Uncategorized

Artemisia annua σε δοκιμαστική φάση ως δραστικό συστατικό κατά του κορονοϊού

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Max Planck επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι τα εκχυλίσματα από το φυτό Artemisia Annua είναι αποτελεσματικά κατά του SARS-CoV-2 και του κορονοϊού. Σε στενή συνεργασία με ιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ερευνητές και χημικοί έδειξαν σε εργαστηριακές μελέτες ότι υδατικά και αιθανολικά εκχυλίσματα του ειδικά καλλιεργημένου ετήσιου mugwort είναι δραστικά στον SARS-CoV-2. Πρόκειται για το φυτοχημικό εκχύλισμα αρτεμισινίνης από το φυτό Artemisia annua, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό.

Επίδραση της Artemisia Annua

φυτικά εκχυλίσματα από το artemisia annua για δοκιμές στο εργαστήριο ερευνητών κατά του κορονοϊού

Λεπτομερείς κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των τσαγιών και του καφέ που περιέχουν Artemisia annua και του φαρμάκου κατά της ελονοσίας artesunate πρόκειται επίσης να δοκιμαστούν για τέτοιους ιατρικούς σκοπούς. Για χιλιάδες χρόνια, οι φυσιοπαθείς έχουν χρησιμοποιήσει τη φυτική λαϊκή ιατρική στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική για τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, το ετήσιο mugwort μπορεί πράγματι να είναι επιτυχές στη θεραπεία των εμπύρετων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού, μιας πιθανής θεραπείας.

Ο άντρας κρατά το ετήσιο φυτό mugwort ως δραστικό συστατικό κατά του sars cov 2

Οι ερευνητές εξάγουν φυτοχημική αρτεμισινίνη κατά του Sars-CoV-2 από αυτό το φυτό ως βάση για τις θεραπείες συνδυασμού κατά της ελονοσίας που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η ιατρική εφαρμόζει αυτά σε εκατομμύρια ενήλικες και παιδιά κάθε χρόνο με μικρές ή καθόλου παρενέργειες. Η χρήση του Artemisia Annua ως θεραπεία ελονοσίας προωθείται ως φυσική συνδυαστική θεραπεία για λοιμώξεις. Παρ ‘όλα αυτά, ενόψει των ανησυχιών για την ανάπτυξη αντοχής σε τέτοια φάρμακα, ο ΠΟΥ έχει συμβουλεύσει ρητά την χρήση τους.

αποτελέσματα της έρευνας

επιστημονική μελέτη artemisia annua effect against covid-19 ετήσια φάση δοκιμής φυτών mugwort

Οι Γερμανοί ερευνητές ήθελαν να μάθουν εάν τα εκχυλίσματα Artemisia Annua και η καθαρή αρτεμισινίνη με συναφή παράγωγα και μίγματά τους μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά του ιού COVID-19. Αυτά τα φάρμακα θα ήταν ελκυστικά υποψήφια για επαναχρησιμοποίηση επειδή έχουν εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας, είναι άμεσα διαθέσιμα, γρήγορα επεκτάσιμα και σχετικά φθηνά.

Τα κύτταρα του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται στο αίμα sars cov 2

Καθ. Δρ. Peter H. Seeberger, ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη μαζί με τον Dr. Με πρωτοβουλία και επίβλεψη του Kerry Gilmore, η ομάδα, αφού εργάστηκε με ετήσιες ενώσεις mugwort, εξοικειώθηκε με τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες των φυτών ενάντια σε πολλές διαφορετικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς ιών. Εξαιτίας αυτού, οι ερευνητές θεώρησαν ότι αξίζει να μελετηθεί η δραστηριότητα αυτού του φυτού ενάντια στον COVID-19.

Ο κηπουρός εξετάζει το artemisia annua αφήνει το ετήσιο αποτέλεσμα mugwort ως τσάι σε συνδυασμό με καφέ

Τα φύλλα από μια καλλιεργημένη σειρά σπόρων που καλλιεργήθηκαν στο Κεντάκι των ΗΠΑ, παρείχαν την καλύτερη αντιιική δραστηριότητα όταν εκχυλίστηκαν με απόλυτη αιθανόλη ή αποσταγμένο νερό. Η προσθήκη αιθανολικών ή υδατικών εκχυλισμάτων πριν από την προσθήκη του ιού οδήγησε έτσι σε σημαντικά μειωμένο σχηματισμό πλάκας. Επιπλέον, το εκχύλισμα αιθανόλης της Artemisia Annua και του καφέ αποδείχθηκε πολύ δραστικό. Ωστόσο, η αρτεμισινίνη από μόνη της δεν έδειξε μεγάλη αντιιική δράση.

Ιατρικές Προοπτικές για την Αρτεμισία Αννούα

Τσάι σε ποτήρι από τα ετήσια λουλούδια mugwort

Ο Klaus Osterrieder, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, εξέπληξε το γεγονός ότι τα φυτικά εκχυλίσματα δούλεψαν σημαντικά καλύτερα από τα καθαρά παράγωγα της αρτεμισίνης. Η προσθήκη καφέ αύξησε περαιτέρω τη δραστηριότητα. Για να δοκιμάσει την επίδραση Artemisia Annua στον COVID-19, η ομάδα ξεκίνησε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους με τσάι. Το Artesunate, ένα παράγωγο αρτεμισινίνης για τη θεραπεία της ελονοσίας, χρησιμοποιείται επίσης σε κλινική δοκιμαστική φάση. Οι επιστήμονες είναι ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για τη μελέτη του φυτού ως πιθανή θεραπεία για ασθενείς με λοιμώξεις από COVID. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ερευνητική εργασία εδώ ανάγνωση.