Uncategorized

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 30%

Πολλές σωματικές δραστηριότητες προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, να μειώσετε την αρτηριακή πίεση ή απλά να έρθετε σε επαφή με φίλους. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα άτομα με επαρκή αερόβια δραστηριότητα έχουν 29 % λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν ανεξάρτητα από την αιτία. Ο χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου είναι με αερόβια δραστηριότητα μέσης έντασης μεταξύ 150 και 300 λεπτών την εβδομάδα.

Φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

κουρασμένο ξύλινο αρσενικό με προστατευτική μάσκα σε βράχους

Κυρίως, αυτή η μελέτη υποστηρίζει την ιδέα ότι η σωματική δραστηριότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για έναν καλό τρόπο ζωής και μπορεί να βελτιώσει την υγεία μαζί με την ευημερία κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι άνθρωποι πρέπει να ασκούνται μέτρια έντονα για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα ή να παραμένουν δυναμικοί για 75 λεπτά την εβδομάδα. Ωστόσο, ένας συνδυασμός και των δύο προσφέρει την καλύτερη επιλογή. Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να στοχεύουν στην άσκηση μέτριας ή υψηλής έντασης σωματική δραστηριότητα για την ενίσχυση των μυών δύο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι είτε η αεροβική είτε η προπόνηση δύναμης ήταν επωφελής στα συνιστώμενα επίπεδα. Παρόμοια οφέλη έχουν παρατηρηθεί σε θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και χρόνιες παθήσεις του κάτω αναπνευστικού.

ηλικιωμένος άνδρας με surf που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου μέσω σωματικής δραστηριότητας και αθλητισμού

Η μελέτη είχε κάποιους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της παρατήρησης, που σημαίνει ότι οι ερευνητές δεν μπορούσαν να δείξουν αιτία και αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν επίσης πόσο σωματικά ήταν δραστήριοι. Αυτό δεν είναι τόσο ακριβές όσο η χρήση μιας οθόνης δραστηριότητας, γνωστής και ως επιταχυνσιόμετρο. Η περισσότερη άσκηση σας δίνει ένα πρόσθετο όφελος, αλλά όχι πολύ. Υπάρχει επίσης υψηλότερος κίνδυνος τραυματισμών από υπερβολική χρήση με υψηλότερο όγκο άσκησης. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση του οφέλους συμβαίνει νωρίς – μόνο με το να σηκωθείτε. Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσετε τις συστάσεις, θα έχετε σημαντικά οφέλη για την υγεία εάν δεν ησυχάσετε.

Αποτρέψτε ασθένειες με τον αθλητισμό

Ομάδα αεροβικής προπόνησης ηλικιωμένων στο πάρκο συνέστησε ασκήσεις την εβδομάδα

Αυτά τα οφέλη ισχύουν και για άτομα με χρόνιες ασθένειες, αρκεί να ασκούνται με ασφάλεια. Έτσι μερικές φορές αυτό μπορεί να σημαίνει πρώτα να μιλήσετε σε γιατρό. Αυτό τονίζεται τόσο στη νέα μελέτη όσο και στις οδηγίες φυσικής δραστηριότητας. Παρά τα στοιχεία, πολύ λίγοι άνθρωποι πληρούν αυτές τις οδηγίες. Οι συντάκτες της νέας μελέτης διαπίστωσαν ότι μόνο το 16 τοις εκατό των ανθρώπων πληρούσαν τις οδηγίες φυσικής δραστηριότητας τόσο για αερόβια όσο και για προπόνηση δύναμης. Αυτό είναι μικρότερο από το 23,2 τοις εκατό σε παλαιότερες εποχές. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η “έλλειψη χρόνου” αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους από την άσκηση και προτείνουν ότι εκείνοι που πιέζονται για χρόνο επικεντρώνονται σε αερόβιες δραστηριότητες λόγω των μεγαλύτερων οφελών που βρέθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Εκτέλεση υπαίθριων ασκήσεων γιόγκα για ευεξία και σωματική δραστηριότητα

Ο τρόπος ενίσχυσης των μυών στην μελέτη καθιστά δύσκολη τη άμεση σύγκριση αυτών των ασκήσεων με αεροβικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης βασίστηκαν στο πόσο συχνά οι άνθρωποι τις έκαναν, όχι στο πόσο. Είναι με τον ίδιο τρόπο που το υπολογίζουν οι οδηγίες. Ωστόσο, τα οφέλη για την υγεία αυτού του τύπου άσκησης εξαρτώνται επίσης από το πόσο σκληρά προπονείστε. Αυτό εξαρτάται και πάλι από τον τύπο της άσκησης και τον αριθμό των επαναλήψεων και των σετ. Επιπλέον, ορισμένοι τύποι σωματικής δραστηριότητας, όπως καρδιαγγειακή προπόνηση με βάρη και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, HIIT, μπορούν να συνδυάσουν τόσο αερόβια όσο και μυϊκή ενδυνάμωση. Ακόμα και η γιόγκα μπορεί να είναι τόσο αερόβια όσο και μυοσκελετικά, για να μην αναφέρουμε μεγαλύτερη ευελιξία, ισορροπία και συντονισμό.