valokuvaesimerkkejä tatuoinnista “Yakuza” -tyyliin 28.1.2019

Katso video:

Valmistaja: wrk2008 (Poroshina Elena)