Uncategorized

Τα αντισώματα του κορωνοϊού παραμένουν τουλάχιστον 3 μήνες μετά τη μόλυνση

Μια νέα ανοσολογική μελέτη δείχνει ότι τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού μπορούν να παραμείνουν στο σώμα για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Ερευνητές από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Lunenfeld-Tanenbaum στο Sinai Health και την Ιατρική Σχολή Temerty στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο χρησιμοποίησαν δείγματα σάλιου και αίματος από ασθενείς με COVID-19. Αυτό τους επέτρεψε να μετρήσουν και να συγκρίνουν τα επίπεδα αντισωμάτων για τρεις μήνες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Επίμονα αντισώματα στον κορονοϊό

ταχεία δοκιμή για διάγνωση και αντισώματα σε IgM κορωνοϊού

Η ομάδα διαπίστωσε ότι τα αντισώματα της κατηγορίας IgG που συνδέονται με την πρωτεΐνη αιχμής SARS-CoV-2 είναι ανιχνεύσιμα για τουλάχιστον 115 ημέρες. Αυτό αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μετρήθηκε μέχρι σήμερα. Η μελέτη είναι επίσης η πρώτη που δείχνει ότι αυτά τα αντισώματα μπορούν επίσης να ανιχνευθούν στο σάλιο του κορονοϊού. Αυτό ανακοινώθηκε από την Jennifer Gommerman, καθηγήτρια ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και διευθύντρια των προσπαθειών δοκιμών σάλιου. Οι έρευνες δείχνουν ότι το σάλιο μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για τις δοκιμές αντισωμάτων. Το σάλιο δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο ο ορός, αλλά είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Το τεστ σάλιου για τον κορονοϊό αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ενώ μια ομάδα με επικεφαλής την ερευνητή Anne-Claude Gingras, καθηγήτρια μοριακής γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, πραγματοποίησε τη δοκιμή στον ορό.

Ο γιατρός με προστατευτικό γείσο εξετάζει ηλικιωμένο ασθενή για συμπτώματα του covid 19

Η πλατφόρμα για την ανίχνευση αντισωμάτων στον ορό και η νέα εξέταση αίματος είναι απίστευτα στιβαρή. Αυτά είναι επίσης κατάλληλα για την εκτίμηση του επιπολασμού των λοιμώξεων στον πληθυσμό. Αυτό δημιουργεί ένα άλλο εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ιατρική για να κατανοήσει καλύτερα και ακόμη και να ξεπεράσει αυτόν τον ιό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αναρρώνουν από τον COVID-19 αναπτύσσουν ανοσολογικά φάρμακα στο αίμα τους. Αυτά είναι τα λεγόμενα αντισώματα που είναι ειδικά για τον ιό. Επιπλέον, αυτά τα αντισώματα είναι χρήσιμα για να δείξουν ποιος έχει μολυνθεί, αν είχαν ή όχι συμπτώματα. Μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων συνεργάστηκε στη μελέτη.

αποτελέσματα της έρευνας

δείγματα αίματος και εξέταση αίματος για αντισώματα στον κορονοϊό και το sars cov 2 ανιχνεύσιμα στο εργαστήριο με σάλιο

Dr. Allison McGeer, ανώτερος κλινικός επιστήμονας και κύριος ερευνητής, και ο Dr. Ο Μάριο Οστρόφσκι παραχώρησε πρόσβαση στα ζευγαρωμένα δείγματα σάλιου και ορού από δεκάδες ασθενείς για τη μελέτη. Η μελέτη διεξήχθη από κοινού από τους διδάκτορες Baweleta Isho, Kento Abe, Michelle Zuo και Alainna Jamal. Dr. Ο James Rini, καθηγητής Βιοχημείας και Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και ο Yves Durocher του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας του Καναδά παρείχαν βασικά αντιδραστήρια πρωτεΐνης για τις μελέτες σάλιου. Η ανθεκτικότητα της απόκρισης αντισώματος στον SARS-CoV-2 έχει συζητηθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Μια παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine πρότεινε ότι σε μερικούς ανθρώπους που είχαν τον ιό αλλά δεν εμφάνισαν συμπτώματα, τα αντισώματα μπορεί να εξαφανιστούν σε μόλις δύο μήνες.

Πλάσμα αίματος που έχει ληφθεί από μολυσμένο ασθενή με κορονοϊό για τη θεραπεία του covid 19

Αυτό από Η ομάδα του Τορόντο πραγματοποίησε μελέτη συμφωνεί με τα αποτελέσματα κορυφαίων ανοσολόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες περιγράφοντας την απόκριση των αντισωμάτων ως μεγαλύτερη διάρκεια. Αν και η ομάδα παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουν ακόμη για τις αντιδράσεις αντισωμάτων στις λοιμώξεις SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που τα αντισώματα στον κορονοϊό διαρκούν περισσότερο από αυτό ή ποια προστασία προσφέρουν από την εκ νέου μόλυνση, αυτό θα μπορούσε να είναι Έρευνα η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις. Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι ένα εμβόλιο, εάν σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να παράγει μια αντίδραση αντισωμάτων που είναι εξίσου μόνιμη. Αυτό λοιπόν μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εμβολιασμένου από τον ιό που προκαλεί τον COVID-19, δήλωσε ο Gommerman.