Uncategorized

CAR T Cell Therapy – Μια νέα προσέγγιση στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

Η θεραπεία με κύτταρα CAR-T είναι ένα νέο και επαναστατικό όπλο κατά του καρκίνου. Οι ερευνητές απομονώνουν τα Τ κύτταρα για γενετική τροποποίηση από το αίμα του ασθενούς. Στη συνέχεια, τα εγχέουν ξανά στον ασθενή για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μια επιστημονική ομάδα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης ανακάλυψε τώρα γιατί τα κύτταρα CAR-T δεν καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν αντιγόνα όγκων σε μικρό αριθμό. Η δημοσιευμένη μελέτη τους δείχνει ότι τα κύτταρα CAR-T δεν ξεκινούν επαρκή ενδοκυτταρική μετάδοση σήματος σε χαμηλές πυκνότητες αντιγόνου. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι δεσμεύουν το αντιγόνο με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Νέα προοπτική για τη θεραπεία κυττάρων CAR-T

καρκινικά κύτταρα που εμφανίζονται στον υπολογιστή τροποποιούνται t-κύτταρα με θεραπεία κυττάρων t αυτοκινήτου σε ασθενείς

Τα Τ -κύτταρα CAR είναι Τ κύτταρα που λαμβάνονται από καρκινοπαθείς και έχουν γενετική μηχανική για να εκφράσουν αυτό που είναι γνωστό ως υποδοχέας χιμαιρικού αντιγόνου (CAR). Τέτοια κύτταρα συνδέονται με το αντιγόνο όγκου στο καρκινικό κύτταρο και μετατρέπουν το τροποποιημένο Τ κύτταρο σε όπλο κατά των όγκων. Η θεραπεία με κύτταρα CAR-T αποτελεί σήμερα μια ισχυρή θεραπευτική επιλογή για περίπου το ένα πέμπτο των ασθενών στην Αυστρία που πάσχουν από διάχυτο λέμφωμα μεγάλου κυττάρου ή οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ). Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση υπόσχεται να μετατραπεί σε ένα μελλοντικό πιο καθολικό όπλο στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο εργαστηριακός βοηθός συνεργάζεται με δείγματα από καρκινικά κύτταρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με τ κυτταρικά αυτοκίνητα στο εργαστήριο

Σε ανοσοθεραπείες αυτού του τύπου, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί για τη θεραπεία λεμφωμάτων Β-κυττάρων, μια ειδική πρωτεΐνη (CD19) εναποτίθεται στην επιφάνεια του όγκου "ένοπλος" C κύτταρο Τ αναγνωρίζεται. Εάν τα τελευταία επιτίθενται σε μόρια CD19 σε μεγάλο αριθμό, προκαλούν γρήγορα την καταστροφή του καρκινικού κυττάρου. Αυτός ο τύπος ανίχνευσης όγκου είναι θεμελιώδους σημασίας για τη θεραπεία κυττάρων CAR-T. Ανοίγει μια νέα θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με καρκίνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με υπάρχουσες τυπικές θεραπείες όπως η ανοσοχημειοθεραπεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μορφή θεραπείας είναι επίσης αποτελεσματική για λεμφώματα που είναι ανθεκτικά στις τυπικές θεραπείες. Αυτό βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης, κάτι που συνήθως οδηγεί σε πλήρη ίαση.

Υποσχόμενα αποτελέσματα έρευνας

θεραπεία τ κυττάρων αυτοκινήτου 3d απεικόνιση της διαδικασίας μεταξύ δύο καρκινικών κυττάρων και αντιγόνου

Οι κύριοι ερευνητές της μελέτης είναι οι Venugopal Gudipati και Johannes Huppa από το Ινστιτούτο Υγιεινής και Εφαρμοσμένης Ανοσολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Με τη βοήθεια ευαίσθητης μικροσκοπίας, με την οποία μπορούν να αναλύσουν μεμονωμένα μόρια, διαπίστωσαν ότι αυτός ο τύπος αναγνώρισης δεν λειτουργεί πλέον. Τα καρκινικά κύτταρα υπορύθμισαν την πυκνότητα του αντιγόνου τους. Αυτό σημαίνει ότι οι όγκοι υποτροπιάζουν σχεδόν στο 50% των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία. Ως κύριοι συγγραφείς της μελέτης, την οποία πραγματοποίησαν μαζί με τους συναδέλφους τους από το University Hospital Würzburg και το University of Natural Resources and Applied Biosciences στη Βιέννη, Gudipati και Huppa έδειξαν ότι τα κύτταρα CAR-T χρειάζονται τουλάχιστον 1000 αντιγόνα για να να είναι σε θέση να καταστρέψει τους όγκους.

γυναίκα με καρκίνο στο νοσοκομείο που δείχνει θετική στάση

Τα φυσικά εμφανιζόμενα Τ κύτταρα που ανιχνεύουν και στη συνέχεια καταπολεμούν τα μολυσμένα κύτταρα με τη βοήθεια του υποδοχέα αντιγόνου Τ κυττάρων τους χρειάζονται μόνο 1-5 ιικά αντιγόνα. ο Αποτελέσματα της μελέτης προτείνουν ότι η μελλοντική θεραπεία με Τ -κύτταρα CAR θα πρέπει να βασίζεται στην αρχιτεκτονική του υποδοχέα αντιγόνου. Έτσι, η έρευνα για τον καρκίνο μπορεί να επιδιώξει τις αναγκαίες βελτιώσεις στην ευαισθησία των κυττάρων Τ CAR και τις αποτελεσματικές θεραπείες. Εάν οι ερευνητές είναι επιτυχημένοι, ελπίζουν πολύ να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητα και εξαιρετικά αποδοτικά κύτταρα Τ CAR. Πράγματι, ένα άλλο επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό για μεγάλο αριθμό άλλων καρκίνων με χαμηλή ή ετερογενή έκφραση. Επί του παρόντος, μια τέτοια κακοήθεια είναι απρόσιτη για τα κύτταρα CAR T.