Uncategorized

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών με βιταμίνη D από μύδια

Οι επιστήμονες του Cambridge ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο ενίσχυσης των οστρακοειδών με μικροθρεπτικά συστατικά για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων διατροφικής ανεπάρκειας. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας σε ορισμένες περιπτώσεις. Η ομάδα συνεργάζεται τώρα με μεγάλους κατασκευαστές ψαριών για να δοκιμάσει περαιτέρω την τεχνολογία ενθυλάκωσης ή τις λεγόμενες “σφαίρες βιταμινών”.

Αποτρέψτε συμπτώματα ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών

κάψουλα συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνη d ιχθυέλαιο ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό συχνά οδηγεί σε μια μεγάλη ποικιλία σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, η ενίσχυση των τροφίμων με μικροθρεπτικά συστατικά αποτελεί ήδη βιομηχανικό πρότυπο για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Επιστήμονες από το τμήμα ζωολογίας του Cambridge συνεργάστηκαν με το BioBullets με έδρα το Cambridge. Έτσι, θέλουν να επαναφορτίσουν μία από τις πιο υγιεινές και βιώσιμες πηγές ζωικής πρωτεΐνης. Ο David Aldridge σε συνεργασία με τον μαθητή David Willer έφτιαξαν την πρώτη μικροκάψουλα. Τα ανέπτυξε ειδικά για να παρέχει θρεπτικά συστατικά στα μύδια. Αυτά είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. Τα “Vitamin Bullets”, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία BioBullets του Aldridge, είναι προσαρμοσμένα στο βέλτιστο μέγεθος, σχήμα, πλευστότητα και ελκυστικότητα για οστρακοειδή.

μια κατσαρόλα με βρασμένα μύδια

Η δημοσιευμένη μελέτη είναι ιδιαίτερα πολύτιμη γιατί όταν οι άνθρωποι τρώνε μύδια, καταναλώνουν ολόκληρο τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των εντέρων. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές χωνεύουν τα θρεπτικά συστατικά που έχουν καταναλώσει τα ζώα. Αυτό καθιστά τα μύδια έναν ιδανικό προορισμό για ενίσχυση θρεπτικών συστατικών. Στο εργαστήριό τους στο Κέιμπριτζ, οι επιστήμονες δοκίμασαν μικροκάψουλες εμπλουτισμένες με βιταμίνη Α και βιταμίνη D σε πάνω από 100 στρείδια για να καθορίσουν τη βέλτιστη δόση. Σημείωσαν επίσης ότι αυτό πρέπει να τροφοδοτείται για 8 ώρες προς το τέλος της περιόδου μετά τη συγκομιδή, όταν οι αχιβάδες διατηρούνται σε δεξαμενές καθαρισμού.

Αποτελέσματα μελέτης

η ανεπάρκεια βιταμίνης d με τον ήλιο προλαμβάνει τα συμπτώματα ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών

Η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ενισχυμένα στρείδια παρείχαν περίπου 100 φορές περισσότερη βιταμίνη Α και πάνω από 150 φορές περισσότερη βιταμίνη D από τις κανονικές παραλλαγές. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, ήταν ότι ξεπέρασαν δραματικά τον σολομό, μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές αυτών των βιταμινών. Τα ενισχυμένα στρείδια παρείχαν πάνω από 26 φορές περισσότερη βιταμίνη Α και πάνω από 4 φορές περισσότερη βιταμίνη D από τον σολομό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια μερίδα μόλις δύο από τα φορτισμένα οστρακοειδή τους παρείχε αρκετές βιταμίνες Α και D. Αυτό μπορεί να καλύψει το συνιστώμενο ημερήσιο επίδομα για έναν άνθρωπο. Τα μύδια είναι υψηλότερα σε πρωτεΐνη από το βόειο κρέας, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και περιέχουν μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα σημαντικών μεταλλικών στοιχείων από οποιαδήποτε ζωική τροφή. Ακόμα, τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν φυσικά είναι απίθανο να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα διατροφικής ανεπάρκειας.

Καταπολεμήστε τα συμπτώματα ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών με ενισχυμένα μύδια και στρείδια

Αυτά τα οστρακοειδή είναι επίσης πολύ βιώσιμα για τη γεωργία. Έχουν πολύ μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα από το κρέας των ζώων ή τα ψάρια. Επιπλέον, κοστίζουν ακόμη λιγότερο από πολλές φυτικές καλλιέργειες όπως σιτάρι, σόγια και ρύζι. Ωστόσο, επισημαίνουν οι ερευνητές στην μελέτη ανέφερε ότι οι καταναλωτές σε φτωχότερες περιοχές, όπου η έλλειψη βιταμινών είναι πιο συχνή, είναι πιο πιθανό να αγοράσουν εμπλουτισμένα τρόφιμα που είναι ελαφρώς πιο ακριβά. Πρέπει να γίνουν επιπλέον αγορές για χρήση συμπληρωματικών χαπιών. Υπολογίζουν ότι η οχύρωση αυξάνει το κόστος κατασκευής ενός στρειδιού μόνο 0,0056 $.